Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Heinonen: Salaako demarit katastrofaaliset työllisyyslukunsa?

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Timo Heinonen on pöyristynyt SDP:n linjasta salata vaihtoehtobudjettinsa vaikutusarviot. Eduskuntaryhmät on tavallisesti pyytäneet eduskunnan tietopalvelulta laskelmat vaihtoehtobudjettiensa vaikutuksista muun muassa työllisyyteen, mutta SDP on kieltäytynyt toimittamasta laskelmiaan julkisuuteen.

Timo Heinonen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Timo Heinonen. Kuvaaja: Kristian Tervo.

”SDP peruu vaihtoehdossaan käytännössä kaikki hallituksen työllisyystoimet. Perumiset tulisivat johtamaan huomattavasti heikompaan työllisyyteen. Salaako SDP tarkoituksella vaihtoehtonsa katastrofaaliset työllisyysvaikutukset?” Heinonen kysyy

Eduskunnan tietopalvelun laatimat arviot vaihtoehtobudjettien vaikutuksista eivät ole julkisia, ellei puolueet niihin viittaa. Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat hyvän tavan mukaisesti julkaisseet vaihtoehtojensa vaikutukset. Heinonen pitää SDP:n piilottelua törkeänä.

”SDP julistaa suureen ääneen miten heidän vaihtoehtonsa muka vähentäisi velkaantumista, mutta piilottelevat arviota todellisista vaikutuksista. Äänestäjillä on oikeus tietää millaiseen velkakierteeseen SDP:n vaihtoehto oikeasti johtaisi”, Heinonen sanoo.

Heinonen lyttää myös SDP:n vaihtoehtobudjetissaan esittämät menosäästöt.

”Siinä on puoli miljardia mielikuvitussäästöjä. Kerrotaan kauniita tavoitteita mutta todelliset keinot puuttuu”, Heinonen sanoo.

”Kun höttöiset menosäästöt ja karmeat työllisyysvaikutukset siivoaa vaihtoehtobudjetista pois, jäljelle jää vain velkaa ja lähes miljardin veronkiristyspaketti. Yrittämisen lisäveroilla ei Suomea kasvuun saada”, Heinonen sanoo.

”Kokonaisuus tiivistääkin hyvin SDP:n nykyisen talouspolitiikan linjan: velkaa ja veronkorotuksia. Tällä kurjistumisen reseptillä emme hyvinvointiyhteiskuntaa pelasta”, Heinonen päättää.

Avainsanat

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Jukkola: Investoinnit puhtaaseen energiaan ovat välttämättömiä –myös veroetuja yrityksille harkittava22.2.2024 11:02:08 EET | Tiedote

Päästöjen vähentäminen ja energiamurros vaativat maailmanlaajuisesti mittavia investointeja puhtaaseen teknologiaan. Pelkästään Eurooppaan suunnitellaan yli 5000 miljardin euron edestä investointeja vuoteen 2030 mennessä. Kokoomuksen kansanedustaja Janne Jukkola esittää, että Suomen tulee vahvistaa houkuttelevuutta ja kirittää entisestään vahvaa rooliaan energiamurroksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye