Keski-Suomen ELY-keskus

ELY-keskuksen sidosryhmäkyselystä eväitä toiminnan kehittämiseen

Jaa

Joka toinen vuosi toteutettavan ELY-keskusten sidosryhmäkyselyn vastaukset osoittivat, että Keski-Suomen ELY-keskus on entistä tärkeämpi yhteistyökumppani alueen viranomaisille, kunnille, etujärjestöille, palveluntuottajille ja muille yhteistyötahoille. Kysely toi esille myös kehittämistarpeita, joihin ELY-keskus aikoo vastata.

Keski-Suomessa kysely lähetettiin kaikkiaan 243 henkilölle, joista 94 antoi vastauksensa. Kyselyn lähettämisessä huomioitiin mahdollisimman kattavasti se, että vastaaja tosiasiallisesti tekee yhteistyötä ELY-keskuksen kanssa suoraan itse. Kokonaistyytyväisyys Keski-Suomen ELY-keskukseen oli 3,76 asteikolla 1–5. Kysely toteutettiin nyt seitsemännen kerran.

– Sidosryhmäyhteistyö on meille aivan ensiarvoisen tärkeää tehtäväalueillamme. Siksi on tyytyväisyydellä pantava merkille, että myös sidosryhmämme kokevat entistä vahvemmin samalla tavoin, Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Jukka Lehtinen iloitsee.

Keski-Suomen ELY-keskuksen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa ja hiilineutraalitavoitteiden edistämisessä oli vastauksissa huomioitu, sillä niissä nousu edelliseen kyselyyn verrattuna oli verraten suurta. Myös arviot viestinnän riittävyydestä ja oikea-aikaisuudesta olivat nousseet ilahduttavasti. 

Huomiomme tulee sen sijaan kiinnittyä entistä paremmin toimintatapojemme yhtenäisyyteen, yhteistyökumppaneidemme kuuntelemiseen ja yleisesti asiakaslähtöisyyteen. Näissä osioissa arviot olivat hieman tipahtaneet edellisestä kyselystä.

– Nämä kyselyt ovat aivan keskeisiä lähteitä yleisen toimintamme kehittämisessä. Tulokset on jo otettu tarkkaan analysointiin ja niiden perusteella toteutetaan uusia kehittämistoimenpiteitä etenkin ELY-keskuksen sisäisen yhteistyön ja asiakaslähtöisyyden kehittämiseksi, toteaa asiakkuuspäällikkö Santtu Lytsy Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Lue lisää: Valtakunnallinen sidosryhmätutkimuksen uutinen (ely-keskus.fi) 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Lumet painavat hallien kattoja – lumi painaa nyt Keski-Suomen alueella tavanomaista enemmän20.2.2024 09:37:28 EET | Tiedote

Lumen vesiarvo (lumen paino) on Keski-Suomen alueella tavanomaista suurempi. Siksi nyt onkin viimeistään sopiva aika poistaa lumet suurten hallien, maneesien ja erityisesti kuplahallien katoilta, jos sitä on sinne päässyt kertymään. Nyrkkisääntönä on, että 50 cm lumikerros hallien katoilla ja 20 cm kuplahallien katoilla saattaa aiheuttaa sortumavaaran. Sortumavaaraan riittää, että tämä määrä lunta on kasaantunut, vaikka vain johonkin osaan kattoa.

Keski-Suomeen vajaa 600 hehtaaria uusia suojelualueita v.202312.2.2024 10:10:10 EET | Tiedote

Viime vuonna Keski-Suomessa suojeltiin metsänomistajien vapaaehtoisuuteen perustuvassa METSO-ohjelmassa noin 204 hehtaaria luonnonsuojelullisesti arvokkaita metsäalueita. Lisäksi Helmi-elinympäristöohjelman avulla suojeltiin noin 344 hehtaaria pääosin suoalueita, jotka kuuluvat Keski-Suomen maakuntakaavan suojeluvaraus- ja soidensuojelun täydennysehdotuksen rajauksiin. Lisäksi suojeltiin noin 20 hehtaaria Natura 2000 -verkoston kohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye