Kotipizza Group mukana perustamassa uutta kasvipohjaisen ruoan Pro Vege -yhdistystä
Kotipizza Group on mukana yhdentoista muun toimijan kanssa perustamassa uutta Pro Vege -yhdistystä. Uuden yhdistyksen tarkoituksena on edistää kasvipohjaisten tuotteiden kehitystä sekä kysynnän ja tarjonnan kasvua Suomessa. Yhdistyksessä toimii laaja joukko suomalaisia elintarvikealan yrityksiä, ruoka-alan toimijoita sekä päivittäistavaraketjuja.

Uusi Pro Vege -yhdistys tuo esille ruokajärjestelmän yhteyttä muun muassa ilmastonmuutokseen, luontokatoon ja ruokakulttuuriin. Yhdistyksen keskeisenä tavoitteena on tehdä kasvipohjaisesta ruuasta houkuttelevaa ja saavutettavaa mahdollisimman monille.
Kotipizza Group on tehnyt pitkäjänteistä työtä kasvipohjaisten vaihtoehtoproteiinien kanssa jo kuluneen vuoden aikana ja yhdessä mm. Kotipizzan asiakkaiden kanssa on testattu yli 100 erilaista vaihtoehtoproteiinia, joista osa on päätynyt jo kuluneenkin vuoden puolella kampanjapizzoihin.
’’Pro Vegen kaltaisen yhteisön muodostaminen, jossa ruoan arvoketjun eri osat tuodaan yhteen pohtimaan ruokamarkkinoiden kehitystä, laajentaa myös Kotipizza Groupin ymmärrystä. Yhteistyön kautta pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan pizzoihimme yhä enemmän herkullisia kasvipohjaisia täytteitä’’, kertoo Kotipizza Groupin vastuullisuuspäällikkö Sara Anttila.
Yhdistyksessä toimiminen tukee osaltaan Kotipizza Groupin vastuullisuusohjelman tavoitetta hiilineutraaleista ruokatuotteista 2030. Tavoitteen saavuttamiselle yksi tapa on muun muassa lisätä kasvipohjaisten tuotteiden osuutta myös Kotipizzan ja Social Burgerjointin valikoimassa.
Yhdistyksen kahdeksantoista perustajajäsentä ovat Kotipizza Group, Food Farm Oy, Kesko, Lidl Suomi Ky, Lipasu Oy, MeEat Food Tech Oy, Mö Foods Oy, Nordic Umami Company Oy, Oy Oatly Ab, Oy Soya Ab, Porlammin meijeri, Raisio Oyj, SOK, Tmi Jukka Kajan, Virna Food Radecon Oy, Vöner Oy, WWF Suomi ja Ylva Palvelut Oy.
Yhteyshenkilöt
Sara AnttilaVastuullisuuspäällikköKotipizza Group
Puh:0207716782sara.anttila@kotipizzagroup.comTietoja julkaisijasta
Kotipizza Group hallinnoi Kotipizza-ketjua sekä artesaaniburgereita valmistavaa The Social Burger Joint Oy:tä sekä hankinta- ja logistiikkaorganisaatio Helsinki Foodstock Oy:tä, joka toimittaa vastuulliset raaka-aineet konsernin ravintolaketjuille. Kotipizza Group on osa norjalaista Orkla-konsernia ja The European Pizza Companya, joiden toiminnan pohjana ovat kestävät arvot.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy
Kotipizza ja Pielisen Kala yhteistyöhön – kotimainen luonnonkala tuodaan pizzan päälle koko Suomeen3.6.2025 10:27:07 EEST | Tiedote
Kotipizza ja nurmeslainen Pielisen Kala aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on tuoda uusi herkullinen pizzatäyte laajasti kaikkien suomalaisten pizzanystävien saataville. Luonnonkala tulee kaikkiin Kotipizza-ravintoloihin Hangosta Rovaniemelle.
Kotipizza käynnistää brändiuudistuksen: muutoksia tuotevalikoimaan ja verkkokauppaan3.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Kotipizzan brändi uudistuu tiistaina 3.6. alkaen. Uudistuksen myötä yhtiön verkkokauppa, tuotevalikoima, mainonnan sävy sekä visuaalinen ilme muuttuu.
Löydät Kotipizzan tutut pizzakuskit nyt myös Woltin kautta12.5.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Pohjoismaiden suurin pizzaketju Kotipizza tuo nyt suomalaisille tutut pizzat ja oman kotiinkuljetuspalvelunsa saataville myös Woltin mobiilisovellukseen.
Kotipizza vie suomalaista pizzakulttuuria maailman huipulle – pizzakonkari tuomariksi Las Vegasin pizzakisoihin4.4.2025 09:57:33 EEST | Tiedote
Kotipizzan pizzamestari sekä laatu ja tuoteturvallisuuspäällikkö Heikki Sikström kutsuttiin tuomariksi maailman suurimpiin pizzakilpailuihin, jotka järjestettiin maaliskuussa Las Vegasissa. Yli 800 osallistujaa keräävä Pizza International Challenge -kilpailu kokosi yhteen alan parhaimmat eri puolilta maailmaa. Sikström edusti Suomea paitsi tuomaristossa myös suomalaisen pizzakulttuurin lähettiläänä.
Ihmisläheiset johtajat löytyvät ravintola-alalta22.11.2024 15:59:44 EET | Tiedote
Ravintola-alan toimijat menestyivät gaalassa, jossa juhlittiin vaikuttavia esimerkkejä ihmisläheisestä johtajuudesta ja organisaatiokulttuurista. Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Elli Holappa, McDonald’s-yrittäjä Johanna Junkkari ja Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Heidi Stirkkinen palkittiin Ihmisläheinen työelämä 2024 -gaalassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme