Suomen Yrittäjät

Yrittäjägallup: Lähes puolet yrittäjistä kannattaa kesälomien siirtoa

Jaa

Kesälomien siirto eteenpäin saa kannatusta yrittäjien keskuudessa, kertoo tuore Yrittäjägallup. Suurinta kannatus on kaupan alalla.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Johanna Erjonsalo.
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Johanna Erjonsalo.

Yrittäjägallupin mukaan 45 prosenttia yrittäjistä kannattaa kesälomien siirtoa muutamalla viikolla siten, että myös elokuu olisi Suomessa lomakuukausi.

Aihe on kuitenkin yrittäjiä jakava, sillä 28 prosenttia Yrittäjägallupin vastaajista vastusti siirtoa.

Pienten ja keskisuurten yritysten näkemyksiä selvittävään Yrittäjägallupiin vastasi 1 300 pk-yritysten edustajaa marraskuun alkupuolella. 

– Hallituksen pitäisi selvittää kesälomien siirtämistä ja siirtymistä tältä osin eurooppalaiseen käytäntöön, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Lomien siirtämisen kannatus on selvästi suurinta kaupan alalla, jolla 59 prosenttia kannattaa kesälomien siirtoa. Alueellisesti siirrolla on eniten kannatusta Pohjois- ja Itä-Suomessa. Vähiten kannatusta on pääkaupunkiseudulla.

– Tällä hetkellä on usein tilanne, että yrityksissä ei ole enää koululaisia ja opiskelijoita kausityöntekijöiksi, kun matkailijavirrat muualta lisääntyvät. Monen yrittäjän ja yrityksen tilanne paranisi, jos siirtyisimme tässä eurooppalaiseen valtavirtaan, Pentikäinen jatkaa.

– On kuitenkin hyvä huomata, että asia jakaa yrittäjäkuntaa. Myös nykyisellä perinteisellä lomakaudella on kannatusta. Monella ei ole myöskään asiaan selvää kantaa, Pentikäinen lisää.

Tutustu tarkemmin tuloksiin tästä.

Näin kysyttiin 
Suomen Yrittäjien Verianilla (entinen Kantar Public) teettämään tutkimukseen vastasi 1 301 pk-yritysten edustajaa. Kysely tehtiin 1.–10.11.2023. Tutkimustulosten luottamusväli on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin keskusjärjestö, joka ajaa yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäseniä Yrittäjien paikallisyhdistyksissä on lähes 70 000 ja toimialajärjestöissä noin 36 000. Ne työllistävät Tilastokeskuksen (2023) mukaan yrittäjät mukaan lukien noin 590 000 henkilöä ja yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 171 miljardia euroa. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 374 paikallisyhdistyksestä, 21 aluejärjestöstä ja 63 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye