Vihreät Euroopan parlamentissa

Tässä on MEP Alviina Alametsän Barbie-mekko Linnan juhliin!

Jaa

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä ja hänen puolisonsa Jaakko Mustakallio haluvat puvuillaan kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä, tasa-arvoa ja tyttöyttä. 

Pariskunnan asuissa nähdään pinkkiä väriä, joka sopii heidän mielestään kaikille sukupuolille. Alametsän puku on nousevan nuoren suunnittelijan Sarianna Niskalan käsialaa. 

MEP Alviina Alametsä Linnan juhlien mekko 2023
MEP Alviina Alametsä Linnan juhlien mekko 2023

Vuonna 2023 Linnan juhlien virallinen teema on “Ajat vaihtuvat”. Europarlamentaarikko Alviina Alametsä ja puoliso, Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja Suomen Lähijunien varatoimitusjohtaja Jaakko Mustakallio tulkitsevat teemaa tänä vuonna tasa-arvon ja sukupuoliroolien kautta. 

Asuja inspiroi syksyllä 2023 julkaistu Barbie-elokuva, joka käynnisti maailmanlaajuisesti yhteiskunnallisia keskusteluja tasa-arvosta ja kulttuurista.

“Liian moni joutuu pienentämään itseään ja mahtumaan tiukkoihin muotteihin, varsinkin miesvaltaisilla aloilla. Tyttöyttä pidetään edelleen huonompana. Puvun pinkit paljetit ovat tälle vastavoima. Haluan viestittää pienille tytöille ja kaikille muillekin, että ne sopivat myös politiikkaan”, sanoo Alametsä.

“Pidimme Barbie-elokuvasta ja sen viestistä. Ajat vaihtuvat, ja myös kuva miehisyydestä ja miehistä on muuttumassa. Tällä hetkellä miehisyyden roolit ovat liian kapeita. Jokaisella pojalla ja miehellä tulee olla oikeus olla juuri sellainen kuin hän on. Meillä on samalla myös erittäin paljon vastuuta siinä, että luomme tytöille, naisille ja vähemmistöille turvallisempaa tilaa”, lisää Mustakallio.

”Rakennetaan Suomea, jossa kaikki voivat olla omia itsejään ja jossa tyttöys ei hävetä. Meidän pitää ehkäistä tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa: tytöille pitää olla oikeus olla elää ilman pelkoa häirinnästä, syrjinnästä ja väkivallasta. Jokaiselle tyttöys on ainutlaatuista”, sanoo Alametsä. 

”Oli ilo päästä suunnittelemaan Alviinalle säkenöivän pinkki Barbie-puku! Barbie-inspiraatio oli Alviinan oma toive ja yhdessä suunnittelu oli todella hauska prosessi! Myös Jaakko, Alviinan puoliso, hyppäsi teemaan oitis mukaan pinkillä rusetillaan", lisää suunnittelija Sarianna Niskala.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Yli sata europarlamentaarikkoa vetoaa UNRWA:n rahoituksen puolesta: “Rahoituksen keskeyttämisen vaikutukset osuvat viattomiin siviileihin Gazassa, jotka jo nyt ovat täysin epäinhimillisissä oloissa keskellä sotaa.”27.2.2024 13:45:46 EET | Tiedote

Suomalainen vihreiden MEP Alviina Alametsä allekirjoitti europarlamentaarikkojen yhteisen kirjeen, jossa vedotaan palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNRWA-rahoituksen puolesta. Kirje osoitettiin muun muassa Euroopan komission, Euroopan unionin neuvoston ja Euroopan parlamentin puheenjohtajille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye