Valtiokonttori maksoi 223 miljoonaa euroa takautuvia sähköhyvityksiä

Jaa

Valtio on tukenut kotitalouksia energiakriisin aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa takautuvasti maksettavalla sähköhyvityksellä. Sähköyhtiöt ovat hyvittäneet laissa määritetyn summan automaattisesti asiakkaidensa sähkölaskuissa, jonka jälkeen sähköyhtiöt ovat voineet hakea maksamiaan hyvityksiä takaisin Valtiokonttorista.

Sähköhyvityksiä maksettiin kolmessa erässä vuoden 2023 aikana. Valtiokonttori on nyt saanut käsiteltyä kaikki viimeisessä 30. lokakuuta päättyneessä erässä sähköyhtiöiltä saadut hyvityshakemukset. Hakemuksia vastaanotettiin kolmessa erässä yhteensä 152 kappaletta. Sähköhyvitystä on maksettu kaikissa kolmessa erässä yhteensä 223 miljoonaa euroa.

Valtiokonttori ei julkaise tarkempia tietoja hyvitysten jakautumisesta sähköyhtiöille.

Y-tunnuksella sähkösopimuksensa tehneiden hyvitykset haettavissa Energiavirastosta

Energiavirasto voi edelleen myöntää takautuvaa sähköhyvitystä sellaisille sähkönkäyttäjille, jotka ovat solmineet sähkösopimuksensa Y-tunnuksella, jos kyseessä on kuluttajansuojalain mukaan kuluttajaksi luokiteltava luonnollinen henkilö ja hankitusta sähköstä yli puolet on yksityistä käyttöä.

Näissä tapauksissa sähkönkäyttäjät hakevat hyvitystä Energiavirastolta tehtyään ensin hyvitysvaatimuksen sähköyhtiölleen. Lisätietoa ja ohjeita Y-tunnuksella sähkösopimuksensa tehneiden takautuvista sähköhyvityksistä antaa Energiavirasto.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Valtiokonttorissa tehdään merkityksellistä työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olemme valtion varainhoidon ja korvauspalveluiden luotettava toteuttaja ja tietojohtamisen uudistaja. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntia, yhteisöjä ja yrityksiä – tiedolla ja taidolla. Tutustu meihin ja tehtäviimme tarkemmin osoitteessa valtiokonttori.fi - https://www.valtiokonttori.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye