Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Vuoden 2023 kolmas osavuosikatsaus

Jaa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi vuoden 2023 kolmannen osavuosikatsauksen sekä tulostavoitteiden toteutumatiedot.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi esityksen mukaiset määrärahojen siirrot, tuloarvioiden muutokset sekä poikkeamat tulostavoitteiden toteutumisessa.

Aiheesta tarkemmin esityslistalla: Vuoden 2023 kolmas osavuosikatsaus

Uusi nuorisovaltuusto valittu

Kaupunginhallitus valitsi nuorisovaltuustoon toimikaudeksi 2024-2025 jäseniksi nuorisovaltuustovaalien äänestystuloksen perusteella ne 40 espoolaista nuorta, jotka ovat saaneet vaaleissa eniten ääniä. Espoon kaupungin nuorisopalvelut järjestää uuden nuorisovaltuuston julkistamistilaisuuden 7.12.2023.

Yleiskaava 2060 -luonnos valmistellaan nähtäville 2024 

Kaupunginhallitus päätti kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan Espoon yleiskaavaa 2060 osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti siten, että kaupunginhallitus voi hyväksyä yleiskaavaluonnoksen nähtäville huhtikuussa 2024. Kaupunginhallitus hyväksyi yleiskaavan 2060 tavoitteet 6.3.2023.

Espooseen haetaan kolmea uutta luonnonsuojelualuetta

Kaupunginhallitus päätti tehdä Uudenmaan elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskukselle esityksen kolmen uuden luonnonsuojelualueen perustamisesta. Luonnonsuojelualueiksi ehdotetaan kolmea Espoon kaupungin mailla sijaitsevaa arvokasta luontokohdetta: Pohjois-Tapiolassa sijaitseva nevasuo (Turvesuon neva), Bodomissa sijaitseva Smedsviken ja Kalajärvellä sijaitseva Kalittoman ympäristön metsät.

Espoo jatkaa Samkommunen för Västra Nylands folkhögskola -kuntayhtymässä ehdollisella päätöksellä

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto päättää, että Espoon kaupunki eroaa Samkommunen för Västra Nylands folkhögskola -kuntayhtymästä 1.1.2025 alkaen, mikäli jäsenmaksu vuodelle 2024 nousee yli 10 prosenttia tai Espoon tulisi osallistua investointien rahoittamiseen. Samkommunen för Västra Nylands folkhögskola (VNF) on ruotsinkielinen kuntayhtymä, joka omistaa ja ylläpitää kansanopistoa. 

Asia 8 DigiOne yhteistyösopimuksen muutoksien hyväksyminen jätettiin pöydälle.

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 29.2.202429.2.2024 21:02:24 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaosto keskusteli ja merkitsi tiedoksi poliisin antaman tilannekatsauksen nuorten parissa tapahtuvista ilmiöistä ja jalkautuvan etsivän nuorisotyön toiminnan esittelyn sekä heidän havaintonsa nuorten ajankohtaisista ilmiöistä. Nuorisoasiainjaosto myös kuuli nuorisopalveluiden toiminnan toteutumisen luvut sekä nuorisopalveluiden toiminnan raportin vuodelta 2023.

Espoon kirjastojen uusi lukukonsepti yhdistää musiikin ja kirjallisuuden elämyksellisellä tavalla – Lukudiskossa voi heittäytyä vaikkapa tanssimaan29.2.2024 07:30:00 EET | Tiedote

Tänä keväänä pääsevät Espoon kirjastojen asiakkaat kokeilemaan uudenlaista Lukudisko-konseptia, joka yhdistää kirjallisuuden ja musiikin. Tavoitteena on kannustaa asiakkaita tuomaan esiin omia lukukokemuksiaan elämyksellisemmällä tavalla. Lukudiskoja järjestetään kevään aikana Lippulaivan kirjastossa eri teemoilla, eri kohderyhmille: romantiikka, jännitys, nuorten kirjat ja lapsiperheet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye