Liikuntalautakunta antoi lausunnon Tapiolan monitoimihallin peruskorjauksen ja mahdollisen laajennuksen aikataulusta

Jaa

Espoon liikuntalautakunta käsitteli kokouksessaan 30.11.2023 Liikunnan ja urheilun tulosyksikön investointiohjelman tarpeita, Espoonlahden uimahallin uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa sekä hyväksyi talousarvion ja osavuosikatsauksen.

Ronja Määttä / Espoon kaupunki

Liikuntalautakunta hyväksyi investointiohjelman tarpeet esityslistan mukaan ja esitti, että Tapiolan monitoimihalli tulisi rakentaa jalkapallostadionin yhteyteen. Jos monitoimihallia ei rakenneta jalkapallostadionin yhteyteen, Tapiolan liikuntahallin peruskorjauksen ja mahdollisen laajennuksen suunnitteleminen tulee aloittaa välittömästi ja määräraha lisätä investointiohjelmaan.

Monitoimihallin rakentaminen tulee liikuntalautakunnan lausunnon mukaan aloittaa viimeistään heti jalkapallostadionin valmistumisen jälkeen. Mikäli monitoimihallin rakentamiselle ei löydy rahoitusta, tulee kartoittaa muita vaihtoehtoisia rahoitusmalleja.

”Monitoimihalli on elintärkeä monille lajeille, kuten salibandylle, koripallolle, futsalille ja voimistelulle. Emme halua Espooseen tilannetta, jossa harrastajille ja kilpaurheilujoille ei ole harjoittelu- tai kisapaikkoja”, sanoo liikuntalautakunnan puheenjohtaja Leo Heiskanen.

Espoonlahden uimahallin uudisrakennukseen sisällytettävä myös hyppyallas

Liikuntalautakunta esitti, että myös Espoonlahden uimahallin uudisrakennuksen sekä Oittaan uimarannan ja pukuhuone- ja vessarakennuksen toteuttamiseen tulee varata rahat vuosien 2024–2031 investointiohjelmasta.

Liikuntalautakunta lausui, että Espoonlahden uimahallin rakennuspaikkaa tulee tarkastella uudestaan. Ihannetilanteessa vanha halli pystyttäisiin pitämään auki siihen asti, kunnes uusi on valmis.

Espoonlahden uimahallin uudisrakennus tulee lausunnon mukaan toteuttaa laajennusosan kanssa, johon kuuluu syvä monitoimiallas eli hyppyallas sekä ulkoallas. Nyt nämä puuttuvat hankesuunnitelmasta.

Väestöennusteiden mukaan Espoonlahden arvioidaan kasvavan Espoon suurimmaksi kaupunkikeskukseksi, joten uimahallin tulee vastata näihin tarpeisiin myös pitkällä aikavälillä.

Kansainväliset mitat täyttävä hyppyallas ei ainoastaan mahdollista uimahyppyjen harjoittelemista vaan se sopii myös esimerkiksi vesipalloon, uppopalloon, taitouintiin ja sukellukseen. Lisäksi sitä voi hyödyntää vesijuoksualueena, jolloin uintiradoille jää enemmän tilaa uimareille.

”Espoonlahden uimahallilla on pitkät perinteet espoolaisen vesiurheilun keskuksena ja on tärkeää, että se pysyy sellaisena myös jatkossa. Monipuoliset uintiolosuhteet ovat tärkeitä kuntalaisille sekä eri lajien harrastajille ja huippu-urheilijoille”, kertoo Espoon liikuntajohtaja Martti Merra.

Katso kaikki kokouksen aiheet ja päätökset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leo Heiskanen
Espoon kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtaja
040 509 6924
lexa.heiskanen@gmail.com


Martti Merra
Liikuntajohtaja
Espoon kaupunki
043 824 9586
martti.merra@espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kirjastojen uusi lukukonsepti yhdistää musiikin ja kirjallisuuden elämyksellisellä tavalla – Lukudiskossa voi heittäytyä vaikkapa tanssimaan29.2.2024 07:30:00 EET | Tiedote

Tänä keväänä pääsevät Espoon kirjastojen asiakkaat kokeilemaan uudenlaista Lukudisko-konseptia, joka yhdistää kirjallisuuden ja musiikin. Tavoitteena on kannustaa asiakkaita tuomaan esiin omia lukukokemuksiaan elämyksellisemmällä tavalla. Lukudiskoja järjestetään kevään aikana Lippulaivan kirjastossa eri teemoilla, eri kohderyhmille: romantiikka, jännitys, nuorten kirjat ja lapsiperheet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye