Liikuntalautakunta antoi lausunnon Tapiolan monitoimihallin peruskorjauksen ja mahdollisen laajennuksen aikataulusta

Jaa

Espoon liikuntalautakunta käsitteli kokouksessaan 30.11.2023 Liikunnan ja urheilun tulosyksikön investointiohjelman tarpeita, Espoonlahden uimahallin uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa sekä hyväksyi talousarvion ja osavuosikatsauksen.

Ronja Määttä / Espoon kaupunki

Liikuntalautakunta hyväksyi investointiohjelman tarpeet esityslistan mukaan ja esitti, että Tapiolan monitoimihalli tulisi rakentaa jalkapallostadionin yhteyteen. Jos monitoimihallia ei rakenneta jalkapallostadionin yhteyteen, Tapiolan liikuntahallin peruskorjauksen ja mahdollisen laajennuksen suunnitteleminen tulee aloittaa välittömästi ja määräraha lisätä investointiohjelmaan.

Monitoimihallin rakentaminen tulee liikuntalautakunnan lausunnon mukaan aloittaa viimeistään heti jalkapallostadionin valmistumisen jälkeen. Mikäli monitoimihallin rakentamiselle ei löydy rahoitusta, tulee kartoittaa muita vaihtoehtoisia rahoitusmalleja.

”Monitoimihalli on elintärkeä monille lajeille, kuten salibandylle, koripallolle, futsalille ja voimistelulle. Emme halua Espooseen tilannetta, jossa harrastajille ja kilpaurheilujoille ei ole harjoittelu- tai kisapaikkoja”, sanoo liikuntalautakunnan puheenjohtaja Leo Heiskanen.

Espoonlahden uimahallin uudisrakennukseen sisällytettävä myös hyppyallas

Liikuntalautakunta esitti, että myös Espoonlahden uimahallin uudisrakennuksen sekä Oittaan uimarannan ja pukuhuone- ja vessarakennuksen toteuttamiseen tulee varata rahat vuosien 2024–2031 investointiohjelmasta.

Liikuntalautakunta lausui, että Espoonlahden uimahallin rakennuspaikkaa tulee tarkastella uudestaan. Ihannetilanteessa vanha halli pystyttäisiin pitämään auki siihen asti, kunnes uusi on valmis.

Espoonlahden uimahallin uudisrakennus tulee lausunnon mukaan toteuttaa laajennusosan kanssa, johon kuuluu syvä monitoimiallas eli hyppyallas sekä ulkoallas. Nyt nämä puuttuvat hankesuunnitelmasta.

Väestöennusteiden mukaan Espoonlahden arvioidaan kasvavan Espoon suurimmaksi kaupunkikeskukseksi, joten uimahallin tulee vastata näihin tarpeisiin myös pitkällä aikavälillä.

Kansainväliset mitat täyttävä hyppyallas ei ainoastaan mahdollista uimahyppyjen harjoittelemista vaan se sopii myös esimerkiksi vesipalloon, uppopalloon, taitouintiin ja sukellukseen. Lisäksi sitä voi hyödyntää vesijuoksualueena, jolloin uintiradoille jää enemmän tilaa uimareille.

”Espoonlahden uimahallilla on pitkät perinteet espoolaisen vesiurheilun keskuksena ja on tärkeää, että se pysyy sellaisena myös jatkossa. Monipuoliset uintiolosuhteet ovat tärkeitä kuntalaisille sekä eri lajien harrastajille ja huippu-urheilijoille”, kertoo Espoon liikuntajohtaja Martti Merra.

Katso kaikki kokouksen aiheet ja päätökset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leo Heiskanen
Espoon kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtaja
040 509 6924
lexa.heiskanen@gmail.com


Martti Merra
Liikuntajohtaja
Espoon kaupunki
043 824 9586
martti.merra@espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Info från nämnden Svenska rum 15.2.202415.2.2024 18:32:22 EET | Tiedote

På torsdagens möte fastställde nämnden Svenska rum antalet platser i förskolan och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2024–2025. Under mötet beslutade nämnden också om sammanslagning av Klippans daghem, Kongsbergs daghem och Skepparbackens daghem till Utkikens daghem då enheterna flyttar till den nya fastigheten hösten år 2024. Nämnden antecknade också för kännedom nämndens och för sin del sektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 31.12.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye