Pirkanmaan hyvinvointialue

Korona- ja influenssarokotukset jatkuvat Pirkanmaalla

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueella on rokotusaikoja varattavissa kaikilla paikkakunnilla. Rokotusajan voi varata joko puhelimitse tai sähköisessä asioinnissa. Aikoja on tarjolla tammikuulle asti.

Maksuttomia influenssarokotuksia annetaan aikuisille sosiaali- ja terveysasemilla. Rokotuksen saavat maksutta esimerkiksi kaikki 65 vuotta täyttäneet ja sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. Influenssarokotuksen yhteydessä koronan riskiryhmiin kuuluvilla on mahdollista saada myös koronan tehosterokote.

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset saavat influenssarokotteen neuvolassa joko vastaanottokäynnin yhteydessä tai ajanvarauksella. 

Rokotuksia annetaan edelleen myös muutamissa rokotustapahtumissa Pirkanmaalla. Ylöjärvellä kauppakeskus Elon rokotuspisteellä rokotukset jatkuvat ilman ajanvarausta 21.12.2023 asti tiistaista torstaihin kello 8.30–15.30. Lisäksi rokotuspisteellä järjestetään walk in -rokotustapahtumat maanantai-iltana 4.12.2023 kello 14–20 ja lauantaina 16.12.2023 kello 9.30–14.30, samoin Ylöjärven terveyskeskuksessa saa rokotuksen varaamatta aikaa perjantaiaamuna 1.12.2023 kello 8–12. Virroilla rokotetaan ilman ajanvarausta perjantaina 1.12.2023 kello 9–11.30 Vaskiveden Nuorisoseurantalolla.

Koronarokotuksien antaminen on edennyt Pirkanmaalla ripeästi, ja tällä hetkellä ollaan selkeästi edellä viimevuotista rokotustahtia. Koronarokotuksen on saanut Pirkanmaalla Terveyden ja hyvinvointilaitoksen tilaston mukaan viime viikon loppuun mennessä yli 80-vuotiaista noin 46 % ja 65–79 -vuotiaistakin 38 %. Edellisellä kaudella näiden ryhmien rokotuskattavuus oli 52-55 %. Influenssarokotuksista ei ole vielä olemassa vastaavaa tilastotietoa.

Tarkemmat ohjeet ja ajanvarauksien yhteystiedot on julkaistu osoitteessa pirha.fi/rokotukset.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää julkiset sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut yli puolelle miljoonalle pirkanmaalaiselle. Lue lisää pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitotahtokampanja käynnistyy - katso videot ja osallistu kampanjaan somessa26.2.2024 16:41:11 EET | Tiedote

Elämän loppuvaihe saattaa mietityttää ikääntynyttä asiakasta ja hänen läheisiään. Ikäihmisten palveluissa ammattilaiset kohtaavat elämän loppuvaihetta koskevaa keskustelua lähes päivittäin. Asiakas voi ilmaista hoitotahdossa omat toiveensa myös elämän loppuvaiheen hoidon osalta. Hoitotahto ja sen tekeminen tuovat hoitoon liittyvät toiveet, pelot ja mahdollisuudet yhteiseen keskusteluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye