Suomen Kulttuurirahasto

Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun tuomarinimiä Dawn Upshaw ja Bo Skovhus

Jaa

Ensi kesänä 40-vuotisjuhlaa viettävä Mirjam Helin -laulukilpailu uudistuu. Erillisistä miesten ja naisten sarjoista luovutaan, ja ohjelmistovalinnoissa kannustetaan moninaisuuteen. Lipunmyynti kisaan alkaa joulukuussa. 

Sopraano Dawn Upshaw on yksi Mirjam Helin -laulukilpailun tuomareista.
Sopraano Dawn Upshaw on yksi Mirjam Helin -laulukilpailun tuomareista. Brooke Irish

Kesäkuussa 2024 järjestettävän Mirjam Helin -kilpailun tuomaristo jakaa puheenjohtajansa, sopraano Soile Isokosken johdolla rahapalkintoja peräti 190 000 euron verran. Voittajalle tästä summasta on luvassa 50 000 euroa. 

Isokosken lisäksi kisan tuomareiksi ovat vahvistuneet sopraano Dawn Upshaw, mezzosopraano ja Oslon oopperan taiteellinen johtaja Randi Stene, baritoni Bo Skovhus ja liedpianisti Keval Shah.  

Kilpailuun voivat hakea vuonna 1992 tai sen jälkeen syntyneet laulajat 4.1.2024 asti. Kilpailun ohjelmassa ei ole yhtään pakollista teosta, vaan kilpailijan tulee valita laajasti yksinlauluja sekä oratorio-, konsertti- tai ooppera-aarioita. Kaikki kilpailijat valmistavat kuitenkin ohjelmistoonsa vähintään yhden suomalaisen sävellyksen. Apuna on Music Finlandin kokoama uuden suomalaisen laulumusiikin suosituslista. Kilpailutoimikunta kannustaa kilpailijoita ottamaan ohjelmavalinnoissaan huomioon tekijöiden moninaisuuden koskien sukupuolta, maantiedettä ja kieliä. 

Nuoret lahjakkaat laulajat kokoontuvat lähes kaksiviikkoiseen tapahtumaan 1.–12. kesäkuuta 2024. Kilpailuun odotetaan viimekertaiseen tapaan noin viittäsataa hakemusta. Esiraati valitsee hakijoiden joukosta enintään viisikymmentä laulajaa Helsingissä pidettävään alkukilpailuun. Loppukilpailun orkesterina soittaa Helsingin kaupunginorkesteri Sir Mark Elderin johdolla. Lippupakettien myynti kilpailuun alkaa 5.12.2023. 

Suomen Kulttuurirahasto on järjestänyt kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun vuodesta 1984 lähtien joka viides vuosi. Jatkossa se järjestetään kolmen vuoden välein. Samalla luovutaan erillisistä naisten ja miesten sarjoista.  

Kilpailu perustuu Mirjam ja Hans Helinin suurlahjoitukseen. Professori Mirjam Helin (1911–2006) halusi perustaa kansainvälisen laulukilpailun Suomeen. Hänen tavoitteensa oli tehdä kisasta maailman arvostetuin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sopraano Dawn Upshaw on yksi Mirjam Helin -laulukilpailun tuomareista.
Sopraano Dawn Upshaw on yksi Mirjam Helin -laulukilpailun tuomareista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka tukee tiedettä, taidetta ja kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta. Kulttuurirahasto toimii suomalaisen kulttuurin hyväksi myös käynnistämällä ja toteuttamalla yhteistyökumppaneiden kanssa erilaisia hankkeita. Säätiön omaisuus koostuu yli 80 vuoden aikana saaduista lahjoituksista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kulttuurirahasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye