Vihreät - De Gröna

Vapaus ja tasavertaisuus kuuluu kaikille - Vihreiden uusi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelma julkaistu

Jaa

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat vakaan, kestävän yhteiskunnan tae. Ne muodostavat omat politiikkalohkonsa, mutta myös läpileikkaavat kaikkea päätöksentekoa ja koko yhteiskuntaa. Vihreille tasa-arvo ja yhdenvertaisuus muodostavat politiikan kovan ytimen, josta ei tingitä tiukoissakaan paikoissa. Näin linjaa Vihreiden uusi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelma, joka hyväksyttiin Tampereella puoluevaltuuston kokouksessa sunnuntaina 26.11.

Vihreiden mielestä ihmisten välinen tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ei toteudu passiivisesti itsestään, vaan sitä täytyy aktiivisesti edistää niin lainsäädännöllä kuin muillakin konkreettisilla keinoilla. Rasismi yhteiskunnassa kaikissa sen muodoissa on merkittävä ongelma ja ilman aktiivisia antirasistisia toimia nollatoleranssin julistaminen rasismille on tyhjää ja tavoitteen kannalta jopa haitallista. 

– Pääministeri Orpo on antanut rasismin normalisoinnista malliesimerkin puhumalla rasismin torjunnan tärkeydestä samalla jättäen puuttumatta hallituspuolueista esiin pulpahtelevaan rasismiin. Vihreiden ohjelmassa rasismia torjutaan monipuolisilla ja konkreettisilla toimintaa korostavilla keinoilla. Meidän valintamme on tehdä muutakin kuin puhua, sanoo ohjelmatyössä mukana ollut kansanedustaja Fatim Diarra

Vapaus hengittää ja elää omana itsenään on myös oleellinen terveys- ja hyvinvointikysymys. Etenkin nuorten mielenterveys on nykyään koetuksella ja ohjelmassa Vihreät kiinnittävätkin erityistä huomiota mielenterveyskriisiin sekä hoitoonpääsyn ongelmista johtuviin ihmisten välisiin terveyseroihin. 

– Suomessa kuolee keskimäärin kaksi ihmistä itsemurhaan joka päivä. Vihreät haluavat painaa tämän lukeman nollaan ja kutsuvatkin muut puolueet ja koko yhteiskunnan mukaan toteuttamaan tätä tavoitetta, toteaa ohjelmatyöryhmää johtanut Milo Toivonen

Vihreiden mielestä hyvä työelämä kuuluu yhtä tasavertaisesti kaikille sukupuolille ja muun muassa avoimen ja tasa-arvoisen palkkauksen eteen tulee tehdä konkreettisia toimia. 

– Naisvaltaisten alojen lukittaminen pysyvään palkka-epätasa-arvoon ja naisten jättäminen rakenteelliseen eläkeköyhyysriskiin ei Vihreille missään nimessä käy. Orpon hallituksen kaavailemat työmarkkinamuutokset eivät pelkästään pysäytä tasa-arvokehitystä, vaan jopa kääntävät kelloa taaksepäin, toteaa Diarra. 

Vihreä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspolitiikka on tinkimätöntä ihmisoikeuspolitiikkaa. Se vähentää ihmisten kokemaa osattomuutta ja näköalattomuutta ja avaa ihmisille mahdollisuuksia elää oman näköistään elämää.

– Lopulta kyse on vapaudesta, siitä ihmisyyden ytimeen kuuluvasta palosta. Olla vapaa syrjinnästä ja sorrosta, olla vapaa vihasta ja väkivallasta, ja olla myös vapaa ennakkoluuloista muita kohtaan. Sitä me Vihreät ohjelmallamme tavoittelemme. Meidän mielestä vasta kun viimeinenkin tästä yhteiskuntamme moninaisesta joukosta on täysin vapaa ja tasavertainen, niin vasta silloin voimme sanoa, että me kaikki olemme, Milo Toivonen sanoo. 


Tutustu ohjelmaan osoitteessa:
https://www.vihreat.fi/ohjelmat/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuusohjelma/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Inka Hopsu: Missä viipyvät Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen STEA-rahoituksen päätökset?20.2.2024 16:27:07 EET | Tiedote

Vihreiden kansanedustaja Inka Hopsu kysyi kirjallisessa kysymyksessä hallitukselta, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta STEA-avustusten päätökset saadaan etenemään mahdollisimman pian ja ne avustuksen saajat, joille avustuspäätösten venyminen tuo taloudellisia vaikeuksia, saavat tukea ennalta arvaamattoman akuutin tilanteensa parantamiseen.

Fatim Diarra: Hallituksen työmarkkinapolitiikka sortaa matalapalkkaisia naisia - “Tilanne on monessa suomalaisessa kodissa kohtuuton”20.2.2024 14:30:00 EET | Tiedote

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra totesi puheessaan täysistunnossa 20. helmikuuta Petteri Orpon hallituksen rikkoneen sopimisen kulttuurin ajaessaan työmarkkinat lähes ennennäkemättömään umpisolmuun. Hallituksen kova sanelupolitiikka iskee Diarran mukaan etenkin matalapalkkaisilla aloilla työskenteleviin naisiin. Diarra vetoaakin, että kaikki osapuolet nielisivät ylpeytensä ja palaisivat neuvottelupöytään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye