Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Järjestöavustusten päätöksenteko etenee

Jaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue avustaa järjestöjen yleishyödyllistä toimintaa taloudellisesti, kohdentamalla avustuksia järjestötoimintaan. Avustusyhteistyö tukee myöntämisperiaatteidensa mukaisesti hyvinvointialueen järjestämisvastuutehtävää eli sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistä alueen väestön tarpeen mukaisesti ja vaikuttavuusperusteisesti. Järjestöjen palvelut täydentävät erityisesti hyvinvointia ja terveyttä sekä osallisuutta ja yhdenvertaisuutta edistävää toimintaa. Järjestöavustusten yleisistä myöntämisperiaatteista, avustuslajeista: kumppanuus- ja yleisavustus sekä päätöksentekoa tukevasta pisteytysjärjestelmästä päätettiin Tulevaisuus – ja kehittämislautakunnassa lokakuussa.

Avustushaku vuoden 2024 järjestöavustuksiin päättyi 3.11.2023. Määräaikaan mennessä hyvinvointialueelle saapui yhteensä 242 avustushakemusta, joista kumppanuusavustushakemuksia oli 35. Valtaosa hakemuksista saapui sähköisen hakujärjestelmän kautta. Järjestöjen toimintavuodelle 2024 hakemien avustusten määrä oli yhteensä lähes kahdeksan miljoonan euroa. Aluevaltuusto päättää 12.12.2023 hyvinvointialueen vuoden 2024 talousarvion päätöksenteon yhteydessä järjestöavustuksiin käytettävissä olevasta määrärahasta, talousarvioesityksessä järjestöavustuksiin on varattu 2,58 miljoonaa. 

Järjestötoiminnan avustusten pisteytysjärjestelmän ja hakemusten esikäsittelyn tarkoituksena on lähettää järjestöille tilannekuva hakemusten käsittelystä sekä tietojen täydentämispyyntöjä. Hakemukset, joiden ei ole katsottu täyttävän asetettuja avustuksen myöntämisperiaatteita ovat esikäsittelyn jälkeen saaneet tiedon, ettei hakemus täytä myöntämisen kriteereitä. Puutteellisten hakemusten tietojen täydentämispyyntöjä lähetettiin esikäsittelyn pohjalta useille järjestöille. Uuden hakujärjestelmän käyttöönotossa ilmeni myös haasteita ja osassa hakemuksista, erityisesti liitteiden toimittamisessa esiintyi teknisiä ongelmia. Järjestöillä on mahdollisuus täydentää hakemustaan. 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen Tulevaisuus- ja kehittämislautakunta päättää myönnettävistä avustuksista torstaina 14.12.2023. Järjestöillä on mahdollisuus täydentää puuttuvia tietojaan lähettämällä lisäselvitykset sähköisesti hyvinvointialueen kirjaamoon 8.1.2024 klo 15.45 mennessä, kirjaamo@luvn.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye