Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Älä kasaa pihalumia tielle tai puistoihin

Jaa

Pihojen ja kattojen lumien poisto ja poiskuljetus on kaikkialla Helsingissä kiinteistöjen vastuulla. Pihalumia ei saa kasata tielle tai puistoihin. Kantakaupungissa kiinteistöt vastaavat myös jalkakäytävien talvikunnossapidosta.

Lumikasa jalkakäytävällä.

Pihojen lumet tulee kasata kiinteistön alueelle tai kuljettaa pois. Niitä ei saa kipata kadulle tai puistoon. Pihojen ja kattojen lumet ovat kaikkialla Helsingissä kiinteistöjen vastuulla, samoin kuin tonttien sisäänajokohtien avaus aurauksen jälkeen. 

Kiinteistöt ovat paikoin kasanneet pihalumiaan kaupungin alueelle korkeiksi kasoiksi näkemäesteiksi ja liikkumista haittaamaan esimerkiksi pyöräteille tai suojateiden eteen.  

“Näkemäesteet aiheuttavat vaaratilanteita liikenteessä, lisäävät kaupungin työtaakkaa sekä viivästyttävät aurausta", sanoo katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller

Katutilan käyttö on mahdollista ainoastaan lyhytaikaista kasaamista varten, jos kasaa ei mahdu tekemään piha-alueelle. Lumi tulee kuljettaa pois saman tien. 

Kantakaupungissa taloyhtiöt vastaavat myös jalkakäytävistä 

Helsingin kantakaupungissa kiinteistön vastuulla on lisäksi jalkakäytävien auraus, hiekoitus ja lumen poisvienti kiinteistön kohdalta. Samoin kantakaupungissa kiinteistön vastuulla on poistaa ajoradalta jalkakäytävän viereen auratut lumivallit ja kuljettaa ne kaupungin lumenvastaanottopaikoille.

Kaupunki auraa katuja hoitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä. Asuntokadut ovat vuorossa pää- ja joukkoliikennekatujen jälkeen. 

Palautteiden käsittelyssä ruuhkaa 

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voi jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta.  Palautekäsittelyssä on ruuhkaa, joten vastauksen saaminen voi kestää normaalia pidempään.  

Palautteen jättäminen ei nopeuta auran saapumista asuntokadulle, vaan kadut hoidetaan ennalta määritellyn hoitoluokituksen mukaisesti. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarja Myller
tiimipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
katukunnossapitoyksikkö
p. 050 4026162

Elina Airaksinen
tiimipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
alueidenvalvonta
p. 09 310 21981

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye