Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Beslutsfattandet om organisationsbidragen fortskrider

Jaa

Västra Nylands välfärdsområde stödjer organisationers allmännyttiga verksamhet ekonomiskt genom att anvisa bidrag för organisationsverksamhet. Bidragssamarbetet stödjer i enlighet med grunderna för beviljande välfärdsområdets uppgift som gäller organiseringsansvar, det vill säga ordnande av social- och hälsovårdstjänster i enlighet med behovet hos befolkningen i området och på ett effektivitetsbaserat sätt. Organisationernas tjänster kompletterar särskilt verksamheten som främjar välfärden och hälsan samt delaktigheten och likvärdigheten. Besluten om de allmänna grunderna för beviljande av organisationsbidrag, typerna av bidrag: partnerskapsbidrag och allmänt bidrag, samt systemet för poängsättning som stödjer beslutsfattandet fattades i framtids- och utvecklingsnämnden i oktober.

Ansökningstiden för 2024 års bidrag gick ut den 3 november 2023. Före utgången av ansökningstiden fick välfärdsområdet sammanlagt 242 bidragsansökningar, varav 35 var ansökningar om partnerskapsbidrag. Majoriteten av ansökningarna kom in via det elektroniska ansökningssystemet. Bidragen som söktes för organisationernas verksamhetsår 2024 uppgick till sammanlagt nästan åtta miljoner euro. Välfärdsområdesfullmäktige beslutar den 12 december, i samband med beslutsfattandet om budgeten för 2024, om anslagen som är tillgängliga för organisationsbidrag. I budgetförslaget reserveras 2,58 miljoner euro för ändamålet.

Avsikten med systemet för poängsättning av bidragen för organisationsverksamhet och den preliminära handläggningen av ansökningarna är att skicka en lägesbild av handläggningen av ansökningarna och begäranden att komplettera uppgifter till organisationerna. De sökande som lämnade in en ansökning som inte ansågs uppfylla grunderna för beviljande har efter den preliminära handläggningen fått uppgift om att ansökningen inte uppfyller kriterierna för beviljande av bidrag. Begäranden att komplettera bristfälliga uppgifter skickades utifrån den preliminära handläggningen till ett flertal organisationer. Vid införandet av det nya ansökningssystemet uppstod även utmaningar och i en del av ansökningarna, särskilt i fråga om bilagor, förekom tekniska problem. Organisationerna har möjlighet att komplettera sin ansökan.

Framtids- och utvecklingsnämnden vid Västra Nylands välfärdsområde beslutar torsdagen den 14 december 2023 om bidragen som beviljas. Organisationerna har möjlighet att komplettera uppgifter som saknas genom att skicka tilläggsutredningar elektroniskt till välfärdsområdets registratur senast den 8 januari 2024 klockan 15.45, kirjaamo@luvn.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye