Kokkolan kaupunki

Yksityisteiden perusparannusavustusten haku on käynnissä

Jaa

Kaupunki muistuttaa tiekuntia ja -isännöitsijöitä yksityisteiden perusparannusavustusten hakemisesta. Haku on avoinna maaliskuun loppuun saakka. Tiekuntien tulee saada myönteinen päätös valtion avustusosuudesta ennen hakemuksen jättämistä.

Kokkolan kaupunginvaltuusto päätti 13.11.2023 lisätä yksityisteiden perusparannukseen tarkoitettua määrärahaa 100 000 eurolla. Kaupungin maksama avustus täydentää valtion maksamaa avustusta, eikä sitä myönnetä tienhoitotöihin.

Kaupungin myöntämän avustus kattaa enintään 25 % toteutuneista ja hyväksytyistä kustannuksista kohteissa, joille on myönnetty 75 % valtion avustusta. Mikäli valtion avustusosuus on pienempi, myös kaupungin avustus vähenee vastaavasti. Avustuksen määrä voi vaihdella haettujen avustusten mukaan määrärahojen puitteissa.

  • Avustusta voi hakea tiekunta tai tieisännöitsijä, mikäli
    tiekunta on järjestäytynyt ja toimittanut ajankohtaiset tietonsa yksityistierekisteriin sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmään (Digiroad)
  • tien vaikutuspiirissä on vähintään yksi pysyvästi asuttu kiinteistö, jolle tien pituus on vähintään 200 metriä.

Kaupungin avustusta tulee hakea vuosittain 31.3. mennessä. Hakemuksen liitteenä tulee olla

  • ELY-keskuksen päätös myönnetystä valtionavustuksesta
  • hankkeen suunnitelmat aikatauluineen ja kustannusarvioineen

Kaupungin avustuspäätöksen tekee kaupunkirakennelautakunta. Avustusta ei myönnetä jälkikäteen, ja peruskorjaus on toteutettava myöntämisvuoden aikana.

Yhteyshenkilöt

Tiemestari Kari Pihlajamäki 044 7809 986
Infratietosuunnittelija Jarkko Orjala 050 5967 027

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Bildandet av Mellersta Österbottens sysselsättningsområde fastställdes22.2.2024 15:52:42 EET | Tiedote

Sysselsättningsområdet som bildas av städer och kommuner i Mellersta Österbotten har fastställts genom statsrådets beslut 22.2.2024. Ministerarbetsgruppen för sysselsättning och företagande föreslog att Toholampi ansluts till Mellersta Österbottens sysselsättningsområde. Statsrådet fastställde förslaget och därmed står det klart vilka de framtida sysselsättningsområdena är i Finland. Inom området för NTM-centralen i Österbotten bildas tre sysselsättningsområden: Mellersta Österbottens sysselsättningsområde, Jakobstadsregionens sysselsättningsområde och Österbottens sysselsättningsområde, och Kristinestad går med i Suupohja sysselsättningsområde.

Keski-Pohjanmaan työllisyysalueen muodostaminen vahvistui22.2.2024 15:52:42 EET | Tiedote

Keski-Pohjanmaan kaupunkien ja kuntien muodostama työllisyysalue on vahvistettu valtioneuvoston päätöksellä 22.2.2024. Työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmä esitti, että Toholampi liitetään kuuluvaksi Keski-Pohjanmaan työllisyysalueeseen. Valtioneuvosto vahvisti esityksen ja samalla kaikki Suomen tulevat työllisyysalueet ovat nyt selvillä. Pohjanmaan ELY-keskusalueelle muodostuu kolme työllisyysaluetta; Keski-Pohjanmaan työllisyysalue, Pietarsaaren seudun työllisyysalue ja Pohjanmaan työllisyysalue, lisäksi Kristiinankaupunki suuntautuu Suupohjan työllisyysalueeseen.

Den politiska demonstrationens inverkan på Karleby stadens tjänster torsdag 1.231.1.2024 12:54:53 EET | Tiedote

JHL samt många av FFC:s förbund och STTK:s förbund har meddelat att de ordnar en politisk demonstration som hålls på torsdag 1.2.2024 kl. 11–15. Det är frivilligt att delta i demonstrationen och var och en som hör till ett fackförbund bestämmer själv om hen deltar i den. Daghemmen i Karleby håller öppet i morgonen och skolornas eftermiddagsverksamhet ordnas. Tjänsterna kan ordnas med olika personalarrangemang. De anställda som deltar i den politiska demonstrationen är lämnar arbetsplatsen på torsdag kl. 11–15. Demonstrationen väntas inte påverka skol- och daghemslunchen. Enligt nuvarande uppgifter ordnas även stadens övriga tjänster normalt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye