Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa belönades för utvecklande av arbetslivet

Dela

Vasa stad har belönats för utvecklande av kommunarbetet vid galan Tärkeissä töissä (i viktiga arbeten). Vasa tog allt som allt fyra pris i serien för de mest inspirerande utvecklingsgärningarna. Avsikten är att lyfta fram kommunarbetet och uppmärksamma dem som utvecklar den sektorn.

Målet är att varje anställd vid Vasa stad får delta i att utveckla sitt arbete och sin verksamhet. Staden har velat inkludera gemensamt arbete och olika försök i arbetsvardagen. Detta mål har lyfts fram också i det nyaste personalprogrammet.

– Vi har aktivare än tidigare inkluderat personalen och siktat på att allas röster blir hörda. Satsningar på att kontinuerligt förbättra och utveckla arbetet bär frukt, vilket redan uppmärksammas nationellt, säger personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen glatt.

Förbättring i nödvändigt ont (”pakkopullat”)

Kommuntekniken vid Vasa stad belönades med erkänsla två gånger för en inspirerande utvecklingsgärning bland annat för åtgärder som siktar på att inkludera personalen och att kontinuerligt förbättra samt att utveckla arbetet.

– Vi har lyckats att inkludera personalen och förbättra samarbetet. Personalen insåg sambandet med hur de själva kan påverka och fick nytt intresse för att utveckla det egna arbetet, säger kommunteknikdirektör Jukka Talvi.

Dessutom beaktades utvecklingsgärningar av kommunikationsteamet och ICT-teamet vid galan. ICT-teamet har utnyttjat till exempel servicedesign, digitala lösningar och automatisering i utvecklandet.

– Vårt mål är att erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter för våra anställda och lättillgänglig service för våra kunder. Vi ville hitta utvecklingsobjekt och få personalen att berätta om dem genom vår interna kampanj Ange en s.k. ”pakkopulla”. Vi fick över 100 angivelser, det vill säga utvecklingsobjekt, och för dem bjöd vi på nygräddade bullar på ett lokalt bageri, berättar ICT-projektchef och -servicedesigner Tiina Salonen.

Kommunikationsteamet utvecklade en bestående verksamhetsmodell för att samla, följa upp och belöna idéer.

– Vårt mål var att sporra teamet att dela idéer samt att göra idésamlingen och -uppföljningen till en del av arbetsvardagen. Det har lyckats bra: i synnerhet det att idéer behandlas tillsammans och att de också belönas sporrar till idégivning, berättar kommunikationsplanerare Eliina Salmela.

Vid galan Tärkeissä töissä som hölls i Helsingfors den 4 december belönades de mest inspirerande utvecklingsgärningarna i kommunsektorn, vilka vi fick i portalen Tekojen tori (gärningstorget) under hösten. Tärkeissä töissä är ett underlag för utvecklande av arbetslivet mellan Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT och huvudavtalsorganisationerna inom kommunsektorn. Det angavs totalt 247 utvecklingsgärningar från 59 organisationer, från olika sektorer och med olika teman.

Nyckelord

Kontakter

- kommunteknikdirektör Jukka Talvi, jukka.talvi@vaasa.fi, tel. 040 831 1550
- ICT-projektchef och -servicedesigner Tiina Salonen, tiina.salonen@vaasa.fi, tel. 040 179 3065
- kommunikationsplanerare Eliina Salmela, eliina.salmela@vaasa.fi, tel. 040 646 4496

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

C21-städerna kräver resultat av programmet för avveckling av normer23.2.2024 10:23:38 EET | Tiedote

Inom ramen för finansministeriets program för avveckling eller uppluckring av normer har man sedan i höstas samlat in förslag om de uppgifter och tjänster där kommunerna kunde ges större frihet och egen prövningsrätt genom lättnader i detaljregleringen eller på annat sätt reformera den reglering som gäller kommunerna. De 21 största städerna i Finland inväntar konkreta resultat av programmet och genuin uppluckring av regleringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye