Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohde on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut Pyhäjoella

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa Pyhäjoella. Neuvottelut koskevat 9-paikkaista vammaispalvelujen palveluasumisen yksikköä, Niittykotia. Yksikössä ei ole yövalvontaa ja asiakaspaikoista on ollut käytössä 7 paikkaa.

Huuotmerkki ympyrän sisällä.

Neuvottelut on aloitettu työnantajan ja työntekijöiden välillä 24.11.2023 ja ne kestävät vähintään kaksi viikkoa.

Niittykodin tilannetta ja muutostarpeita on käsitelty Pohteen aluehallituksessa 31.10.2023. Yksikön tilat vaativat perusteellisen remontin. Asiakasturvallisuuden, tuotannollisten ja tilahaasteiden vuoksi on suunniteltu, että Niittykodin palveluasumisyksikön toiminta päättyisi ja asiakkaiden palvelut järjestettäisiin Pohteen muissa lähialueen asumisyksiköissä.

Suunniteltu muutos vaikuttaa Niittykodin henkilöstön työtehtäviin ja työpaikkaan. Henkilöstölle voidaan tarjota heidän työsopimustaan, aiempaa koulutustaan ja kokemustaan vastaavaa muuta työtä Pohteen muista yksiköistä. Työnantajalla on irtisanomisperuste siinä tapauksessa, että henkilö ei ottaisi tarjottua uutta työtä vastaan.

Muutokset tehdään vuoden loppuun mennessä, ellei neuvotteluissa muuta sovita 

Yhteistoimintalaki (449/2007) 7 § 2 momentti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakuntaa linjaa: lyhytaikaiseen ympärivuorokautiseen palveluasumiseen ja kuntoutusyksikköön päästävä kiireellisessä tilanteessa jopa saman päivän aikana1.3.2024 08:54:09 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tulevaisuuslautakunta käsitteli kokouksessaan 28.2. laajasti eri palvelujen strategisia linjauksia. Kokouksessa hyväksyttiin muun muassa sosiaalihuoltolain mukaisen lyhytaikaisen hoidon myöntämisen perusteet ympärivuorokautisessa palveluasumisessa ja kuntoutusyksikössä sekä henkilökohtaisen avun palvelusetelin sääntökirja.

Pohde järjestää hyvinvointialueen palvelujen muutossuunnitelmiin liittyvät asukastilaisuudet Iissä, Reisjärvellä, Kalajoella, Kuusamossa ja Ylivieskassa29.2.2024 08:39:45 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää paikallisia asukastilaisuuksia tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman liittyvistä toimenpidesuunnitelmista. Tilaisuuksia järjestetään niillä paikkakunnilla, joiden palveluihin on suunniteltu esimerkiksi yksiköiden lakkauttamisia. Tilaisuudet aloitetaan Iistä keskiviikkona 13.3. Muita paikkakuntia ovat Reisjärvi (25.3.), Kalajoki (27.3.), Kuusamo (2.4.) ja Ylivieska (4.4.).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye