Espoon uuttavuotta juhlitaan spektaakkelimaisella vesi-valo-showlla Tapiolassa

Jaa

Kaupunkilaisille järjestetään jälleen iso uudenvuoden tapahtuma Espoossa. Yhteistä juhlaa vietetään näyttävän vesishown ja valopuiston parissa. Espoon tavoitteena on tutkia innostavia ja kestävän kehityksen mukaisia tapoja juhlia tulevaa vuotta viihtymisestä tinkimättä.

Tapiolan urbaani keskusta muuttuu isoksi juhla-alueeksi

Espoon uusivuosi 2024 -tapahtuma rakentuu kohtaamisten ja osallistavan tekemisen ympärille. Tapahtuma sijoittuu tänä vuonna Tapiolaan, mikä juhlistaa puutarhakaupungin 70-vuotisjuhlavuotta. Tapiola palkittiin kuluvana vuonna myös valtakunnallisen Elävät kaupunkikeskukset ry:n toimesta onnistuneesta keskustauudistuksesta.

Tapahtuman ajankohta on edellisten vuosien tapaan alkuilta, millä halutaan varmistaa hyvänmielen tunnelma ja turvallinen osallistuminen mahdollisimman laajalle kohderyhmälle. Tapiolan monipuoliset kulkuyhteydet kannustavat saapumaan paikalle julkisilla kulkuneuvoilla.

Juhlan pääelementti on veden, valon ja musiikin yhdistävä show

Tapahtuman kohokohtana on kolme kertaa illan aikana esitettävä, Las Vegasin näyttävistä suihkulähdenäytöksistä inspiroitunut, vesi-valo-show. Tuotannon takana on luova- ja tekninen tiimi, joka koostuu säveltäjästä, suunnittelijoista ja ohjelmoijista. Teoksen musiikin on toteuttanut Handshaking-artistinimellä esiintyvä muusikko Fedja Kamari. Salaovi-niminen teos on nimensä mukaisesti kurkistusikkuna jännittävään ja salaperäiseen uuteen vuoteen ja sen lupauksiin. Äänimaailma kipinöi paikoin uhkaavastikin, kunnes se vapautuu harmoniseen juhlasointiin. Kamarin tausta elektronisen musiikin tekijänä kuuluu vahvasti teoksessa, jonka elementeissä on yhtäaikaisesti toistuvuutta ja tanssittavuutta. Vesi- ja valoteoksen toteuttamisesta vastaa media & show -toimija Tanssivat Vedet.

Osana Espoon uudenvuoden juhlaa kaupunkilaiset pääsevät kokemaan kahdeksasta valo- ja ääniteoksesta koostuvan Tapiolan Yö -tapahtuman, joka on koettavissa viikon ajan 7.1.2024 asti. Myös Espoon keskuksessa toteutetaan viime vuoden tapaan taianomainen valopuisto 21.12.2023 - 6.1.2024 välisenä aikana.

Espoo on Euroopan kestävin kaupunki, jonka tavoitteena on löytää vaihtoehtoisia tapoja juhlia uuttavuotta ajankohtaisia ja tulevaisuuden innovaatioita hyödyntäen. Kaupunki ei ole järjestänyt ilotulitusta vuoden 2008 jälkeen.

Tapahtuman tarkka ohjelma ja aikataulu julkaistaan 18.12.2023 ja sen tuotannosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.

Espoon uusivuosi 2024
31.12.2023 klo 17-21
Tapiolan keskus

null

Yhteyshenkilöt

Tapahtumapäällikkö Lea Rintala
Kaupunkitapahtumat Espoo
0468771952, lea.rintala@espoo.fi

Tapahtumakoordinaattori Jussi Hietala
Kaupunkitapahtumat Espoo
0406368698, jussi.hietala@espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 29.2.202429.2.2024 21:02:24 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaosto keskusteli ja merkitsi tiedoksi poliisin antaman tilannekatsauksen nuorten parissa tapahtuvista ilmiöistä ja jalkautuvan etsivän nuorisotyön toiminnan esittelyn sekä heidän havaintonsa nuorten ajankohtaisista ilmiöistä. Nuorisoasiainjaosto myös kuuli nuorisopalveluiden toiminnan toteutumisen luvut sekä nuorisopalveluiden toiminnan raportin vuodelta 2023.

Espoon kirjastojen uusi lukukonsepti yhdistää musiikin ja kirjallisuuden elämyksellisellä tavalla – Lukudiskossa voi heittäytyä vaikkapa tanssimaan29.2.2024 07:30:00 EET | Tiedote

Tänä keväänä pääsevät Espoon kirjastojen asiakkaat kokeilemaan uudenlaista Lukudisko-konseptia, joka yhdistää kirjallisuuden ja musiikin. Tavoitteena on kannustaa asiakkaita tuomaan esiin omia lukukokemuksiaan elämyksellisemmällä tavalla. Lukudiskoja järjestetään kevään aikana Lippulaivan kirjastossa eri teemoilla, eri kohderyhmille: romantiikka, jännitys, nuorten kirjat ja lapsiperheet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye