Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan kauppakamari selvittävät VAMKin osakkeiden myymistä Vaasan yliopistolle

Jaa

Vaasan kaupunki, Vaasan yliopisto ja Pohjanmaan kauppakamari selvittävät Vaasan korkeakouluverkoston kehittämistä tiivistämällä omistusrakennetta Oy Vaasan ammattikorkeakoulu – Vasa yrkeshögskola Ab:n (VAMK) ympärillä. Mahdollisilla omistajuusmuutoksilla tavoitellaan suurempaa, vaikuttavampaa ja näkyvämpää alueellista, kansallista ja kansainvälisesti vaikuttavaa yksikköä, joka vahvistaa korkeakouluopetusta ja TKI-toimintaa seudulla.

Vaasan yliopisto / Esa Siltaloppi

Suunnittelun konkretisoimiseksi Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan kauppakamari selvittävät omistamiensa VAMK-osakkeiden myymistä Vaasan yliopistolle. Nykyisellään kaupunki omistaa ammattikorkeakoulusta 84, yliopisto 8 ja kauppakamari 8 prosenttia.

- Kokonaisomistajuudella tavoitellaan huomattavasti nykyistä vahvempaa opetuksen ja tutkimuksen korkeakoulutoimijaa niin Vaasan ja Pohjanmaan alueen kuin koko Suomen näkökulmasta. Menestyksekkään seudun perusedellytys on vahva yritysintegroitunut korkeakoulutus. Tämän takia kannattaa selvittää, mitä etuja kokonaisomistaminen toisi molemmille korkeakouluille ja miten se voisi vieläkin paremmin tukea Pohjanmaalla vahvasti kasvavaa teollisuutta, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

- Osakekaupan tavoitteena on kehittää Vaasan yliopistoa ja ammattikorkeakoulua merkittäväksi kansainväliseksi kouluttajaksi ja etenkin merkittäväksi TKI-toimijaksi. TKI-toiminnan ja -toimijoiden tarjonnan lisääminen alueen yrityksille ja sitä kautta TKI-vaikuttavuuden vahvistaminen on tämän suunnitellun strategisen toiminnon keskeinen tavoite, kertoo Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Paula Erkkilä.

- Tavoitteena on, että 2030-luvulle tultaessa yliopiston ja ammattikorkeakoulun muodostama kokonaisuus olisi koulutuksen ja tutkimuksen mittareilla mitattuna kokoluokaltaan merkittävä kansainvälinen toimija ja kotimaisessa mittakaavassa merkittävästi nykyistä kokoaan laajempi ja vaikuttavampi kokonaisuus, kertoo Vaasan yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mari Kiviniemi.  

Osakekauppaan liittyviä asioita selvitetään loppuvuoden 2023 aikana. Mikäli kauppa toteutuu, aloitetaan toiminnan käytännön suunnittelu ensi vuonna yhteistyössä Vaasan yliopiston ja VAMKin henkilöstön kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupunki
kaupunginjohtaja Tomas Häyry, p. 040 5405412

Vaasan yliopisto
rehtori Minna Martikainen, p. 029 449 8611

Kuvat

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye