OYSin uusi F-rakennus etenee suunnitellusti – työmaalla vietettiin harjannostajaisia

Jaa

Uudisrakennukseen rakennetaan tiloja muun muassa syöpätautien hoidolle ja eri erikoisalojen poliklinikoille.

OYSin F-rakennus

Oulun yliopistollisen sairaalan uuden F-rakennuksen edistymistä juhlistettiin harjannostajaisilla torstaina 7.11.2023. Kontinkankaan sairaalakampukselle nousevan rakennuksen rakennustyöt käynnistyivät alkuvuodesta 2022 ja talo saavutti harjakorkeutensa alkusyksystä 2023.

”Työt ovat edenneet suunnitellusti, ja valmista on tarkoitus olla kesään 2025 mennessä,” OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Tällä hetkellä työmaalla työskentelee noin 230 henkeä muun muassa julkisivu-, talotekniikka- ja sisävalmistusvaiheen töiden parissa.

”Yhdessä on saavutettu merkittävä vaihe projektissa ja voidaan sen kunniaksi viettää välietappina varsinaisten rakentajien juhlaa. Paljon on vielä työtä jäljellä ennen kuin on valmista, mutta olemme aikataulussa", toimialajohtaja Frej Weurlander NCC:ltä summaa.

Rakennushankkeen toteutuksesta vastaa allianssikokoonpano, johon Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen lisäksi kuuluu päätoteuttajana NCC Suomi Oy ja automaatiourakoitsijana Siemens Osakeyhtiö. Lisäksi hankkeen suunnittelusta vastaavat Ramboll Oy, A-insinöörit Oy, Granlund Oy sekä arkkitehtisuunnittelusta Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit Oy ja UKI Arkkitehdit Oy.

Tiloja muun muassa syöpätautien hoidolle


F-taloon rakennetaan tiloja esimerkiksi sairaala-apteekille, laboratoriolle, syöpätautien vuodeosastoille sekä eri erikoisalojen poliklinikoille. Lisäksi taloon sijoittuu kuvantamista sekä sosiaali- ja toimistotiloja. Bruttoalaa kymmenkerroksisella talolla on noin 33 000 neliötä.

Rakennuksen pääsisäänkäynnin kautta tulee kulkemaan arviolta noin 600 potilasta ja 200 vierailijaa päivittäin. Kuten kaikki OYSin uudisrakennukset, myös F-rakennus on suunniteltu muunto- ja käyttöjoustavaksi sekä toiminnaltaan tehokkaaksi kokonaisuudeksi: toisiaan tukevat toiminnot ovat lähekkäin, ja kulkureitit on mietitty sujuviksi niin henkilöstön kuin asiakkaidenkin kannalta. Esimerkiksi syöpätautien hoito sujuvoittuu, kun jo aikaisemmin valmistunut E-rakennus eli sädehoitoyksikön uudisrakennus sijaitsee aivan naapurissa.

Uuden sairaalan kehittämisen tavoitteena on sairaalan toiminnan tuottavuuden ja hoidon vaikuttavuuden parantaminen. Uudistamisessa tavoitellaan säästöjä myös tilakuluissa muun muassa tilojen käyttöastetta, yhteiskäyttöisyyttä ja energiatehokkuutta parantamalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kari-Pekka Tampio, ohjelmajohtaja, OYS 2030 -uudistamisohjelma, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue. kari-pekka.tampio@pohde.fi, p. 040 151 4005.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpidesuunnitelmat etenevät – yhteistoimintaneuvottelut alkavat 26.2.20.2.2024 16:00:00 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvien toimenpidesuunnitelmien valmistelu on edennyt ja kooste suunnitelmista on julkaistu. Suunnitelmat sisältävät palveluverkkoa koskevia toimenpiteitä, joilla on vaikutuksia henkilöstöön, asukkaisiin ja asiakkaisiin. Suunnitelmat käsitellään yhteistoimintamenettelyssä, joka alkaa 26.2.2024. Infotilaisuuksia järjestetään myös alueen asukkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye