Like Kustannus

Sofi Oksaselle Suomi-palkinto

Jaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Sofi Oksaselle Suomi-palkinnon. Palkintoperusteissa todetaan Oksasen tarjoavan teoksillaan uutta tietoa ja tuoreita näkökulmia ihmisiä koskettaviin, ajankohtaisiin aiheisiin. Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Sofi Oksaselle Suomi-palkinto. Samaan virtaan - Putinin sota naisia vastaan.
Suomi-palkinnoista päättää tiede-ja kulttuuriministeri Sari Multala. OKM / Katarina Koch.

Palkintoperustelut:

"Sofi Oksanen on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaiskirjailijoita, jonka teoksia on käännetty 40 kielelle. Oksanen kirjoittaa sodasta, ihmisyydestä, naisen asemasta ja yhteiskunnan ongelmista analyyttisesti ja aistivoimaisesti. 

Läpimurtonsa Oksanen teki Puhdistus-romaanillaan, jonka hän kirjoitti Kansallisteatterille tekemänsä näytelmän pohjalta. Tuoreimmassa esseeteoksessaan Samaan virtaan – Putinin sota naisia vastaan kirjailija kuvaa Venäjän sodankäynnin logiikkaa ja erityisesti sen suhdetta naisiin: seksuaalista väkivaltaa, lapsikaappauksia ja disinformaatiokampanjoita tarjoten jälleen uutta tietoa ja tuoreen näkökulman meitä kaikkia koskettavaan ajankohtaiseen aiheeseen."

Samaan virtaan – Putinin sota naisia vastaan perustuu Sofi Oksasen kiiteltyyn puheeseen, jonka hän piti Ruotsin Akatemian sananvapautta ja demokratiaa uhkaavia tekijöitä käsittelevässä konferenssissa maaliskuussa 2023. Puheenvuoro herätti yleisössä niin suuren innostuksen, että Oksanen päätti vastata siihen julkaisemalla aiheesta syventävän ja teemoiltaan runsaamman esseen. Oksanen kuvaa teoksessaan, kuinka systemaattisesti, monimuotoisesti ja perusteellisesti Venäjä toimii pyrkiessään tuhoamaan vastustajansa, tälläkin hetkellä, keskellä Eurooppaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Auschwitzin rakastavaiset on pakahduttava tositarina mahdottomasta rakkaudesta10.1.2024 08:22:00 EET | Tiedote

Zippi ja David rakastuivat Auschwitzin keskitysleirillä, tapailivat toisiaan salaa muiden vankien avustuksella ja selviytyivät hengissä. Toimittaja-kirjailija Keren Blankfeld on itsekin natsivainoilta selviytyneiden juutalaisten jälkeläinen. Hänen pakahduttava teoksensa “Auschwitzin rakastavaiset” ilmestyy suomeksi yhtä aikaa englanninkielisen alkuperäisteoksen kanssa. Vainojen uhrien muistopäivää vietetään kansainvälisesti 27.1.

Suomenkielinen yleisö pääsee nauttimaan tammikuussa Jens Lapiduksen Top Dog -sarjan upeasta viidennestä osasta20.12.2023 13:00:00 EET | Tiedote

​Jens Lapidus (s. 1974) on ruotsalaisen dekkarikirjallisuuden tähti, joka nousi maailmanmaineeseen Stockholm Noir -trilogiallaan. Lapiduksen kirjoja on myyty Ruotsissa yli miljoona kappaletta ja niitä on käännetty 30 kielelle.​ Top Dog -sarja on huippusuosittu niin kirjoina kuin tv-sarjana. Sarjan viides osa Kuollut mies kulkee julkaistaan tammikuussa Petri Stenmanin suomennoksena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye