SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kokko: Kokoomus on hämmästynyt SDP:n taidokkaasta talouspolitiikasta

Jaa

Kokoomuksen riveistä on kuultu odotettua kritiikkiä SDP:n vaihtoehtobudjetista. Odotettua siksi, että Kokoomus ei voi uskoa, että SDP on saanut aikaan paremman ja oikeudenmukaisemman vaihtoehdon vuoden 2024 budjetille.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matias Marttisen mukaan SDP tarjoaa suomalaisille veronkiristyksiä ja velkaantuvan tulevaisuuden. SDP kuitenkin esittää vaihtoehdossaan palkansaajien verotuksen keventämistä. Kokoomuksen kansanedustaja Ville Valkonen taas pitää SDP:n talouslinjaa epäuskottavana. Tämä ei liene ihme, kun SDP onnistuu budjetissaan ottamaan ensi vuonna 430 miljoonaa euroa vähemmän velkaa kuin hallitus. 

– Vaihtoehtobudjettiamme on laadittu huolella, asiantuntijoita kuullen ja ennen kaikkea suomalaisten hyvinvointia ajatellen. Orpon hallitus väittää, että sen ajamille leikkauksille ei ole olemassa vaihtoehtoja. Me SDP:ssä sanomme, kyllä on, kansanedustaja Jani Kokko toteaa.

SDP:n vaihtoehtobudjetissa Suomi velkaantuisi joka päivä miljoona euroa vähemmän kuin hallituksen esityksessä. Tämä toteutuisi samalla, kun SDP keventäisi pieni- ja keskituloisten verotusta, peruisi Orpon hallituksen ajamat sosiaaliturvaleikkaukset ja vahvistaisi sosiaali- ja terveyspalveluita. 

– En ihmettele tippaakaan sitä, että Kokoomus on äimistynyt vaihtoehtobudjetistamme. Onhan se varmasti karua lukea, miten paljon oikeudenmukaisemmin me tätä maata johtaisimme. Me toteuttaisimme talouspolitiikkaa, jossa kenellekään ei aseteta kohtuutonta taakkaa eikä nuoria ja opiskelijoita uuvutettaisi jo työuransa alkupuolella, Kokko korostaa.

SDP on aina pitänyt kaikista tärkeimpinä asioina yhteiskunnan hyvinvointia, sekä korkean elintason ja taloudellisen kasvun turvaamista. Nämä ovat asioita, jotka Pohjoismaissa toteutuvat, siitä huolimatta, että meillä on myös verrattain korkea verotus ja laaja julkinen sektori. 

– Hyvin toimiva julkinen sektori on taannut meille esimerkiksi kattavan ja maksuttoman koulutuksen sekä maksuttoman terveydenhuollon. Vaikuttaa siltä, että hallitus pyrkii vain poimimaan rusinat pullasta, yrittäessään tiivistää julkista sektoria ja samaan aikaan mantran omaisesti toistaen “haluamme turvata julkiset palvelut”, Kokko päättää. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kimmo Kiljunen ja Eva Biaudet: Valko-Venäjän sunnuntain vaalit eivät ole vapaat23.2.2024 15:42:36 EET | Tiedote

Valko-Venäjällä käydään sunnuntaina 25.2. parlamentti- ja paikallisvaalit epädemokraattisissa olosuhteissa. Tilanteessa, jossa presidentti Lukashenkan hallinnon toimesta valkovenäläisten sanan-, kokoontumis- ja yhdistymisvapautta rajoitetaan, oppositiopuolueiden toiminta on tukahdutettu ja niiden johtajia vainotaan, tiedotusvälineiden vapautta ei ole, ja uskottavaa kotimaista tai kansainvälistä vaalitarkkailua ei sallita, ei voida myöskään käydä vapaita ja rehellisiä vaaleja.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-jäsenet: Hallitus riisuu koko työntekijäkenttää aseista – miten tulevaisuudessa voi kukaan puolustaa itseään?23.2.2024 14:24:35 EET | Tiedote

Työministeri Satonen kertoi eilen työrauhalainsäädännön uudistuksen sisällöstä ja hallituksen etenemisestä asiassa. Sopimisen sijaan tiedossa on lisää sanktioita. Työnantajien tilanne säilyy ennallaan eikä sinne ole tulossa muutoksia TES:n rikkomistilanteisiin. Uutena asiana on nostettu esiin myös henkilökohtaiset sakot. Se ei sovi oikeuskäytäntöömme, jossa aiemmin järjestäviä liittoja tai ammattiosastoja on sanktioitu, jos ei ole noudatettu sopimuksia. Nyt tätä halutaan laajentaa myös näiden yhdistysten jäseniin.

SDP:n Kymäläinen ehdottaa lääkäreille palvelussitoumusta terveyskeskusten lääkäripulaan vastaamiseksi23.2.2024 11:15:22 EET | Tiedote

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on jättänyt eduskunnalle lakialoitteen, jossa ehdotetaan lääketieteen tai hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinnon suorittaneille kolmen vuoden palvelussitoumus koulutustaan vastaavassa virassa julkisella sektorilla valmistumisensa jälkeen. Aloitteen tavoitteena olisi vastata hyvinvointialueita vaivaavaan terveyskeskuslääkäripulaan.

Ympäristövaliokunnan sd-edustajat: Hallituksen ryhdyttävä viipymättä lisätoimiin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi23.2.2024 09:41:08 EET | Tiedote

Suomen ilmastotoimet eivät ole riittävällä tasolla vuoden 2030 EU-velvoitteiden eivätkä vuoden 2035 kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisen kannalta. Tätä korostetaan sekä Luonnonvarakeskuksen (Luke) tammikuisessa raportissa että eilen valmistuneessa ympäristövaliokunnan yksimielisessä mietinnössä. – Hiilineutraaliustavoite on vakavasti vaarantunut muun muassa Orpon hallituksen perumien ilmastotoimien takia. Hiilineutraaliustavoitteen kannalta elintärkeä maankäyttösektorin hiilinielu kutistuu, mutta hallitus ei pyri estämään tätä millään tavalla. Sen ilmastopolitiikka lepää yhden kortin eli tulevien teknologisten ratkaisujen varassa, kritisoi valiokunnan varapuheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye