Wolfcom

Hazardista Suomen ensimmäinen Red Bull Sana Sanasta -rap-mestari

Jaa

Helsinkiläinen rap-muusikko Kalle Hazard taisteli tiensä Red Bull Sana Sanasta rap-kilpailun voittajaksi lähes tuhatpäisen yleisön edessä Helsingin Kaapelitehtaan lavalla. Hazardilla oli lauantai-illan tiukassa freestyle-battle -finaalissa vastassaan MC Rakki, eli järvenpääläinen Teemu Laine. Kilpailu oli intensiivinen ja sen taso korkea, sillä finalistien joukossa oli neljä rapin Suomen mestaria, useita levyttäneitä artisteja sekä freestyleä pitkään harrastaneita alan taitajia.

”Battleissa pärjäämiseen auttaa kirjallisuuden lukeminen, hyvä yleissivistys ja tilannetaju. Lavalla tulee pystyä ilmaisemaan itseään mahdollisimman kirjavalla ja monipuolisella kielellä, sekä olla valmis nokkeliin iskuihin, eli hyviin laineihin. Improvisaatiossa voi tapahtua mitä tahansa, mutta jäätyä ei saa. Pelin henki on selvä ja vaikka lavalla räpätään toisista roisistikin, olemme lavan takana ystäviä ja toisiamme arvostavia muusikoita”, kertoo Red Bull Sana Sanasta 2023 -mestaruuden voittanut Hazard. Kuva: Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen
”Battleissa pärjäämiseen auttaa kirjallisuuden lukeminen, hyvä yleissivistys ja tilannetaju. Lavalla tulee pystyä ilmaisemaan itseään mahdollisimman kirjavalla ja monipuolisella kielellä, sekä olla valmis nokkeliin iskuihin, eli hyviin laineihin. Improvisaatiossa voi tapahtua mitä tahansa, mutta jäätyä ei saa. Pelin henki on selvä ja vaikka lavalla räpätään toisista roisistikin, olemme lavan takana ystäviä ja toisiamme arvostavia muusikoita”, kertoo Red Bull Sana Sanasta 2023 -mestaruuden voittanut Hazard. Kuva: Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen Red Bull Content Pool

Maailmalla arvostettu Red Bull Sana Sanasta on saanut alkunsa Etelä-Amerikassa lähes 20 vuotta sitten, mistä se on levinnyt ympäri maailmaa. Red Bull Sana Sanasta -kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Verbaalista nokkeluutta, omaperäisyyttä, luovuutta ja teknistä taituruutta vaativassa kisassa otti yhteen 15 lahjakasta MC:tä, jotka ottivat toisistaan mittaa spontaanisti annetuista aiheista riimittelemällä. Kisan riimit rytmitti DJ Xmies. Kisaa tuomaroivat freestyle rapin Suomen mestari ja moninkertainen Emma-voittaja Gettomasa sekä suomiräpin eliittiin kuuluvat MC Solonen ja Etta.

Suomen ensimmäinen Sana Sanasta -mestari Hazard on 24-vuotias herttoniemeläismuusikko. Hän voitti rapin SM-kisat vuonna 2018 ja julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa viime vuonna.

”Olen pienestä pitäen ollut sanavalmis, joten friistailaus sopii itselleni hyvin. Innostuin lajista hyvin nuorena, 11-vuotiaana, kun näin ensimmäiset amerikkalaiset battlet. Pari vuotta myöhemmin friistailasin jo itse suomeksi ja nyt plakkarissa on paitsi yksi rapin Suomen mestaruus, myös tämä ensimmäinen Sana Sanasta -voitto. Arvostan tätä voittoa korkealle, sillä tuomaristossa istuivat varsinaiset lajilegendat ja tapahtuma oli mahtava niin tuotannon, kuin yleisönkin osalta. Tällä kisalla saadaan lajille sen ansaitsemaa huomiota ja järjestelyt tekivät kaikkiin osallistujiin ison vaikutuksen”, iloitsee Hazard ja jatkaa:

”Suomi ei ole helppo kieli räpätä ja tällaiset battlet ovat vaativia. Vastaan tuli todella osaavia räppäreitä, mutta kilpakumppanin sijaan hain henkistä yliotetta yleisöstä. Kun saat ihmiset puolellesi, he antavat siivet. Yleisön reaktiosta saa valtavasti virtaa ja myös huono läppä voi kuulostaa hyvältä, kun sen sanoo rinta rottingilla.”

Soolouransa lisäksi Hazardilla on Hugo Toosin kanssa perinteistä räppiä ja elektronista soundia yhdistävä 6kulma!-yhtye, jonka kanssa hän keikkailee aktiivisesti.

Voittaja jäi lavalle

Ensimmäinen Red Bull Sana Sanasta -battle kilpailtiin cup-muodossa, jossa kukin finalisteista friistailasi ensin yksin ja tuomaristo valitsi kahdeksan parasta kaksintaisteluihin. Kullakin pudotuspelikierroksella battlensa voittajat jatkoivat kilpailua, kunnes jäljellä oli kaksi finalistia. Räppien teemat tulivat kaikille yllätyksenä.

“Kilpailu oli mahtava! Freestyle kuulostaa parhaimmiltaan juuri tältä. Skabaajat joutuvat aidosti ottamaan toisistaan mittaa improvisointikyvyn, luovuuden, sanavalmiuden ja rytmitajun saralla. Taidot laitettiin koetukselle ja paras voitti”, kertoo ensimmäistä Red Bull Sana Sanasta -kilpailua tuomaroinut Solonen, joka tunnetaan sekä rap-artistina että Suomen freestyle rap -kulttuurin vahvana vaikuttajana.

Tuuliviiri näyttää suuntaa

Neljän parhaan joukkoon selviytyi finaalin ainoa naisartisti, Tuuliviiri, eli nummelalainen Juulia Järvi. Hän on ennen Red Bull Sana Sanasta -kilpailua osallistunut freestyle-battleihin aktiivisesti vasta vuoden verran, mutta ehtinyt jo voittaa titteleitä muiden muassa Mansen ja Jyväskylän mestaruuksista.

Itsekin omia freestyle-videoitaan alun perin sosiaalisessa mediassa julkaissut Etta harmitteli, että naisia ei ollut finaalissa kuin yksi. Neljän parhaan joukkoon itsensä taistelleen Juulia Järven, eli Tuuliviirin, menestykseen hän oli kuitenkin tyytyväinen.

”Naisten vähyys rap-skenessä on ikuisuuskysymys, mutta tällaiset skabat ovat omiaan parantamaan tilannetta ja lisäämään myös naisräppäreiden näkyvyyttä. Jo pelkästään osallistumalla Gettomasan julkiseen haasteeseen Tuuliviiri näytti rohkeutensa. Nokkeluus, taito ja kovuus tulivat sitten esille kisassa, jossa hän pesi monta konkaria. Mimmien pitää vain olla yhä rohkeampia ja Tuuliviirin lailla osoittaa halunsa pärjätä. Ei maailma muutu, ellei me itse muuteta sitä”, kannustaa Etta.

Gettomasa toivotti uuden kisan tervetulleeksi

Suomenkielinen rap hallitsee tällä hetkellä Suomen kuunnelluimpien kappaleiden ja suosituimpien artistien listoja. Red Bull Sana Sanasta -battlen koollekutsujana toimineelta ja kilpailua tuomaroineelta Gettomasalta nousi peräti kolme hittiä Suomen kuunnelluimpien kappaleiden TOP 10 -listalle. Jyväskyläläinen rap-sensaatio toivoo Sana Sanasta -kilpailun nostavan battle rap -kulttuurin ansaitsemaansa arvostukseen myös Suomessa.

”Vaikka lavalla oli useita todella tiukkoja battleja, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Hazard iski tiukasti, eikä jäätynyt nokkelistakaan vastapalloista”, fiilistelee Gettomasa ja jatkaa:

“On hienoa, että freestyle kiinnostaa ja houkuttelee uusia artisteja lajiin mukaan. Nokkela ja rankkakin battlaaminen on olennainen osa hiphop-kulttuuria ja freestyling kehittää kaikkien luovuutta ja lyriikkavalmiutta. Battle-tapahtumat ja tällaiset suuren yleisön massiivisesti tuotetut kilpailut ovat räpille tärkeitä. Red Bull Sana Sanasta -konseptin rantautuminen Suomeen onkin omiaan tuomaan uusia, innovatiivisia elementtejä battle-rapin rintamalle ja näen tälle tapahtumalle vahvan jatkon.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riku Tani, Media Network Manager, Red Bull Finland Oy
+358 45 3172 889, riku.tani@redbull.com

Samuel Sorainen, PR Boutique Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Red Bull Sana Sanasta -kisan tuomaroivat freestyle rapin Suomen mestari ja moninkertainen Emma-voittaja Gettomasa sekä suomiräpin eliittiin kuuluvat MC Solonen ja Etta. Kuva: Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen
Red Bull Sana Sanasta -kisan tuomaroivat freestyle rapin Suomen mestari ja moninkertainen Emma-voittaja Gettomasa sekä suomiräpin eliittiin kuuluvat MC Solonen ja Etta. Kuva: Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen
Lataa
Helsinkiläinen rap-muusikko Kalle Hazard (kesk) taisteli tiensä Red Bull Sana Sanasta freestyle-rap -battlen voittajaksi. Hazardilla oli lauantai-illan tiukassa freestyle-battle -finaalissa vastassaan MC Rakki, eli järvenpääläisen Teemu Laine (vas.). Kilpailun juonsi Köpi Kallio (oik.)
Helsinkiläinen rap-muusikko Kalle Hazard (kesk) taisteli tiensä Red Bull Sana Sanasta freestyle-rap -battlen voittajaksi. Hazardilla oli lauantai-illan tiukassa freestyle-battle -finaalissa vastassaan MC Rakki, eli järvenpääläisen Teemu Laine (vas.). Kilpailun juonsi Köpi Kallio (oik.)
Lataa
Neljän parhaan joukkoon selviytyi finaalin ainoa naisartisti, Tuuliviiri, eli nummelalainen Juulia Järvi. Kuva: Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen
Neljän parhaan joukkoon selviytyi finaalin ainoa naisartisti, Tuuliviiri, eli nummelalainen Juulia Järvi. Kuva: Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen
Lataa
Hazardista Suomen ensimmäinen Red Bull Sana Sanasta -rap-mestari. Kuva: Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen
Hazardista Suomen ensimmäinen Red Bull Sana Sanasta -rap-mestari. Kuva: Red Bull Content Pool / Jussi Ratilainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Maailmanympäripurjehdus: Suomalaisvenekunnat Kap Hornin valloituksessa18.2.2024 15:09:55 EET | Tiedote

Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduskilpailu on edennyt jo kolme osuutta, ja laivue kerääntyy paraikaa Uruguayn Punta del Esteen. Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure saapui etapin maaliin kokonaiskilpailun kolmantena. Omassa luokkajohdossaan oleva Spirit of Helsinki on kokonaiskilpailussa viides. Kolmannen etapin kohokohta oli pitkän ja vaativan Etelämeri-jakson päättyminen tarunhohtoisen Kap Hornin kiertoon. Venekunnat tekevät Uruguayssa huoltotoimenpiteitä ja valmistautuvat kilpailun päätösosuudelle, joka starttaa 5. maaliskuuta.

Kutsu radalle: viihderavintola Helsinki Campingin mediaesittely 1.3. klo 14.0016.2.2024 13:26:23 EET | Kutsu

Skandinavian villinnyt Helsinki Camping -viihderavintola avautuu 1. maaliskuuta osoitteeseen Iso Roobertinkatu 4. Kyseessä on Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa kulttimaineeseen noussut viihderavintolakonsepti, jossa laadukas minigolf, karaoke, baari ja DJ-vetoinen yökerho yhdistyvät uudenlaiseksi bilekokemukseksi. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita radalle ja tutustumaan Helsinki Campingiin perjantaina 1. maaliskuuta kello 14.00. Tilaisuus pelikierroksineen kestää noin 1,5 tuntia.

Skandinavian villinnyt Camping-viihderavintola Helsinkiin13.2.2024 12:56:52 EET | Tiedote

Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa kulttimaineeseen noussut viihderavintola Camping avautuu maaliskuussa Helsinkiin. Ratagolfin ympärille noussut ravintolakonsepti rikastuttaa paitsi Helsingin yökerho- ja klubitarjontaa, tarjoaa se päivisin ja viikonloppuisin elämyksellisen ympäristön laajemmalle kohderyhmälle työpalavereista ja ensitreffeistä myös lapsiperheiden ajanviettoon. Iso Roobertinkadulla sijaitsevassa Helsinki Camping -baarissa on kilpatason 13-väyläinen minigolfrata, karaokehuone, monipuolinen baari ja street food -keittiö sekä DJ-vetoinen yökerho tanssilattioineen.

Talvinen Viro tarjoaa koko perheen elämyksiä lomalaisille13.2.2024 09:29:14 EET | Tiedote

Suomalaisten suosituin matkakohde Viro tarjoaa talvilomalaisille paljon tekemistä ja hauskoja elämyksiä. Viron jokaisesta kolkasta löytyy kiinnostavaa puuhaa ja pienen maan suuret seikkailut ovat perheille myös helposti saavutettavissa. Tallinnan matkailutoimiston Silja Hurskainen ja Itä-Virumaan matkailuverkoston Mikko Virta antavat vinkit talvisiin seikkailuihin ja paljastavat omat suosikkikohteensa Tallinnassa ja Itä-Virossa.

Uusi voileipätrendi Suomeen – Vaasan leipoi Sub Sandwichin1.2.2024 13:13:15 EET | Tiedote

Gourmet-tason katuruuan suosio jatkuu vahvana, ja juuri nyt sitä kasvattavat erityisesti ruokaisat voileivät. Hampurilaisten, hodarien ja pizzan vanavedessä kuumaksi ruokatrendiksi noussut sandwich valtaa nyt myös kotikeittiöt, kun Vaasan tuo kauppoihin Vaasan Street Food Sub Sandwichin. Se on ensimmäinen kotimainen tuoreleipä, josta saa loihdittua aidon, ruokaisan sub-herkun kotikeittiössä, omalla tyylillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye