SDP EDUSKUNTA

SDP:n Pia Hiltunen: Ihmisille luotava mahdollisuuksia menestyä ja pärjätä elämässään

Jaa

Eduskunta käy keskustelua opposition vaihtoehtobudjeteista. Sivistysvaliokunnan jäsen Pia Hiltunen näkee, että SDP:n vaihtoehto tarjoaa oikeudenmukaisemman vaihtoehdon verrattuna Orpo–Purran hallituksen linjaan.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

– SDP ottaa Suomen taloustilanteen yhtä vakavasti kuin hallituspuolueetkin. Kaikki puolueet ovat yhtä huolissaan valtion velkaantumisen taittamisesta ja talouden tasapainottamisesta. Kyse on siitä, millä keinoilla pääsemme tulojen ja menojen tasapainoon. SDP tarjoaa vaihtoehdon, jossa sopeutamme niin menoja kuin tulojakin ja teemme sen oikeudenmukaisemmin kuin Orpo–Purran hallitus, toteaa Hiltunen.

Istuva hallitus on saanut oppositiolta paljon kritiikkiä siitä, että sen leikkaukset kohdistuvat ainoastaan heikompiosaisiin ja että valtion veropohjaa rapautetaan veronalennuksilla, jotka kertyvät jo hyvin toimeentuleville. Hiltunen näkee, että kun rahaa ei ole lisää, on arvovalinta hallituspuolueilta, miten olemassa olevat varat kohdistetaan ja kenen kustannettavaksi leikkaukset jäävät.

– Meille mm. tulevaisuuden tekijöistä huolehtiminen on erittäin tärkeää ja ehkäisemme toimillamme myös lapsiperheköyhyyttä. Työelämän murroksiin vastaamme toimilla, jotka hyödyttävät sekä työnantajaa että työntekijää. Kuntien toimintaedellytyksistä huolehditaan niin, että ne voivat jatkossakin olla sivistys- ja elinvoimakuntia. Hyvinvointialueiden rahoitus turvataan myös, jotta jokainen saa tarvitsemansa hoidon. Huolehdimme pieni- ja keskituloisista työssäkäyvistä ihmisistä oikeudenmukaisilla tuloveronalennuksilla. Myös TKI-panostuksia lisätään ja vihreään siirtymään panostetaan ilmastotavoitteissa pysyen, painottaa Hiltunen.

– Istuva hallitus on panostanut ainoastaan leikkauksiin, mutta kasvun avaimet puuttuvat. Suomi ei nouse leikkaamalla ja kuten näemme, valtion velkaantuminenkaan ei taitu hallituksen toimilla. Meille tärkeintä on luoda ihmisille mahdollisuuksia pärjätä elämässään niin, että jokaisella on mahdollisuus menestyä, päättää Hiltunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kimmo Kiljunen ja Eva Biaudet: Valko-Venäjän sunnuntain vaalit eivät ole vapaat23.2.2024 15:42:36 EET | Tiedote

Valko-Venäjällä käydään sunnuntaina 25.2. parlamentti- ja paikallisvaalit epädemokraattisissa olosuhteissa. Tilanteessa, jossa presidentti Lukashenkan hallinnon toimesta valkovenäläisten sanan-, kokoontumis- ja yhdistymisvapautta rajoitetaan, oppositiopuolueiden toiminta on tukahdutettu ja niiden johtajia vainotaan, tiedotusvälineiden vapautta ei ole, ja uskottavaa kotimaista tai kansainvälistä vaalitarkkailua ei sallita, ei voida myöskään käydä vapaita ja rehellisiä vaaleja.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-jäsenet: Hallitus riisuu koko työntekijäkenttää aseista – miten tulevaisuudessa voi kukaan puolustaa itseään?23.2.2024 14:24:35 EET | Tiedote

Työministeri Satonen kertoi eilen työrauhalainsäädännön uudistuksen sisällöstä ja hallituksen etenemisestä asiassa. Sopimisen sijaan tiedossa on lisää sanktioita. Työnantajien tilanne säilyy ennallaan eikä sinne ole tulossa muutoksia TES:n rikkomistilanteisiin. Uutena asiana on nostettu esiin myös henkilökohtaiset sakot. Se ei sovi oikeuskäytäntöömme, jossa aiemmin järjestäviä liittoja tai ammattiosastoja on sanktioitu, jos ei ole noudatettu sopimuksia. Nyt tätä halutaan laajentaa myös näiden yhdistysten jäseniin.

SDP:n Kymäläinen ehdottaa lääkäreille palvelussitoumusta terveyskeskusten lääkäripulaan vastaamiseksi23.2.2024 11:15:22 EET | Tiedote

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on jättänyt eduskunnalle lakialoitteen, jossa ehdotetaan lääketieteen tai hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinnon suorittaneille kolmen vuoden palvelussitoumus koulutustaan vastaavassa virassa julkisella sektorilla valmistumisensa jälkeen. Aloitteen tavoitteena olisi vastata hyvinvointialueita vaivaavaan terveyskeskuslääkäripulaan.

Ympäristövaliokunnan sd-edustajat: Hallituksen ryhdyttävä viipymättä lisätoimiin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi23.2.2024 09:41:08 EET | Tiedote

Suomen ilmastotoimet eivät ole riittävällä tasolla vuoden 2030 EU-velvoitteiden eivätkä vuoden 2035 kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisen kannalta. Tätä korostetaan sekä Luonnonvarakeskuksen (Luke) tammikuisessa raportissa että eilen valmistuneessa ympäristövaliokunnan yksimielisessä mietinnössä. – Hiilineutraaliustavoite on vakavasti vaarantunut muun muassa Orpon hallituksen perumien ilmastotoimien takia. Hiilineutraaliustavoitteen kannalta elintärkeä maankäyttösektorin hiilinielu kutistuu, mutta hallitus ei pyri estämään tätä millään tavalla. Sen ilmastopolitiikka lepää yhden kortin eli tulevien teknologisten ratkaisujen varassa, kritisoi valiokunnan varapuheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye