Varsinais-Suomen ELY-keskus

Työpajassa esillä yleissuunnitelmaluonnos valtatien 8 parantamisesta Rauman ja Eurajoen välillä

Jaa

Torstaina 14.12. kello 17.30 alkaen Eurajoen Lapijoen koululla järjestetään kaikille avoin työpaja, jossa esitellään alustava yleissuunnitelmaluonnos valtatien 8 parantamiseksi Rauman ja Eurajoen välillä. Suunnitelmaluonnoksesta keskustellaan pienryhmissä sekä etenkin haastaviin kohteisiin ja haittojen lieventämiseen haetaan ratkaisuja yhdessä keskustellen.

Valtatien 8 suunnitteluhanke kehittää valtatietä sekä parantaa liikkumisen turvallisuutta ja sujuvuutta Rauman seudulla. Tavoitteena on, että valtatie 8 palvelee tulevaisuudessa yhä paremmin sekä pitkämatkaista liikennettä että Rauman kaupunkiseudun yhteyksiä.

Hanke on nyt yleissuunnitelmavaiheessa, jossa ympäristövaikutusten arviointimenettelyn pohjalta jatkosuunniteluun valittua vaihtoehtoa tarkennetaan. Yleissuunnitelman myötä alueen muutos hahmottuu aiempaa selkeämmin. Myös rinnakkaisten tieyhteyksien sijoitusta tutkitaan tässä vaiheessa tarkemmin.

”Tavoitteena on, että löydämme koko Rauman seudun ja Länsi-Rannikon elinvoimaa tukevia liikenneratkaisuja”, kertoo projektipäällikkö Timo Bäcklund Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Tässä vaiheessa tietä suunnitellaan yhä yleispiirteisesti. Vasta myöhemmässä tiesuunnitelmassa tien ja rinnakkaisteiden tarkat sijainnit sekä muut merkitykselliset yksityiskohdat lukitaan paikoilleen. Myös yleissuunnitelmavaiheessa kerätään palautetta ja käydään vuoropuhelua asukkaiden, yrittäjien ja muiden hankkeesta kiinnostuneiden kanssa.

Työpajassa keskustellaan karttojen äärellä

Aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita työpajaan Lapijoen koululle torstaina 14.12.2023 kello 17.30–19.30. Koulun osoite on Metsäläntie 2, Eurajoki. Työpaja on kaikille avoin, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Työpajassa on kahvitarjoilu.

Työpajassa kuullaan hankkeen tilannekatsaus ja yleissuunnitelman alustavan luonnoksen esittely. Pienryhmissä haetaan näkemyksiä yleissuunnitelman tarkentamiseen sekä ratkaisuja haastaviin kohteisiin ja haittojen lieventämiseen. ​Ryhmätöiden tuloksia hyödynnetään yleissuunnitelman tarkentamisessa. Karttaluonnos on jo julkaistu hankkeen verkkosivuilla ja siihen voi halutessaan tutustua ennakkoon.

Hankkeesta voi lukea lisää osoitteessa https://vayla.fi/vt-8-rauma-eurajoki

Tutustu yleissuunnitelman alustavaan karttaluonnokseen (Väylä.fi)

Yhteystiedot

Työpaja: 
vanhempi asiantuntija Taina Klinga
Sitowise Oy
Puh. 020 747 6188
etunimi.sukunimi@sitowise.com

Hanke:
projektipäällikkö Timo Bäcklund
Varsinais-Suomen ELY-keskus, liikenne ja Infrastruktuuri -vastuualue
Puh. 0295 022 782
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Vesikeleillä päällystevaurioita voi syntyä nopeasti – paikoin jouduttu laskemaan nopeusrajoituksia23.2.2024 13:08:56 EET | Tiedote

Vesisateet ja nollan molemmin puolin vaihtelevat kelit ovat tuhoisa yhdistelmä päällysteille. Päällysteeseen voi syntyä suuriakin reikiä nopeasti, kuten viime aikoina on tapahtunut eri puolilla Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. Valtatiellä 2 Tikkulan kohdalla ja valtatiellä 8 Ihodessa on jouduttu laskemaan tien nopeusrajoitusta 50 km:iin/h päällystevaurioiden vuoksi.

Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla: YVA-ohjelma nähtäville21.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointi on käynnistynyt hankkeessa Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla, YVA. Arvioitavana on kahden valtatien 2 parantamisvaihtoehdon ympäristövaikutukset Porin keskustan kohdalla, Korven ja Tiilimäen eritasoliittymien välillä. Yhteysviranomaiselle toimitettu YVA-ohjelma on suunnitelma siitä, kuinka ympäristövaikutusten arviointi tullaan toteuttamaan. Ohjelma on nähtävillä 21.2–22.3. ja sitä esitellään yleisötilaisuudessa 6.3. Porin Leijonassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye