Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto mukaan kansainvälisesti arvostettuun Erasmus Mundus -maisteriohjelmaan – yhteistyökumppaneina Vaasan kaupunki ja Merinova

Jaa

Vaasan yliopiston tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateeminen yksikkö liittyy mukaan neljän eurooppalaisen yliopiston yhteiseen Smart Cities and Communities -maisteriohjelmaan. Kyseessä on Vaasan yliopiston ensimmäinen Erasmus Mundus Joint Programme -yhteisohjelma. Muut mukana olevat yliopistot ovat University of Mons Belgiasta, International Hellenic University Kreikasta sekä University of the Basque Country Espanjasta.

Vaasan yliopiston kuvituskuva. Kuva käytettävissä vapaasti.
Vaasan yliopiston kuvituskuva. Kuva käytettävissä vapaasti.

– Erasmus Mundus -maisteriohjelmat ovat arvostettuja kansainvälisiä maisteriohjelmia, jotka suunnitellaan ja toteutetaan usean korkeakoulun yhteistyönä, kertoo sähkötekniikan professori Hannu Laaksonen Vaasan yliopistosta.

– On hienoa päästä mukaan Erasmus Mundus -yhteistyöohjelmaan. Ohjelma edistää kansainvälistä yhteistyötä ja näkyvyyttä sekä monipuolistaa opiskelijoiden rekrytointia, hän jatkaa.

Kaksivuotinen EU-rahoitteinen maisteriohjelma koostuu yhteistyöyliopistojen tarjoamista opintokokonaisuuksista. Ohjelma sisältää neljä opiskelujaksoa kolmessa eri maassa. Ohjelman nykyinen rahoitus kattaa kolme sisäänottoa.

Smart Cities and Communities -maisteriohjelmassa keskitytään kaupunkien kestävän kehityksen peruspilareihin eli energiaan, liikenteeseen, rakennuksiin, kaupunkisuunnitteluun sekä tieto- ja viestintätekniikkaan keskeisenä mahdollistavana tekijänä kestävien ratkaisujen toteuttamisessa.

– Tarjoamme yhteisohjelmaan monitieteisen 30 opintopisteen Smart Grid Solutions -kokonaisuuden, jossa käsitellään älykkäitä energiaratkaisuja sekä uusien teknologioiden ja liiketoimintamallien yhdistämistä, sanoo Laaksonen.

Lisäksi jos opiskelija haluaa Vaasan yliopistosta kaksoistutkinnon, hän tekee myös opinnäytetyön yliopistolle.

Erasmus Mundus -maisteriohjelmassa on mukana yli 50 kumppania niin akateemisesta maailmasta kuin sen ulkopuoleltakin eri puolilta maailmaa. Suomesta yhteistyökumppaneina ovat Vaasan kaupunki ja teknologiakeskus Merinova. Yhteistyökumppanit voivat esimerkiksi ottaa vastaan diplomityöntekijöitä, osallistua heidän ohjaamiseensa tai pitää vierailuluentoja kursseilla.

– Tämä on meille erittäin hieno yhteistyömahdollisuus. Maisteriohjelman aiheet tukevat vahvasti kaupungin strategista tavoitetta olla hiilineutraali 2020-luvun loppuun mennessä sekä siihen liittyviä kestävän kehityksen toimenpiteitä. Hyödymme uusimmista innovatiivista ratkaisuista ja vahvistamme kansainvälisiä yhteyksiämme, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

– Merinova ja Merinovan edustama EnergyVaasa-klusteri ovat olleet jo pitkän aikaa aktiivisesti mukana Smart City -aiheiden kehittämisessä, joten tämän maisteriohjelman aihealueet ovat ehdottomasti kiinnostavia ja hyvin keskeisiä sekä alueelle että teollisuudellemme. Samalla kiinteämuotoisempi kansainvälinen korkeakouluyhteistyö tuottaa aina uusia ideoita ja osaamista sekä myös jossain määrin osaajia seudullemme, kertoo Project Manager Tauno Kekäle Merinovasta.

Maisteriohjelmaan voivat hakea opiskelijat kaikkialta maailmasta. Ohjelma on maksullinen, mutta parhaat opiskelijat voivat saada opiskeluun täyden apurahan.

Haku ohjelmaan on keväällä 2024. Opetus alkaa syksyllä 2024.

Lisätietoja: Professori Hannu Laaksonen, p. 029 449 8303

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaasan yliopiston kuvituskuva. Kuva vapaasti käytettävissä.
Vaasan yliopiston kuvituskuva. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Digitaalinen verkkoalusta tuo biokaasutoimijat yhteen Pohjanmaan maakunnissa14.2.2024 12:20:26 EET | Tiedote

Vaasan yliopiston, Centria-ammattikorkeakoulun ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun uusi tutkimushanke DigiBiogasHubs aikoo tuoda pohjalaismaakuntien biokaasutoimijat yhteistyöhön uuden digitaalisen verkkoalustan avulla. Kehitettävän alustan avulla edistetään eri alueilla sijaitsevien biokaasuhubien eli klustereiden kehittymistä, vuorovaikutusta sekä biokaasumarkkinoiden kehittymistä.

Vaasan yliopisto ja Wärtsilä Finland sopivat laajasta strategisesta koulutus- ja tutkimusyhteistyöstä26.1.2024 15:08:40 EET | Tiedote

Vaasan yliopiston 56. vuosijuhlaa vietetään perjantaina 26.1. teemalla ”Energy for the Future”. Teemalla korostetaan yliopiston uuden, tänään julkaistun strategian tärkeintä ydintä – yliopiston tavoitetta olla vahva yliopisto, joka tutkimuksellaan ja opetuksellaan on keskiössä ratkaisemassa energiamurroksen toteutumista ja hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymistä. Tämän globaalin ongelman ratkaisuun tarvitaan kaikkia Vaasan yliopiston tutkimus- ja osaamisalueita eli kestävää liiketaloutta, tekniikkaa ja yhteiskuntatieteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye