Petri Salminen jatkaa Euroopan yrittäjäjärjestön SMEunitedin puheenjohtajana

Jaa

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen on valittu jatkamaan eurooppalaisia pk-yrityksiä edustavan SMEunitedin johdossa 2024–25. Salminen valittiin uudelleen järjestön yleiskokouksessa perjantaina Brysselissä.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén

SMEunited toimii äänitorvena 22,5 miljoonalle eurooppalaiselle pk-yritykselle. Järjestö edistää EU-päätöksenteossa politiikkaa, joka tukee pk-yritysten kasvua ja kilpailukykyä. Järjestöön kuuluu lähes 70 yrittäjäjärjestöä yli 30:sta Euroopan maasta. Suomen Yrittäjät on SMEunitedin pitkäaikainen ja aktiivinen jäsen. 

SMEunitedin puheenjohtajuus on Salmisen mukaan loistava näköala- ja vaikuttamisen paikka eurooppalaiseen politiikkaan ja päätöksentekoon.  

–  On suuri kunnia saada yrittäjäkollegojen tuki jatkokaudelle, Salminen sanoo. 

–  Euroopan parlamentin vaalit kesäkuussa 2024 avaavat meille loistavan vaikuttamisen ikkunan tulevien vuosien EU-politiikkaan. Meidän on pystyttävä työllämme vahvistamaan pk-yritystemme kilpailukykyä ja varmistamaan, että Euroopassa on kannattavaa yrittää, Salminen jatkaa. 

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan Salmisen uudelleenvalinta merkitsee jatkuvuutta. 

– Tämä on tärkeää aikana, jolloin eurooppalaiset pk-yritykset kohtaavat suurta epävarmuutta ja moninaisia haasteita, aina rahoituksen ja osaavan työvoiman saatavuuden vaikeuksista lainsäädännöstä johtuviin hallinnollisiin ja raportointitaakkoihin, Pentikäinen sanoo. 

SMEunited valmistautuu parhaillaan kesäkuussa 2024 järjestettäviin EU-vaaleihin, joissa äänestetään Euroopan parlamentin kokoonpano seuraavaksi kaudelle 2024–29. Järjestö on laatinut keskeiset viestinsä tuleville EU-päättäjille. 

Petri Salminen 

Jyväskyläläinen Petri Salminen, 42, valittiin Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi syksyllä 2020.  
Eurooppalaisen kattojärjestön SMEunitedin puheenjohtajaksi Salminen valittiin joulukuussa 2021.

Salminen on toiminut yrittäjänä kaksi vuosikymmentä. Hänen yrityksensä Salminen & Tikka Oy tuottaa myynnin ja johtamisen kehittämis- sekä rekrytointipalveluja.  

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye