Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Asiantuntemusta ja yhteistyötaitoja arvostetaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toiminnassa

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen sidosryhmien tyytyväisyys parani selkeästi syksyllä 2023 toteutetun valtakunnallisen sidosryhmäkyselyn perusteella. Kysely toteutetaan joka toinen vuosi ja siihen kutsutaan vastaajiksi ELY-keskusten alueelliset kumppanit, kuten kuntatoimijat, palvelutuottajat ja ohjaavat tahot. Vuonna 2023 ELY-keskus saavutti arvosanan 4,12 asteikolla 1-5, kun se vuonna 2021 oli 3,94.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen sidosryhmätyytyväisyys 2023
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen sidosryhmätyytyväisyys 2023

Vastaajat arvostivat erityisesti ELY-keskuksen asiantuntemusta, yhteistyötaitoja ja lähestyttävyyttä, joiden yhteisarvosanaksi muodostui vaikuttava 4,3. Positiivisesti huomioitiin myös toiminnan asiakaslähtöisyys, proaktiivisuus ja aktiivisuus. ELY-keskuksen laaja tehtäväkenttä sisältää yhteiskunnallisesti merkittäviä teemoja, kuten työllisyyden ja saavutettavuuden kehittämistä sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa. Yhteistyö alueellisten kumppaneiden kanssa on tärkeä tekijä tavoitteiden saavuttamisessa, ja näin ollen onkin rohkaisevaa jatkaa yhteistä työtä eteenpäin.

Elinkeinojen, työllisyyden, yrittäjyyden, maatalouden ja maahanmuuton toiminnassa vastaajat kokivat ELY-keskuksen onnistuneen parhaiten verkostotyössä, neuvonnassa ja ystävällisessä palvelussa. Arviot ELY-keskuksen onnistumisesta alueen elinvoimaisuuden ja elinkeinoelämän kehittämisessä olivat kehittyneet myönteisesti.   Vastauksissa kiiteltiin myös asiakaslähtöistä toimintaa. Liikennetehtävissä vastaajat katsoivat ELY-keskuksen onnistuneen hyvin liikennejärjestelmän ja liikenneturvallisuuden kehittämisessä. Kokenut ja osaava henkilöstö sai kiitosta, samoin kuin käytännön yhteistyö mm. palveluntuottajien kanssa. Ympäristöteemoissa vastaajat arvostivat erityisesti toiminnan ratkaisukeskeisyyttä, asioinnin ystävällisyyttä ja asiantuntemusta. Myös näkemykset ELY-keskuksen onnistumisesta ilmastonmuutoksen hillinnässä olivat hyvällä tasolla.

Kehitettävää vastaajat löysivät mm. verkkosivuilla, päätöksenteon nopeudessa ja kentälle jalkautumisessa. ELY-keskukset ovatkin uusimassa verkkosivujaan, ja uusi sivusto otetaan käyttöön vähitellen vuoden 2024 aikana. Kyselyn valtakunnallisessa palautteessa asiakaslähtöisyyteen toivottiin panostettavan jatkossakin, samoin kuin palveluiden ja järjestelmien helppokäyttöisyyteen. Myös ELY-keskusten toiminnan näkyvyyden kasvattaminen sekä jalkautuminen kentälle nousivat kehittämiskohteeksi. Yleisiä kehittämisehdotuksia tuli lisäksi mm.  päätösten perusteluiden selkeyttämisestä sekä alueellisten erityispiirteiden ja tarpeiden huomioimisesta.

Sidosryhmäkyselyn vastauksia tullaan hyödyntämään ELY-keskuksen asiakkuustyössä ja toiminnan kehittämisessä. Lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Yhteyshenkilöt

Tietoa julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Sievin Malakakankaan tuuli- ja aurinkovoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiselostuksen21.2.2024 12:51:23 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiselostusta koskeva kuulutus on nähtävillä 21.2. – 21.4.2024 Sievin kunnan sekä Kannuksen ja Kalajoen kaupunkien internet-sivujen virallisissa ilmoituksissa. YVA-aineisto on nähtävillä osoitteessa www.ymparisto.fi/malakakankaantuulivoimaYVA. Paperimuodossa YVA-selostukseen voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Veteraanikatu 1, Oulu), Sievin kunnanvirastossa, Kannuksen ja Kalajoen kaupungintaloilla sekä Sievin, Kannuksen ja Kalajoen pääkirjastoissa.

ELY-keskuksen kautta aluetalouteen yli 384 miljoonaa euroa vuonna 20237.2.2024 09:30:05 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus toimii alueen kehittäjäviranomaisena ja merkittävänä aluetaloudellisena rahoittajana. ELY-keskuksen hallinnonalan kautta kanavoitui sen toiminta-alueelle vuonna 2023 yli 384 miljoonaa euroa. Rahoituksella edistetään alueen elinkeinojen, maaseudun, liikenteen ja työmarkkinoiden kehitystä ja turvataan ympäristön ja ihmisten hyvinvointia. ELY-keskuksen myöntämään rahoitukseen liittyy usein yksityisten ja muun julkisen hallinnon rahoitusta, joten ELY-keskuksen rahoitus on generoinut aluetaloutta moninkertaisesti käytettyyn rahoitukseen verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye