Taideyliopisto

Sibelius-Akatemian Sibafest avaa ovet ensimmäistä kertaa musiikinopiskelun kulisseihin

Jaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian päätapahtuma Sibafest valtaa Musiikkitalon 26.–27.1.2024. Sibafest on lähtölaukaisu vuoteen, joka tarjoaa lähes tuhat konserttia.

Festivaalilla yleisö pääsee konserttien lisäksi osallistumaan muun muassa Figaron häät -oopperan harjoituksiin ja brasilialaisten rytmien soittopajaan, kokeilemaan urkujen soittoa, tanssimaan teknokeikalle, kurkistamaan sinfoniaorkesterin kulisseihin sekä osallistumaan paneelikeskusteluihin ja taiteen- ja metsäntutkimustieteen dialogiin. Festivaalin pääosassa ovat Sibelius-Akatemian opiskelijat, opettajat sekä yleisö – yhdessä ja erikseen.  

Kymmenettä kertaa järjestettävä Sibafest on Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa. Esiintyminen on tärkeä osa Sibelius-Akatemian opintoja, ja festivaali antaa näkymän musiikinopintojen monialaisuuteen.  

”Sibafestilla sekä talon väki, että yleisö on tervetullut kokeilemaan jotain itselleen uutta – konserttielämysten lisäksi vaikkapa improvisoimaan oopperaa tai tutustumaan itselle vieraampaan musiikilliseen estetiikkaan. Sibafest on koko akatemian juhla, jossa avaamme taiteellisen työmme saloja, pedagogisia käytänteitä ja ajatuksia. Samalla tutustumme uusiin ihmisiin,  keksimme uusia yhteistyökujeita ja pidämme hauskaa”, kertoo Sibafestin taiteellinen johtaja Merzi Rajala.   

Harvinainen mahdollisuus kurkistaa musiikinopiskelun taustatyöhön

Sibelius-Akatemian opiskelijat opiskelevat ja esiintyvät maailmanluokan tiloissa Musiikkitalolla. Yleisö pääsee ensimmäistä kertaa osallistumaan näin laajasti konsertteja edeltäviin harjoituksiin ja työpajoihin musiikinopiskelijoiden kanssa.  

Festivaalin kymmenet konsertit, harjoitukset, työpajat ja keskustelut ovat yleisölle maksuttomia. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertti on festivaalin ainoa maksullinen tilaisuus. 

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri esiintyy Sakari Oramon johtamana Musiikkitalon konserttisalissa 27.1.2024. Ylösnousemuksia-konsertissa kuullaan Messiaenin, Beethovenin ja Bartókin teoksia. Solisteina esiintyvät Sibelius-Akatemian opiskelijat viulisti Iidamari Ahonen, sellisti Artturi Aalto ja pianisti Tsotne Sidamonidze.  Ennen konserttia orkesteri avaa ovensa back stagelle. Orkesteritoimintaa esittelevät opiskelijat, tuottajat ja kapellimestari Sakari Oramo.  

Festivaalin ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan tammikuussa 2024. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kymmenettä kertaa järjestettävän Sibafestin taiteellinen johtaja 2024: Merzi Rajala.
Kymmenettä kertaa järjestettävän Sibafestin taiteellinen johtaja 2024: Merzi Rajala.
Lataa
Kapellimestari Sakari Oramo johtaa Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin Ylösnousemuksia-konsertin Sibafestilla 27.1.2024.
Kapellimestari Sakari Oramo johtaa Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin Ylösnousemuksia-konsertin Sibafestilla 27.1.2024.
Lataa
Sibafest järjestetään Helsingin Musiikkitalossa 26.–27.1.2024.
Sibafest järjestetään Helsingin Musiikkitalossa 26.–27.1.2024.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye