Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Akkuteollisuuden vedenkäytön ympäristö- ja talousvaikutusten arvioinnille kestävän kasvun avustus

Jaa

Etelä-Savon ELY-keskus ja maa- ja metsätalousministeriö järjestivät 15.9.-31.10.2023 avoimen lisähankehaun vesiosaamisen kehittämishankkeille. Hakemuksia tuli 3, joista yhtä on päätetty rahoittaa.

Kuvituskuva, jossa on kirkkaan sinisiä vesipisaroita
Vesiosaaminen

Rahoitettava hanke on Suomen Vesifoorumi ry:n Akkuteollisuuden vedenkäytön ympäristö- ja talousvaikutusten arviointi -hanke, jossa osatoteuttajina toimivat Akkuteollisuus ry sekä Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 120 000 euroa, avustusta myönnetään 90 000 euroa. Hankkeen kesto on 1.1.2024-31.3.2025.

Yhteensä vesiosaamisen kasvun ja kansainvälistymisen hankkeisiin on nyt myönnetty kolmella hakukierroksella 3,4 miljoonaa euroa vuosille 2022-2025. Hankkeiden kokonaisbudjetti on 5,3 miljoonaa euroa. Ohjelmasta on annettu 22 myönteistä päätöstä. Avustuspäätöksen saaneissa hankkeissa on yhteensä 52 organisaatiota ympäri maata: 31 yritystä, 10 säätiötä tai rekisteröitynyttä yhdistystä, 8 yliopistoa tai ammattikorkeakoulua ja 3 vesilaitosta. 

Rahoituksella on lisätty ratkaisujen ja sovellusten kansainvälistymisedellytyksiä sekä lisätty kumppanuuksia eri toimijoiden kesken. Sillä on myös edesautettu vesiosaamisen näkyvyyttä sekä yritysten pääsyä muiden rahoittajien ja kansainvälistymistä edistävien toimijoiden palveluiden piiriin. Vesiosaamiseen kohdistuneet aktivointi- ja verkostoitumistoimet ovat lisänneet sektorin näkyvyyttä ja uskottavuutta myös vesisektorin ulkopuolella ja lisänneet näin kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia.

Rahoitettavat hankkeet ovat ei merkittävää haittaa -periaatteen mukaisia eli niillä ei saa olla haitallisia ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. 

Hankkeet päättyvät viimeistään 15.8.2025.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

puh. 0295 024 000
https://www.ely-keskus.fi/ely-etela-savo

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon jäät ovat paksuuntuneet edellisestä jääkierroksesta 0–8 cm23.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus ja Suomen ympäristökeskus mittasivat jään paksuuksia kuudella järvellä Etelä-Savossa. Mittaukset tehtiin noin 100 metrin etäisyydellä rannasta. Jääpeitteen havaitut paksuudet vaihtelivat järven mukaan 45–52 cm välillä. Alueellisilla seuranta-asemilla havaittu jääpeite oli ajankohtaan nähden 13–21 cm keskimääräistä paksumpaa. Havaintopisteiden enimmillään 5 cm paksuinen lumipeite oli rakenteeltaan kohvan ja lumen välityyppiä. Kierroksen paksuin jää (52 cm) havaittiin Korpijärvellä. Ohuin jää (45 cm) havaittiin Oravissa.

Savonlinnan yleiskaava loppusuoralla19.2.2024 13:17:37 EET | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus on antanut lausunnon Savonlinnan keskustaajaman strategisen yleiskaavan ehdotuksesta. ELY-keskuksen mielestä kaavaratkaisu vaikuttaa perusteellisesti harkitulta ja sisällöllisesti valmiilta. Strategisena ratkaisuna ELY-keskus kannustaa korostamaan Laitaatsalmen rautatiesillan sekä kaupungin länsipuolisen VT14:n ja Savonlinna – Pieksämäki -ratayhteyden kehittämistä. Toinen strategisen tason pohdinta voisi olla keskusta-alueen matkailun kehittäminen.

Etelä-Savon jäät ovat paksuuntuneet edellisestä jääkierroksesta 6–13 cm15.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus ja Suomen ympäristökeskus mittasivat jään paksuuksia kuudella järvellä Etelä-Savossa. Mittaukset tehtiin n. 100 metrin etäisyydellä rannasta. Jääpeitteen havaitut kokonaispaksuudet vaihtelivat järven mukaan 40–49 cm välillä. Alueellisilla seuranta-asemilla jää oli ajankohtaan nähden 7–15 cm keskimääräistä paksumpaa ja jäänpäällinen lumikerros oli kierroksen aikaan 3–5 cm paksu. Vähiten lunta oli Peruvedellä ja eniten Korpijärvellä. Kierroksen paksuin jää (49 cm) havaittiin Yövedellä. Ohuin jää (40 cm) havaittiin Peruvedellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye