Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n ja Töitä Suomesta Oy:n kausityökriisihanke valittiin Euroopan parhaaksi hankkeeksi

Jaa

KoroKausi-hanke palkittiin 4. joulukuuta yhtenä Euroopan parhaana maaseutuhankkeena Agricultural & Rural Inspiration Awards -gaalassa Brysselissä. Hanke voitti älykäs ja kilpailukykyinen maatalous -kategorian.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia oli globaali kriisi, mutta erityisesti suomalainen maaseutu kohtasi vuoden 2020 alussa yllättävän haasteen. Rajojen sulkeuduttua maasta puuttui tuhansia kausityöntekijöitä. Ongelman ratkaisemiseksi aloitettiin nopealla aikataululla KoroKausi-hanke.

Hankkeen onnistuminen huomioitiin myös Suomen ulkopuolella, josta viimeisimpänä osoituksena oli maanantaina Brysselissä jaettu tunnustus.

”Olen iloinen, että hankkeemme pystyi auttamaan hurjaa määrää maatiloja selviämään kriisistä ja jatkamaan koronakauden jälkeen entistä vahvempana. Hanke oli poikkeuksellinen ja voitto on kunnianosoitus kaikille kausityökriisin ratkaisemisessa mukana olleille”, toteaa hankkeesta vastannut MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola.

Korona-aikana Suomi oli monella tapaa poikkeustilanteessa. Taudin jyllätessä myös ruoantuotanto ja huoltovarmuus herättivät huolta. Yhteiskunta heräsi rajojen sulkeuduttua yllättävään tilanteeseen, josta maaseudulta puuttui 16000 kausityöntekijää.

MTK sai kriisissä nopeasti maaseutuohjelman hankerahoituksen ja aloitti yhdessä kriisin ratkaisuun perustetun Töitä Suomesta Oy:n kanssa työvoiman hankkimisen maatiloille. Työvoimaa hankittiin laajan verkoston avulla kotimaasta. Lisäksi MTK loi koronaturvallisen tilauslentomallin ja järjesti lukuisia tilauslentoja yhdessä Töitä Suomesta Oy:n kanssa Ukrainasta.

”Tilojen hätä oli vuoden 2020 keväällä suurta, mutta hankkeen avulla apua saatiin nopeasti järjestettyä. Keskeistä onnistumisessa oli sujuva yhteistyö järjestöjen ja viranomaisten kesken. Erityisesti maa- ja metsätalousministeriön rooli oli äärimmäisen tärkeä”, kertoo MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin.

KoroKausi-hanke palkittiin Agricultural & Rural Insipiration Awards -finaalissa älykäs ja kilpailukykyinen maatalous -kategoriassa.

”Olemme iloisia voitosta ja haluamme vielä kiittää kaikkia hankkeessa työskennelleitä huippuasiantuntijoita”, kertovat hanketta Brysselissä edustaneet Wallin ja Mäki-Hakola.

Gaalassa jaettiin palkinnot kaikkiaan viidessä kategoriassa, joista yksi oli yleisöäänestys.

Lue lisää.

Lisätietoja:

Marko Mäki-Hakola, metsäjohtaja, 040 502 6810

Ensimmäistä tiedotetta korjattu 4.12. kello 19:53, jossa luki virheellisesti, että hanke olisi voittanut myös yleisöäänestyksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Matkailu maaseudulle kukoistaa lumisen talven ansiosta29.2.2024 10:40:59 EET | Tiedote

Matkailu maaseudulle on elpynyt ja kukoistaa ympäri Suomen lumipeitteen ansiosta. Talvinen taika ja ulkoilmaelämän mahdollisuudet ovat houkutelleet niin Etelä-Suomen kaupunkilaiset kuin ulkomaalaisetkin nauttimaan lumesta ja jäähän liittyvistä aktiviteeteista. Maaseudun matkailuyritysten mökkivuokraus ja talviaktiviteettien kysyntä sekä tarjonta ovat kasvaneet luoden uusia mahdollisuuksia sekä paikallisille asukkaille että vierailijoille. Itä-Suomessa on kuitenkin nähtävissä venäläisten matkailijoiden väheneminen.

MTK:n ja SLC:n luonnon monimuotoisuuden tiekartta julkaistiin – ”Tuhti paketti kohti käytännön askeleita”1.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC julkaisivat 1. helmikuuta luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartan tutkijaraporttien, jäsenkyselyiden ja järjestöjen sisäisen työn avulla MTK ja SLC jäsenineen ottavat entistä vaikuttavampia askeleita kohti maatalous- ja metsäympäristöjen monimuotoisuuden vahvistamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye