Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Määräaikainen lupa kalankasvatukseen Kaskisten edustan avomerialueelle

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 5.12.2023 myöntänyt Nordic Trout Ab:lle ympäristönsuojelulain mukaisen määräaikaisen luvan kalankasvatukseen Kaskisten edustan avomerialueella. Päätökseen sisältyy lisäksi vesilain mukainen lupa verkkoaltaiden pitämiseen vesialueella.

Lupa myönnettiin luparatkaisun mukaiselle laitokselle huomioiden kasvatuspaikan olosuhteet ulkomerellä Kaskisten satamasta 9 km lounaaseen, vesienhoidon sekä merenhoidon tavoitteet sekä vesistövaikutuksien arvioinnin epävarmuustekijät ja varovaisuusperiaate.

Toiminnassa noudatettava vuosittaisia päästörajoituksia

Aluehallintoviraston päätös mahdollistaa noin 950 000 kg lisäkasvun kasvatettavalle kalalle vuodessa. Toiminnalle on määrätty vuosittainen päästöraja fosforille 2800 kg ja typelle 39 875 kg. Talvisäilytyksessä pidettävien kalojen rehun fosforimäärä saa olla enintään 10 kg ja typpimäärä 90 kg.

Luvanhaltija saa aloittaa toiminnan yhdellä kalankasvatusaltaalla mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Lupamääräyksillä on rajoitettu kalojen säilyttämistä varsinaisen virkistyskäyttökauden ulkopuolelle Kaskisten salmessa ja Ådskärin ympäristössä päätöksestä tarkemmin ilmenevästi.

Lupa on voimassa 31.12.2029 asti.

Tutustu päätökseen ympäristölupien tietopalvelussa

Päätös nro 156/2023 on nähtävissä aluehallintoviraston ympäristö- ja vesilupien verkkosivuilla. Asian diaarinumero on LSSAVI/13816/2022.

Lisätiedot:

Ympäristöylitarkastaja Merja Mäensivu, p. 0295 018 807
Ympäristöneuvos Stefan Nyman, p. 0295 018 743
Ympäristöneuvos Katja Söderlund, p. 0295 018 778

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Sähköposti: etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det behövs överenskommelse om regionalt och lokalt samarbete för beredskap vid nödsituationer med strålrisk29.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och inre Finland publicerade nyligen en rapport om beredskapsövningen LSS23 som ordnades 2023, vars fokus låg på beredskap i en eventuell nödsituation med strålrisk. Enligt rapporten behövs det en verksamhetsmodell och närmare riktlinjer för hur lägesbilden över strålningsläget skapas och förmedlas på regional och lokal nivå. Som utvecklingsobjekt lyftes fram att också lokalförvaltningens roller och ansvar ska beaktas i anvisningarna.

Säteilyvaaratilanteisiin varautumiseen kaivataan alueellisesta ja paikallisesta yhteistoiminnasta sopimista29.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi tuoreeltaan raportin vuonna 2023 järjestetystä LSS23-valmiusharjoituksesta, jonka keskiössä oli mahdolliseen säteilyvaaratilanteeseen varautuminen. Raportin mukaan säteilytilannekuvan muodostamiseen ja jakamiseen alue- ja paikallistasolla kaivataan toimintamallia ja tarkempia suuntaviivoja. Kehittämiskohteena nousi esiin myös paikallishallinnon roolien ja vastuiden huomioiminen ohjeistuksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye