Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluevaltuusto hyväksyi talousarvion – tammikuussa käsitellään jo seuraavaa versiota

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion ja lähivuosien taloussuunnitelman äänestysten jälkeen. Talousarvioon hyväksyttiin joitakin muutoksia ja tekstilisäyksiä. Tammikuussa käsittelyyn tulee uusi päivitetty talousarvio, jossa on huomioitu myös yhteistoimintaneuvottelujen tulos ja valtion rahoituksen vähennys.

Vuoden kymmenennessä aluevaltuuston kokouksessa maanantai-iltana hyväksytty talousarvio on 66 miljoonaa euroa alijäämäinen. Sen valmistelussa ei ole huomioitu yhteistoimintaneuvottelujen tuloksia. Lisäksi valtion vähensi hyvinvointialueen rahoitusta 20 miljoonalla eurolla siitä tasosta, johon nyt hyväksytty talousarvio laadittiin. Sen vuoksi aluevaltuusto käsittelee talousarviota jälleen tammikuussa.

Nyt käsiteltyyn talousarvioversioon tuli maanantaina joitakin tekstilisäyksiä sekä muutoksia äänestysten jälkeen. Niiden perusteella järjestöavustusten määrärahoista ei vähennetä esitettyä 155 000 euroa. Lisäksi poliittisten puolueiden ryhmäraha päätettiin äänestyksen jälkeen pitää valtuustosopimuksen mukaisena myös ensi vuonna.

Investointisuunnitelma ja toimitilaohjelma hyväksyttiin

Aluevaltuusto hyväksyi myös lähivuosien investointisuunnitelman vuosille 2025-2028 esitettäväksi ministeriöille. Merkittävimmät omat investoinnit lähivuosina ovat Tays Keskussairaalan uudistamisohjelman loppuvaihe sekä lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennushanke sekä uusi yliopistollinen sosiaali- ja terveyskeskus Kauppiin. Vuokrakohteissa suunnitteilla on investointeja useisiin sote-asemiin, perhetukikeskukseen ja erityisryhmien asumiseen.

Aluevaltuusto hyväksyi myös toimitilaohjelman, jolla pyritään tehostamaan hyvinvointialueen käytössä olevia tiloja viidesosalla valtuustokauden aikana. Esimerkiksi palveluverkon suunnittelussa on tunnistettu noin 25 000 neliötä tiloja, joista voidaan luopua. Myös omavalvontaohjelman päivitykset hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Muutoksia luottamushenkilöissä

Sinikka Torkkolan tilalle aluehallituksen varajäseneksi valittiin Mikko Aaltonen.

Jorma Jussilan tilalle aluehallituksen varajäseneksi valittiin Riitta Kuismanen.

Kukka Kunnarin tilalle monipalveluvaliokunnan 2. varapuheenjohtajaksi valittiin Mervi Veijola.

Veijo Niemen tilalle Veijo hyvinvointi-​ ja kokonaisturvallisuusvaliokuntaan valittiin Marika Puolimatka.

Auri Saarelaisen tilalle tulevaisuus-​ ja strategiavaliokunnan varajäseneksi valittiin Sirpa Helpiölä.

Henkilövalinta Karita Jäppisen tilalle monipalveluvaliokuntaan jätettiin pöydälle. Mauri Heiskan erottaminen tulevaisuus- ja strategiavaliokunnan 2. varapuheenjohtajuudesta jätettiin yksimielisesti pöydälle.

Yhteyshenkilöt

Aluevaltuuston puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi

Puh:040 8063691

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitotahtokampanja käynnistyy - katso videot ja osallistu kampanjaan somessa26.2.2024 16:41:11 EET | Tiedote

Elämän loppuvaihe saattaa mietityttää ikääntynyttä asiakasta ja hänen läheisiään. Ikäihmisten palveluissa ammattilaiset kohtaavat elämän loppuvaihetta koskevaa keskustelua lähes päivittäin. Asiakas voi ilmaista hoitotahdossa omat toiveensa myös elämän loppuvaiheen hoidon osalta. Hoitotahto ja sen tekeminen tuovat hoitoon liittyvät toiveet, pelot ja mahdollisuudet yhteiseen keskusteluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye