SDP EDUSKUNTA

SDP:n Väätäinen ja Suhonen: Koko maan pelastusopisto

Jaa

SDP:n kansanedustajat Tuula Väätäinen ja Timo Suhonen tukevat vahvasti esitystä, joka liittäisi hallinnollisesti ja toiminnallisesti Helsingin Pelastuskoulun osaksi valtion Pelastusopistoa.

Tuula Väätäinen ja Timo Suhonen
Tuula Väätäinen ja Timo Suhonen

Tänään 4.12. tulleen esityksen mukaan Kuopiossa oleva valtakunnallinen Pelastusopisto esittää, että Helsingin Pelastuskoulu liitetään hallinnollisesti ja toiminnallisesti osaksi valtion Pelastusopistoa.

Esityksessä todetaan, että valmistelutyöt tulee käynnistää välittömästi siten, että liittäminen voidaan toteuttaa vuoden 2025 alusta. Tällöin olisi yksi valtakunnallinen oppilaitos eli Pelastusopisto, jolla on toimipisteet Kuopiossa ja Etelä-Suomessa, esimerkiksi Helsingissä.

- Tämä on hyvä uutinen, esityksen etenemistä haluamme vauhdittaa. Olemme olleet huolissamme Pelastusopiston rahoituksesta sekä toiminnan pysyvyydestä, mutta myös siitä tuleeko alalle kilpailuasetelma, jossa eri oppilaitokset kilpailevat niin oppilaista kuin resursseistakin. Tämä esitys takaa vakaan rahoituksen ja laadukkaan opetuksen molemmissa toimipisteissä, toteavat kansanedustajat Tuula Väätäinen Kuopiosta ja Timo Suhonen Varkaudesta.

Pelastusopisto on tehnyt vahvaa lakisääteistä koulutuksen ja pedagogiikan kehittämistyötä. Pelastusalan koulutustoiminta tapahtuu sisäministeriön tulosohjauksessa kokonaisuudessaan, joten mm. kehittämistyö sekä opetuksen valvonta on samassa organisaatiossa. Hallituksen lisätalousarviossa oleva määrärahaesitys Helsinkiin viestii siitä, ettei maan hallitus ymmärrä pelastajakoulutuksen kokonaisuutta ja siihen liittyviä hallinnollisia ja laadullisia tarpeita.

Pelastusopisto itse katsoo, että valtakunnallisesti tasalaatuinen ja opetussuunnitelman mukainen koko valtakuntaa tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti palveleva pelastustoimen koulutus toteutuu silloin, kun Pelastusopisto vastaa koulutuksesta. Kansanedustajat Väätäinen ja Suhonen yhtyvät tähän näkemykseen vahvasti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kimmo Kiljunen ja Eva Biaudet: Valko-Venäjän sunnuntain vaalit eivät ole vapaat23.2.2024 15:42:36 EET | Tiedote

Valko-Venäjällä käydään sunnuntaina 25.2. parlamentti- ja paikallisvaalit epädemokraattisissa olosuhteissa. Tilanteessa, jossa presidentti Lukashenkan hallinnon toimesta valkovenäläisten sanan-, kokoontumis- ja yhdistymisvapautta rajoitetaan, oppositiopuolueiden toiminta on tukahdutettu ja niiden johtajia vainotaan, tiedotusvälineiden vapautta ei ole, ja uskottavaa kotimaista tai kansainvälistä vaalitarkkailua ei sallita, ei voida myöskään käydä vapaita ja rehellisiä vaaleja.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-jäsenet: Hallitus riisuu koko työntekijäkenttää aseista – miten tulevaisuudessa voi kukaan puolustaa itseään?23.2.2024 14:24:35 EET | Tiedote

Työministeri Satonen kertoi eilen työrauhalainsäädännön uudistuksen sisällöstä ja hallituksen etenemisestä asiassa. Sopimisen sijaan tiedossa on lisää sanktioita. Työnantajien tilanne säilyy ennallaan eikä sinne ole tulossa muutoksia TES:n rikkomistilanteisiin. Uutena asiana on nostettu esiin myös henkilökohtaiset sakot. Se ei sovi oikeuskäytäntöömme, jossa aiemmin järjestäviä liittoja tai ammattiosastoja on sanktioitu, jos ei ole noudatettu sopimuksia. Nyt tätä halutaan laajentaa myös näiden yhdistysten jäseniin.

SDP:n Kymäläinen ehdottaa lääkäreille palvelussitoumusta terveyskeskusten lääkäripulaan vastaamiseksi23.2.2024 11:15:22 EET | Tiedote

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on jättänyt eduskunnalle lakialoitteen, jossa ehdotetaan lääketieteen tai hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinnon suorittaneille kolmen vuoden palvelussitoumus koulutustaan vastaavassa virassa julkisella sektorilla valmistumisensa jälkeen. Aloitteen tavoitteena olisi vastata hyvinvointialueita vaivaavaan terveyskeskuslääkäripulaan.

Ympäristövaliokunnan sd-edustajat: Hallituksen ryhdyttävä viipymättä lisätoimiin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi23.2.2024 09:41:08 EET | Tiedote

Suomen ilmastotoimet eivät ole riittävällä tasolla vuoden 2030 EU-velvoitteiden eivätkä vuoden 2035 kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisen kannalta. Tätä korostetaan sekä Luonnonvarakeskuksen (Luke) tammikuisessa raportissa että eilen valmistuneessa ympäristövaliokunnan yksimielisessä mietinnössä. – Hiilineutraaliustavoite on vakavasti vaarantunut muun muassa Orpon hallituksen perumien ilmastotoimien takia. Hiilineutraaliustavoitteen kannalta elintärkeä maankäyttösektorin hiilinielu kutistuu, mutta hallitus ei pyri estämään tätä millään tavalla. Sen ilmastopolitiikka lepää yhden kortin eli tulevien teknologisten ratkaisujen varassa, kritisoi valiokunnan varapuheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye