Varsinais-Suomen ELY-keskus

Avantin eritasoliittymä E18 Turun kehätiellä (kt40) avataan liikenteelle 1.12.2023

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus on toteuttanut yhteistyössä Liedon kaupungin kanssa Avantin eritasoliittymän ramppien sekä katuyhteyden rakentamisen. Eritasoliittymän rakentaminen parantaa alueen liikenneyhteyksiä Tuulissuon teollisuusalueelle sekä kehätien liikenneturvallisuutta ja välityskykyä. Hanke on jatkoa Väyläviraston toteuttamalle E18 Kausela-Kirismäki -hankkeelle.

Avantin eritasoliittymä marraskuussa.
Avantin eritasoliittymä sijaitsee Kauselan ja Tuulissuon eritasoliittymien välisellä tiejaksolla. Katuyhteys yhdistyy Länsi-Avantintielle. Kuva marraskuun alusta, jolloin eritasoliittymän rampit ja katuyhteys päällystettiin.

Avantin eritasoliittymän lisäksi on rakennettu uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä Turun kehätien varteen sekä jalankulku- ja pyöräily-yhteys Länsi-Avantintielle. Rakentamistyö on edennyt niin pitkälle, että rampit ja katuyhteydet sekä jalankulku- ja pyöräilyväylät avataan liikenteelle 1.12.2023 päivän aikana. Työt kohteessa on pääosin saatu valmiiksi, mutta jalankulku- ja pyöräilyväylien asfalttipäällysteen teko joudutaan jättämään kevääseen 2024. Lisäksi muita viimeistelytöitä tehdään loppuvuoden aikana sekä keväällä 2024.

Eritasoliittymän avaaminen liikenteelle suoritetaan vaiheittain väliaikaisten liikennejärjestelyiden purkamisella ramppien päistä ja kadulta sekä opastetaulujen teippausten poistamisella. Tienkäyttäjiltä toivotaan edelleen varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa sekä noudattamaan paikalla olevia opasteita.

Länsi-Avantintiellä katujärjestelyt ovat rakentamistyön myötä muuttuneet. Aiemmin alueen läpi suoraan kulkenut Länsi-Avantintie päättyy nyt risteykseen, josta jatkuu katuyhteys kohti eritasoliittymää ja Avantintielle. Risteyksessä on lisäksi suojatie ja kiinteistöjen liittymäjärjestelyt ovat hieman muuttuneet, Keslog Oy:n liittymä on siirretty länteen päin Länsi-Avantintiellä.

Viimeistelytöitä tehdään loppuvuoden aikana ja keväällä 2024

Jalankulku- ja pyöräilyväylät saavat asfalttipäällysteen vasta keväällä. Talven ajaksi väylät jätetään murskepintaisiksi, mutta nekin avataan liikenteelle. Väylien talvihoito hoidetaan kelien niin salliessa. Jos sää lämpenee liiaksi ja väylän pinta pehmenee, ei lumenpoistoa voida suorittaa. Muina aikoina väylät hoidetaan.

Paikalla tullaan vielä tekemään viimeistelytöitä varten väliaikaisia liikennejärjestelyitä, jotka tienkäyttäjiä pyydetään huomioimaan.

Urakoitsijana hankkeessa on toiminut Oteran Oy.

Hankkeen sijainti kartalla (paikkatieto.vaylapilvi.fi)

Lisätietoja:                                  

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843

- Oteran Oy, työpäällikkö Kimmo Kanerva, p. 0400 125 477

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Vesikeleillä päällystevaurioita voi syntyä nopeasti – paikoin jouduttu laskemaan nopeusrajoituksia23.2.2024 13:08:56 EET | Tiedote

Vesisateet ja nollan molemmin puolin vaihtelevat kelit ovat tuhoisa yhdistelmä päällysteille. Päällysteeseen voi syntyä suuriakin reikiä nopeasti, kuten viime aikoina on tapahtunut eri puolilla Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. Valtatiellä 2 Tikkulan kohdalla ja valtatiellä 8 Ihodessa on jouduttu laskemaan tien nopeusrajoitusta 50 km:iin/h päällystevaurioiden vuoksi.

Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla: YVA-ohjelma nähtäville21.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointi on käynnistynyt hankkeessa Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla, YVA. Arvioitavana on kahden valtatien 2 parantamisvaihtoehdon ympäristövaikutukset Porin keskustan kohdalla, Korven ja Tiilimäen eritasoliittymien välillä. Yhteysviranomaiselle toimitettu YVA-ohjelma on suunnitelma siitä, kuinka ympäristövaikutusten arviointi tullaan toteuttamaan. Ohjelma on nähtävillä 21.2–22.3. ja sitä esitellään yleisötilaisuudessa 6.3. Porin Leijonassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye