Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus myönsi lainan Malmin uimahallin laajennukseen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 4. joulukuuta myöntää Urheiluhallit Oy:lle runsaan 31,5 miljoonan euron lainan Malmin uimahallin laajennusta varten. Urheiluhallit Oy on Helsingin kaupunkikonserniin kuuluva yhtiö, jonka pääomistaja on Helsingin kaupunki noin 51 prosentin osuudella.

Malmin uimahallin sisätiloja on tarkoitus laajentaa kahdella kuntouimaradalla, monitoimi- ja kylmävesialtaalla sekä tarvittavilla teknisillä tiloilla. Lisäksi halliin on tarkoitus rakentaa kolme liikuntasalia. Ulkotiloihin on suunniteltu uimahalliin kiinteästi liittyvä maauimala.

Vuonna 1983 valmistunut Malmin uimahalli on tällä hetkellä yli 400 000 vuotuisella kävijällään yksi Helsingin suosituimmista uimapaikoista. Kävijämäärän ennustetaan kasvavan. Malmin uimahallin laajennushanke on tärkeä osa Malmin kaupunkiuudistusta.

Malmin uimahallin laajennushankkeen kustannusarvio liikuntatilojen osalta on yhteensä noin 32,5 miljoonaa euroa. Urheiluhallit Oy:n omarahoitusosuus on miljoona euroa. Hankkeelle on tarkoitus hakea opetus- ja kulttuuriministeriöltä liikuntapaikkarakentamisen avustusta, joka myönnettäessä pienentää kaupungilta tarvittavan lainoituksen määrää korkeintaan miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus esittää luonnonsuojelualueen perustamista Pitäjänmäelle

Kaupunginhallitus päätti esittää Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, että se perustaa Patterimäen luonnonsuojelualueen sekä vahvistaa alueen hoito- ja käyttösuunnitelman vuosille 2024–2033. Patterimäki sijaitsee Pitäjänmäen kaupunginosassa.

Suojelun tarkoituksena on säilyttää arvokkaan kallioalueen ja kasvillisuuskohteen monimuotoisuus sekä muinaismuistot. Ensimmäisen maailmansodan aikana Patterimäelle rakennettiin puolustusasema, joka on osa pääkaupunkiseutua ympäröivää linnoitusketjua. Puolustusrakenteet täydentyivät toisen maailmansodan aikana ilmatorjunta-asemalla.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kasvuyrityskenttä ajaa osaavan työvoiman maahantuloprosessin sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus27.2.2024 11:00:00 EET | Tiedote

Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin. Toimenpide-ehdotuksia ja niiden vaikutuksia esitellään tänään julkistetussa ”Työperäisen maahanmuuton sujuvoittaminen – Yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus” -julkaisussa, jonka tarkoituksena on tarjota päättäjille työkaluja Suomen kilpailukyvyn edistämiseen ja kansainvälisen työvoiman houkutteluun.

MEDIAKUTSU: Suomen startup-yhteisö kumppaneineen esittää työperäisen maahanmuuton sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus22.2.2024 10:00:00 EET | Kutsu

Miten edistää Suomen kilpailukykyä kansainvälisten osaajien houkuttelussa? Millainen maahantuloprosessi edesauttaisi osaavan työvoiman saamista? Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa tuoreessa julkaisussaan toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye