Suomen Kennelliitto ry

Suomen Kennelliiton hallitus vastaa jäsenistön huoleen ja kutsuu luolakoirien taipumuskokeita järjestävät yhdistykset neuvotteluun

Jaa

Suomen Kennelliiton hallitus kutsuu pikaisesti koolle luolakoirien taipumuskokeita järjestävät rotujärjestöt neuvottelemaan Kennelliiton valtuuston 26. marraskuuta tekemästä, luolakoirien taipumuskokeita koskevasta päätöksestä.

Kennelliiton alaisten kokeiden ja kilpailujen säännöistä päättävä Kennelliiton valtuusto päätti kokouksessaan 26. marraskuuta äänin 58–57, että luolakoirien taipumuskokeita voidaan käynnistää uudelleen uusilla säännöillä 1.6.2024 alkaen. Kennelliiton hallitus ei pitänyt sääntöesitystä riittävänä, jotta se täyttäisi vuoden 2024 alusta voimaan tulevan eläinten hyvinvointilain hengen, vaan esitti valtuustolle, että luolakoirien taipumuskokeet lakkautetaan.

Luolakoirien taipumuskokeita ei voi järjestää ennen 1.6.2024. Kennelliiton valtuusto voi käsitellä sääntöjä seuraavan kerran kevätkokouksessaan 26.5.2024.

- Olemme saaneet valtuuston päätöksestä paljon palautetta jäsenistöltämme. Siksi emme voi jättää asiaa tähän, vaan eri vaihtoehtojen selvittelyä Kennelliiton sisällä on jatkettava, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Esa Kukkonen.

Kennelliiton hallitus kutsuu nyt pikaisesti neuvotteluun kaikki luolakoirien taipumuskokeita järjestävät rotujärjestöt. Tarkoitus on käydä yhdessä läpi syntynyttä tilannetta ja sitä, miten siitä päästäisiin yhdessä eteenpäin.

Luolakoirien taipumuskokeiden järjestämiseen on olemassa vaihtoehtoisia malleja, kuten esimerkiksi  robotiikan käyttö. Elävän kohde-eläimen voi korvata erilaisilla vaihtoehtoisilla keinoilla. Vinttikoirien kokeissa käytetään Suomessa nykyisin keinotekoista viehettä ja esimerkiksi karhua haukkuvien koirien taipumuksia voidaan testata konekarhulla.

Rotujärjestöille, joihin kuuluvilla roduilla on oikeus osallistua luolakoirien taipumuskokeisiin, pyritään järjestämään mahdollisuus tutustua luolakoiraharjoitukseen, jossa käytetään vaihtoehtoisia keinoja, joissa kohteena ei ole elävä kettu. Jos toimiva ratkaisu luolakoirien taipumuskokeiden järjestämiseksi vaihtoehtoisella tavalla löytyy, on se mahdollista tuoda hyväksyttäväksi seuraavaan Kennelliiton valtuuston kokoukseen.

Kennelliiton tiedote valtuuston kokouksesta 26.11.2023:
https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/suomen-kennelliiton-valtuusto-hyvaksyi-yhden-aanen-erolla-uudet-saannot-luolakoirien-taipumuskokeille

Yhteyshenkilöt

Suomen Kennelliitto

Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry on vuonna 1889 perustettu koira-alan asiantuntijajärjestö sekä koirien kasvattajien, omistajien ja harrastajien edunvalvoja. Meillä on noin 144 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kennelliitto ry

Suomalaiset koiranomistajat ja kasvattajat ovat kiinnostuneita koiriensa terveydestä: Suomen Kennelliiton koirarekisteriin kirjattiin vuonna 2023 yli 103 000 terveystutkimuslausuntoa21.2.2024 11:30:14 EET | Tiedote

Suomi on yksi maailman kärkimaista koirien terveystiedon keräämisessä ja hyödyntämisessä koiranjalostuksen tueksi. Suomalaiset koirankasvattajat ja koiranomistajat teettävät koirillaan ahkerasti terveystutkimuksia. Vuonna 2023 Suomen Kennelliiton koirarekisteriin kirjattiin jo yli 103 000 terveystutkimusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye