Keittiötrendit 2024 - persoonallisuutta, punaisuutta ja käsityöt

Jaa

Keittiötrendejä vuonna 2024 ohjaavat lisääntynyt tietoisuus kestävästä kehityksestä, käsityötaidosta ja historiasta. Mutta vuosi pitää sisällään myös vitriinikaappeja, punaisia yksityiskohtia ja persoonallista taidetta. Tässä vinkkimme trendin suuntauksista, joita pitää silmällä vuonna 2024.

Keittiötrendit 2024
Keittiötrendit 2024

1. Taide ja yksityiskohdat

Oman persoonallisuuden esille tuominen näkyy edelleen vahvasti kotona ja yksityiskohdat ovat yhä tärkeämpiä. Eri materiaalien yhdistäminen luo mielenkiintoisia yhdistelmiä ja antaa keittiölle luonnetta. Lisäksi panostetaan entistä enemmän toimivuuteen ja käytännölliseen käyttöön: hyvin järjestetyt keittiön laatikot, piilotetut kodinkoneet ja selkeät linjat tuovat virtaviivaisen tunnelman.

Keittiöissä alkaa näkyä taidetta ja persoonallisuutta. Se tekee keittiöstä jotain suurempaa kuin vain paikan, jossa teemme ruokaa. Se heijastaa myös asukkaan tyyliä, luovuutta ja elämäntapaa.

2. Punaiset yksityiskohdat

Punaisista yksityiskohdista odotetaan tulevaisuuden suosikkia, eikä vain keittiössä. Punainen kivi on materiaali, jolla on luonnetta ja joka luo ajatonta kauneutta. Väriin liittyy usein myös intohimo ja energia, mikä luo keittiöön ja kodin muihin huoneisiin hyvän tunnelman.

Punainen tarjoaa usein visuaalisen kontrastin ja mielenkiintoisen muotoilun. Eleganssillaan ja ainutlaatuisella ilmeellä se voi kohottaa keittiön ja kodin muiden paikkojen ilmettä. Alkuun pääseminen ja makustelu on helppoa: aloita esimerkiksi maljakoilla, kahvikupeilla tai keittiöpyyhkeellä. Rohkea sisustaja valitsee punaisen sävyä esimerkiksi tasomateriaaliin tai Luontoväri Karpaloa oviin.

3. Vastuulliset valinnat

Kestävä kehitys ja vastuullisuus korostuvat valintoja tehdessä ja se tuntuu nyt tärkeämmältä kuin koskaan. Vastuullisuuteen voi vaikuttaa valitsemalla paikallisia, läheltä tulevia tuotteita samalla tukien paikallista työllistymistä. Pyri ennen kaikkea valitsemaan materiaaleja, jotka on suunniteltu kestämään pitkään. Näin tuotteita ei tarvitse jatkuvasti uusia ja siten tuotantotarve pienenee. Kyse on valinnoista, jotka edistävät parempaa tulevaisuutta.

4. Vitriinit kaikkialla

Lasiovi on sekä käytännöllinen, että esteettisesti miellyttävä – täysin linjassa kauan odotetun tasapainon kanssa, johon pyrimme vuonna 2024.

Vitriinissä on mahdollisuus pitää esillä persoonallinen ja näyttävä esillepano kauneimmasta ja rakkaimmista suosikeistasi. Voit luoda keittiöön visuaalisuutta, mikä puolestaan voi tehdä huoneesta muuta esillepanoa eläväisemmän ja erottua haluamallaan tavalla. Vitriinit sopivat moneen tyyliin ja makuun.

5. Käsityön arvo

Käsitöiden sekä mittatilaustöiden ja niiden takana olevan historian esittelystä on tullut trendikästä useistakin syistä. Monet etsivät ainutlaatuisia ja persoonallisia tuotteita käsintehdyillä yksityiskohdilla ja yksilöllisellä suunnittelulla. Nykypäivän kuluttajayhteiskunnassa yhä useammat arvostavat myös aitoa kestävyyttä ja laatua.

Käsityössä korostuu luonnonmukaisten ja kestävien materiaalien käyttö sekä tuotteiden pidempi käyttöikä. Tämä kulkee käsi kädessä vastuullisten valintojen kanssa. Myös kiinnostus perinteitä ja aitoutta kohtaan on tärkeässä roolissa. Käsityöperinteillä on kulttuurinen ja historiallinen arvopohja, jossa riittää opittavaa tulevillekin sukupolville.

6. Hyvinvointi ja kotoilu pääosassa

On selvä trendi, että meidän pitäisi ajatella enemmän kaikkia aisteja sisustaessamme. Tekstiilit ja kasvit huoneessa vähentävät stressiä ja saavat meidät rentoutumaan. Luonnolliset elementit luovat eläväisyyden ja energisyyden tunteen. Yhdessä se luo lämpimän ja kutsuvan tunnelman. Näemme ympärillämme yksityiskohtia, joista pidämme, kuten huonekasveja tai verhoja.

Kotimaisena toimijana tunnemme suomalaisen asiakkaan: ymmärrämme hänen tarpeensa ja toiminnallisen designin tärkeyden. Tehtaamme on toiminut Lahden Nastolassa 1940-luvulta alkaen, joten toimimme vuosien kokemuksella.

Design

Muotoilu, joka keskittyy yksityiskohtiin, materiaaleihin ja uusiin ratkaisuihin.

Vastuullisuus

Huomioimme vastuullisuuden niin keittiöiden valmistuksessa kuin vastuullisen elämän mahdollistamisessa keittiöissämme.

Asiantuntijuus

Toteutamme sinulle tarpeitasi ja toiveitasi vastaavan keittiön laadukkaasti aina suunnittelusta asennukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Punaiset yksityiskohdat kiinnostavat vuonna 2024
Punaiset yksityiskohdat kiinnostavat vuonna 2024
Lataa
Lasiovi on käytännöllinen ja esteettisesti miellyttävä.
Lasiovi on käytännöllinen ja esteettisesti miellyttävä.
Lataa
Vitriineihin voi tehdä asetelmia kauneimmista keittiön esineistä.
Vitriineihin voi tehdä asetelmia kauneimmista keittiön esineistä.
Lataa
Vitriiniovien uusi tuleminen 2024
Vitriiniovien uusi tuleminen 2024
Lataa
Tuom omaa persoonallisuutta keittiön sisustukseen.
Tuom omaa persoonallisuutta keittiön sisustukseen.
Lataa
Ainutlaatuiset ja persoonalliset tuotteet käsintehdyillä yksityiskohdilla ovat luonteva osa kestävän keittiön sisustusta.
Ainutlaatuiset ja persoonalliset tuotteet käsintehdyillä yksityiskohdilla ovat luonteva osa kestävän keittiön sisustusta.
Lataa
Taide sopii myös keittiöihin.
Taide sopii myös keittiöihin.
Lataa

Novart-kalusteet valmistava Nobia Finland Oy on Suomen suurin keittiökalusteiden valmistaja ja markkinajohtaja ammattimaisen rakentamisen kalustetoimituksissa. Nobia Finland Oy kuuluu kansainväliseen Nobia-konserniin, joka on johtava keittiökalusteiden valmistaja Euroopassa ja yksi suurimpia koko maailmassa.

Keittiömaailma, A la Carte, Petra ja Novart yhdistyivät 30.1.2023 Novart- brändiksi. Olemme enemmän kuin uusi nimi, olemme uudistunut brändi. Me Novartilla suunnittelemme keittiöitä elämää varten keskittyen designiin, vastuullisuuteen ja laatuun. Tehtaallamme Nastolassa ammattitaitoiset novartlaiset valmistavat Novart-keittiöitä-, kylpyhuonekalusteita- ja säilytysjärjestelmiä, joita myymme kuluttajille ja ammattiasiakkaille Novart-myymälöissä asiantuntevien myyjiemme asiakkaiden tarpeisiin suunnittelemina kokonaisuuksina. Suomalaisella ammattitaidolla jo vuodesta 1945.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novart

Onko keittiö edelleen kodin sydän? – Novart tuo keittiöinspiraatiota ja ajankohtaista keskustelua Habitareen11.9.2023 11:14:00 EEST | Tiedote

Kotimainen keittiökalustebrändi Novart on mukana Habitaressa 13.–17.9. Novartin osasto 6k49 sijaitsee kodin sisustamiseen keskittyvällä Ahead-alueella. Osastolla voi tutustua luonnon muodoista, väreistä ja yksityiskohdista inspiraationsa saaneeseen Nordic Nature -mallistoon. Novartin järjestämässä paneelikeskustelussa lauantaina keskustellaan keittiön merkityksestä ja sen tulevaisuudesta kodin neliöiden pienentyessä. Onko keittiöllä yhä vankka paikka suomalaisten kodeissa?

Asuntomessujen keittiöissä näkyy tänä vuonna luonto ja ympäristö23.5.2023 08:34:00 EEST | Tiedote

Asuntomessut tarjoavat tänäkin vuonna kiinnostavan katsauksen sisustuksen ja asumisen trendeihin. Messukotien keittiöissä näkyvät tämän hetken kuumimmat keittiö- ja kiintokalustetrendit, joissa suositaan vastuullisesti aikaa kestäviä valintoja, luonnonmateriaaleja ja luontoon sopivaa sävymaailmaa sekä käytännöllisyyttä. Tämän vuoden Asuntomessut järjestetään 7.7.–6.8. Loviisassa.

Keittiötrendit 2023 – inspiraatiota luonnosta ja särmää kontrasteista18.1.2023 09:30:00 EET | Tiedote

Vuoden 2023 keittiötrendit saavat inspiraationsa luonnosta. Keittiöissä näkyvät luonnolliset värit ja muodot sekä eri tyylisuuntien yhdistelmät. Kontrastit tuovat mielenkiintoa sisustukseen ja niitä tuodaan värien, muotojen ja erilaisten materiaalien avulla. Harkituilla yksityiskohdilla luodaan persoonallista ilmettä keittiöön. Suomen suurin keittiövalmistaja Novart listasi tämän vuoden trendit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye