Sitruuna Kustannus Oy

Valkoinen meri jatkaa Norjan merkittävimmän nykykirjailijan Roy Jacobsenin mestarillista Barrøy-sarjaa

Jaa

On vuosi 1944 ja Norja on Saksan miehityksen alla. Nyt 35-vuotias Ingrid Barrøy on palannut takaisin lapsuutensa saarelle ja luulee olevansa siellä yksin. Hän kalastaa ja valmistautuu talveen. Hän kulkee niityillä ja kiipeilee aitojen yli kuin lapsena. Mutta lapsi hän ei enää ole. Yllättäen hän saa kokea myös rakkauden muutamien talviviikkojen aikana.

Roy Jacobsen Valkoinen meri

Elämä Barrøyn saarella on ankaraa ja armotonta. Arkisten askareidensa lomassa Ingrid löytää rannalle huuhtoutuneita ruumiita. Ne ovat peräisin pommitetusta laivasta: saksalaisia sotilaita ja heidän venäläisiä sotavankejaan. Ruumiiden joukosta Ingrid löytää hädin tuskin elossa olevan Alexanderin, jolle hän antaa suojan kotonaan ja sydämessään. Vaikka heillä ei ole yhteistä kieltä, he kommunikoivat katseiden ja eleiden avulla. Vangin pitämisellä on vakavat seuraukset, mutta Ingrid on valmis vaarantamaan henkensä auttaakseen Alexanderia.

Valkoinen meri on kaunis jatko-osa Booker-palkintoehdokkaana olleelle Näkymättömät-kirjalle (Sitruuna, 2022), ja sen tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan aikaiseen Norjaan. Jacobsenin pelkistetty proosa kuvaa stoalaisen koruttomasti sodan epätoivoa ja tunnelmalliset kuvaukset elävöittävät saaren karun kauniin maiseman, johon vuodenajat tuovat vääjäämättömän vaihtelun mutta toisaalta luovat kehykset pysyvyydelle.

Sarjan kolmas osa Rigelin silmät julkaistaan suomeksi keväällä 2024. Kirjan suomentaa Pirkko Talvio-Jaatinen.

Roy Jacobsen (s. 1954) on yksi Norjan tämän hetken vaikuttavimmista ja kiinnostavimmista nykykirjailijoista. Jacobsen on ollut kahdesti ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon ja Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Barrøy-sarjaa on käännetty 28 kielelle ja se on ollut niin lukijoiden kuin kriitikoiden ylistämä myyntimenestys. Sarjaa on yksistään Norjassa myyty jo puoli miljoonaa kappaletta.

Valkoinen meri meri – Barrøy-sarja, osa 2                                                               

Norjankielinen alkuteos Hvitt hav   Suomentanut Pirkko Talvio-Jaatinen                                            Saatavana painettuna, e- ja äänikirjana

Lisätiedot ja arvostelukappaleet                                                                                 

Kustantaja Ritva Holmström, 044 039 9013, ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fiwww.sitruunakustannus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Roy Jacobsen Valkoinen meri, Barrøy-sarja osa 2
Roy Jacobsen Valkoinen meri, Barrøy-sarja osa 2
Lataa
Kirjailija Roy Jacobsen
Kirjailija Roy Jacobsen
Lataa
Roy Jacobsen Näkymättömät, Barrøy-sarja osa 1
Roy Jacobsen Näkymättömät, Barrøy-sarja osa 1
Lataa

Linkit

Sitruuna on vuonna 2007 perustettu pirteän raikas itsenäinen yleiskustantamo, joka on vahvassa kasvussa. Julkaisemme huolella valittuja kotimaisia kauno-, tieto- ja lastenkirjoja sekä käännöskirjallisuutta maailmalla jo mainetta keränneiltä kirjailijoilta. Kirjailijoitamme maailmalta ovat mm. Jeffrey Archer, Ruth Druart, Jeanine Cummins, Stefania Auci, Tracy Rees, Roy Jacobsen ja Mark Sullivan. Suomalaisia kirjailijoitamme ovat mm. Kirsti Kuronen, Heikki Hietala ja Sinikka Piippo. 

Sitruuna Kustannus logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitruuna Kustannus Oy

Hope Adamsin Vaaralliset naiset -romaanin taustalla on todellinen merimatka Australiaan karkotetuista naisvangeista29.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Vuonna 1841 lähes kaksisataa naisvankia nousee purjelaiva Rajahiin, jonka määränpää on Van Diemenin maa, nykyinen Tasmania. Naisista suurin osa on syyllistynyt pieniin rikkeisiin yrittäessään selviytyä hengissä tuon ajan yhteiskunnassa. Kun Rajah aloittaa yli sadan päivän matkan kohti Australiaa ja tuntematonta tulevaisuutta, epävarma kohtalo tuo naiset lähemmäs toisiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye