Satakunnan ELY-keskus

Sidosryhmät ovat erittäin tyytyväisiä Satakunnan ELY-keskuksen toimintaan

Jaa

ELY-keskusten sidosryhmien tyytyväisyyttä mitattiin syys-lokakuussa sähköisellä kyselyllä. Näkemyksiä yhteistyöstä pyydettiin viranomaiskumppaneilta, palveluntarjoajilta, oppilaitoksilta, elinkeinoyhtiöiltä, järjestötoimijoilta ja muilta kumppaneilta sekä ohjaavilta ministeriöiltä ja virastoilta.  ELY-keskusten sidosryhmätutkimus toteutetaan joka toinen vuosi ja valmistui nyt seitsemännen kerran. Tulosten mukaan ELY-keskukset koetaan asiantuntevina ja osaavina, yhteistyötaitoisina sekä helposti lähestyttävinä viranomaistahoina. Lokakuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 1849 asiakasta valtakunnan tasolla ja Satakunnassa 68.

Sidosryhmien tyytyväisyys Satakunnan ELY-keskuksen toimintaan koheni entisestään

Sidosryhmät ovat Satakunnan ELY-keskuksen toimintaan erittäin tyytyväisiä. Satakunta oli tutkimuksessa ELY-keskusten kärkeä kokonaisarvosanalla 4,36 (asteikko 1-5) koko maan keskiarvon ollessa 3,99. Satakunnan osalta tulokset ovat aina olleet erinomaisia ja parantuneet kerta kerralta.

Sidosryhmät ovat kokonaisuudessaan erittäin tyytyväisiä ELY-keskuksen asiantuntijoiden osaamiseen ja asiantuntemukseen, viestinnän riittävyyteen ja selkeyteen, yhteistyönopeuteen sekä erityisesti toiminnan laatuun ja oikea-aikaisuuteen. Satakunnan ELY-keskus arvioitiin valtakunnallisesti kaikkein aktiivisimmaksi ja toimintavoiltaan yhtenäisimmäksi ELY-keskukseksi.  

Satakunnan ELY-keskus nähdään vahvana ja aktiivisena alueellisena toimijana

Avointen vastausten perusteella sidosryhmät arvostavat erityisesti Satakunnan ELY-keskuksen reagointikykyä, joustavuutta ja kykyä ymmärtää sidosryhmien tarpeita. Myös ELY-keskuksen järjestämät koulutukset ja tapahtumat saivat kiitosta.

- Satakunnan ELY-keskuksen nähtiin onnistuneen myös muun muassa läpinäkyvässä viestinnässä ja tiedon jakamisessa sekä vaikuttaneen positiivisesti myös alueen elinvoimaisuuteen, elinkeinoelämän menestykseen ja väestön hyvinvointiin , strategiapäällikkö Anne Jortikka, Satakunnan ELY-keskuksesta toteaa.

Sidosryhmät pitivät tärkeänä että, ELY-keskuksessa on alueellista tuntemusta ja rooli aktiivisena toimijana maakunnassa säilyy.

Satakunnan ELY-keskuksen toiminta alueella koettiin entistä vaikuttavampana ja näkyvämpänä

Vastaajat arvioivat Satakunnan ELY-keskuksen onnistuneen erinomaisesti myös keskeisimpien strategisten tavoitteiden edistämisessä. Satakunnan ELY-keskus on tukenut vaikuttavasti talouden kasvutavoitteiden toteumista, onnistunut vaikuttamaan työllisyysasteen myönteiseen kehitykseen, panostanut aktiivisesti tutkimus- ja kehittämistoiminnan edistämiseen, edistänyt hyvin digitaalisuutta ja hiilineutraalisuus-tavoitteita sekä ollut aktiivinen toimija ilmastonmuutoksen hillinnässä. Näistä teemoista Satakunnan ELY-keskus sai kyselyssä valtakunnan korkeimmat tai toiseksi korkeimmat arvosanat.

Kehittämistarpeita kyselyyn vastanneet näkevät mm. ELY-keskuksen resurssien riittävyydessä, joka saattaa toisinaan heijastua asioiden käsittelynopeuteen. Myös asiantuntijoiden tavoitettavuudessa nähdään kehittämistarpeita. Sidosryhmät kantavat huolta myös ELY-keskuksen alueellisen asiantuntijuuden ja aluelähtöisen toiminnan säilymisestä tulevissa uudistuksissa.

Tuloksia hyödynnetään alueellisesti ELY-keskusten asiakkuusstrategian toimeenpanossa, aluekehitystyössä ja toiminnan kehittämisessä.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uusi työvoimabarometri ennakoi tulevia työvoimatarpeita – Satakunnassa kohtaanto-ongelmaa teknologiateollisuudessa29.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Satakunnassa arvioidaan vuoden päästä olevan kohtalaista työvoiman ylitarjontaa kaikilla toimialoilla. Monissa ammateissa on kuitenkin kohtaanto-ongelmaa ja pulaa työntekijöistä. Suurinta pulaa on todennäköisesti seuraavan vuoden aikana sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan sekä teknologiateollisuuden ja -palveluiden ammateissa. Vihreän siirtymän tarpeet lisäävät työvoiman kysyntää merkittävästi prosessi- ja teknologiateollisuudessa lähivuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye