Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa palkittiin työelämän kehittämisestä

Jaa

Vaasan kaupunki on palkittu kuntatyön kehittämisestä Tärkeissä töissä -gaalassa. Vaasa nappasi kaikkiaan neljä palkintoa innostavimmat kehittämisteot -sarjassa. Tarkoituksena on nostaa esille kuntatyötä ja antaa tunnustusta alan kehittäjille.

Tavoitteena on, että jokainen Vaasan kaupungin työntekijä saa osallistua oman työn ja toiminnan kehittämiseen. Yhdessä tekeminen ja kokeilut onkin haluttu ottaa osaksi työarkea. Tämä tavoite on nostettu esille myös tuoreimmassa henkilöstöohjelmassa.

– Olemme osallistaneet henkilöstöämme entistä aktiivisemmin ja tähdänneet siihen, että saamme kaikkien äänet kuuluviin. Panostukset työn jatkuvaan parantamiseen ja kehittämiseen kantavat hedelmää, mikä huomioidaan jo valtakunnankin tasolla, iloitsee henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Parannusta pakkopulliin

Vaasan kaupungin kuntatekniikka palkittiin kahdella innostava kehittämisteko -tunnustuksella muun muassa henkilöstön osallistamiseen, jatkuvaan parantamiseen sekä työn kehittämiseen tähtäävistä toimenpiteistä. 

– Olemme onnistuneet henkilöstömme osallistamisessa ja yhteistyön parantamisessa. Henkilöstömme oivalsi yhteyden omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa ja sai uutta intoa oman työnsä kehittämiseen, sanoo kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

Lisäksi gaalassa huomioitiin viestinnän ja ICT-tiimin kehittämisteot. ICT-tiimi on hyödyntänyt kehittämisessä esimerkiksi palvelumuotoilua, digiratkaisuja ja automaatiota. 

– Tavoitteenamme on mielekkäät työtehtävät työntekijöillemme ja helposti saavutettavat palvelut asiakkaillemme. Halusimme löytää kehityskohteet ja saada henkilöstömme kertomaan niistä sisäisessä Ilmianna pakkopulla -kampanjassa. Saimme yli 100 ilmiannettua pakkopullaa eli kehittämiskohdetta, ja tarjosimme vastineeksi uunituoreet pullat paikallisessa leipomossa, kertoo ICT-projektipäällikkö ja -palvelumuotoilija Tiina Salonen

Viestintätiimi kehitti pysyvän toimintamallin ideoiden keräämiselle, seurannalle ja palkitsemiselle.

– Tavoitteenamme oli kannustaa tiimiläisiämme ideoiden jakamiseen sekä tehdä ideoiden keräämisestä ja seurannasta osa työarkea. Tässä on onnistuttu hienosti: ideointiin innostaa erityisesti se, että ideoita käsitellään yhdessä ja niistä myös palkitaan, kertoo viestintäsuunnittelija Eliina Salmela.

Helsingissä 4. joulukuuta pidetyssä Tärkeissä töissä -gaalassa palkittiin kunta-alan innostavimmat kehittämisteot, joita saatiin Tekojen tori -portaaliin syksyn aikana. Tärkeissä töissä on Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen työelämän kehittämisen alusta. Kehittämistekoja ilmiannettiin eri ammattialoilta ja erilaisista teemoista 247 kappaletta 59 organisaatiosta. 

Lue myös: https://www.kt.fi/uutiset-ja-tiedotteet/2023/nyt-palkitaan-kuntien-ja-hyvinvointialueiden-innostavia-tyoyhteisoja-ja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, jukka.talvi@vaasa.fi, puh. 040 831 1550
- ICT-projektipäällikkö ja -palvelumuotoilija Tiina Salonen, tiina.salonen@vaasa.fi, puh. 040 179 3065
- viestintäsuunnittelija Eliina Salmela, eliina.salmela@vaasa.fi, puh. 040 646 4496

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

C21-städerna kräver resultat av programmet för avveckling av normer23.2.2024 10:23:38 EET | Tiedote

Inom ramen för finansministeriets program för avveckling eller uppluckring av normer har man sedan i höstas samlat in förslag om de uppgifter och tjänster där kommunerna kunde ges större frihet och egen prövningsrätt genom lättnader i detaljregleringen eller på annat sätt reformera den reglering som gäller kommunerna. De 21 största städerna i Finland inväntar konkreta resultat av programmet och genuin uppluckring av regleringen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye