Commu

Ruoka-avun tarve kasvanut ympäri Suomen - auttamisen sovellus Commu ja Feelia Ruokakauppa innovoivat uuden tavan antaa ruoka-apua

Jaa

Commu on Suomen suurin vertaisauttamisen alusta, jolla on yli 50,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commun käyttäjädatan mukaan ruoka-avun tarve on moninkertaistunut lyhyessä ajassa. Auttamisen sovellus vastaa kasvavaan avun tarpeeseen aloittamalla yhteistyön valmiita ruokalaatikoita valmistavan ja toimittavan Feelia Ruokakaupan kanssa.

Innovaatio ruoka-avun antamiseen, Commu ja Feelia Ruokakauppa aloittavat yhteistyön.
Innovaatio ruoka-avun antamiseen, Commu ja Feelia Ruokakauppa aloittavat yhteistyön.

Karoliina Kauhanen on yksi Commun perustajista, ja on päivittäin yhteyksissä apua tarvitseviin käyttäjiin. Sovelluksessa pyydetään ja annetaan kaikenlaista apua aina keskusteluseurasta talkooapuun ja kimppakyyteihin ja lemmikkien hoitoon. Ruoka -avun tarve on Kauhasen mukaan kasvanut koko käyttäjäkunnassa, apua pyytävät ovat niin eläkeläisiä, opiskelijoita kuin lapsiperheitä.

“Avun tarpeen kasvu kertoo yhteiskuntamme tilanteesta ja siitä, kuinka vaikeaa avun saaminen on”, Kauhanen kertoo. “Toisaalta Commuun rekisteröityy joka päivä lisää käyttäjiä, jotka haluavat auttaa ihmiseltä-ihmiselle, esimerkiksi ostamalla ruokakassin. Meistä jokaisella on vastuu pitää huolta lähimmäisistämme.”

Commussa ruoka -apua pyytävät tai tarjoavat käyttäjät ohjataan tekemään pakollinen henkilöllisyyden vahvistaminen pankkitunnistautumisella. Lisäksi ruoka -avun pyytämistä on rajoitettu 2 kertaan kuukaudessa väärinkäytösten välttämiseksi. 

“Meidän tehtävämme on tarjota mahdollisimman helppo ja turvallinen tapa pyytää ja antaa apua. Pankkitunnistautumisen ansiosta auttaminen ihmiseltä-ihmiselle on siksi Commussa turvallisempaa kuin esimerkiksi Facebook -ryhmissä”, Kauhanen kertoo.

Lämmin ruoka kuuluu jokaiselle - Valmis ruokalaatikko on helppo tapa auttaa

Commun käyttäjät kysyvät usein neuvoja auttamiseen. Rahan pyytäminen on sovelluksen käyttöehdoissa kielletty, ja siksi lahjakortit, suorat ruokatilaukset sekä yhdessä kaupassa käynti ovat hyväksyttyjä tapoja auttaa. Nyt Commu aloittaa yhteistyön Feelia Ruokakakaupan kanssa tarjotakseen käyttäjilleen mahdollisuuden auttaa kotiin kuljetettavalla valmiilla kotiruoalla. 

"Valmis kotiruoka auttaa kun omat rahkeet eivät riitä ajan tai voimavarojen suhteen, tai kun ruokarumbalta vapautuvan ajan haluaa käyttää muuhun itselle tärkeään, kuten läheisten kanssa yhdessä oloon tai harrastuksiin. Meille on tärkeää, että tavallinen lämmin kotiruoka on saavutettavissa jokaiselle elämäntilanteesta ja asuinpaikasta riippumatta", kertoo Feelia Ruokakaupan kehitysjohtaja Josefiina Lahti.

Lahden mukaan yhteistyö Commun kanssa tarjoaa konkreettisen ruoka-avun yhä laajemman joukon saataville. Feelia Ruokakauppa toimittaa valmista kotiruokaa ympäri Suomen. Commun käyttäjät voivat ostaa apua tarvitseville lahjakortin tai valmiin ruokalaatikon.

"Yhteistyömme Commun kanssa tuo arjen helpottajat, valmiit kotiruokamme, avun tarvitsioijoiden saataville. Haluamme olla yhdessä Commun kanssa rakentamassa helppoja keinoja tarjota ja vastaanottaa ruoka-apua erityisesti nyt, kun ruoka-avun tarve on lisääntynyt. Lisäksi tämä yhteistyö tuo yrityksellemme konkreettisen keinon lisätä sosiaalista vastuullisuutta", Lahti kertoo.

Lue lisää yhteistyöstä ja auta >

Näin voit antaa ruoka-apua Commun kautta:

  1. Lataa Commu -sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta.
  2. Rekisteröidy sähköpostillasi ja vahvista henkilöllisyytesi pankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella.
  3. Valitse haluat auttaa tai luo oma auttamisen ilmoituksesi. Voit auttaa niin lähialueellasi kuin etänä.
  4. Sovi avun tarvitsijan kanssa, millainen ruoka-apu on heille sopivaa ja tarpeellista. Rahan antaminen on kiellettyä väärinkäytösten välttämiseksi. Voit tarjoutua tilaamaan esimerkiksi Feelia Ruokakaupan kotiruokaboksin tai lahjakortin Feelia Ruokakauppaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Commu on Suomen suurin auttamisen tori

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt yli 50,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentäen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

3 syytä panostaa yhteisöllisyyteen - lue Isonkyrön kunnan kokemus Commusta18.12.2023 07:50:00 EET | Tiedote

Hyvinvointijohtaja Nina Herd muutti Isoonkyröön joulukuussa 2022. Hän ei tuntenut alueelta silloin vielä ketään. Pyytämällä apua ja tutustumalla rohkeasti uusiin ihmisiin, hän on onnistunut rakentamaan ympärilleen vahvan yhteisön, johon tukeutua. Tämä yhteisöllisyyden kokemus innoitti häntä aloittamaan yhteistyön Isonkyrön kunnan ja kotimaisen auttamisen sovellus Commun välillä. Tässä 3 syytä miksi Isonkyrön kunta haluaa panostaa yhteisöllisyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye