Suomen YK-liitto

Suomen YK-liitto: Pysyvä tulitauko Gazaan

Jaa

Suomen YK-liitto vetoaa pysyvän tulitauon puolesta Gazan kaistalla. Humanitaarinen katastrofi ja lisätappiot viattomien ihmishenkien kustannuksella on saatava loppumaan.

Olemme todistaneet käsittämätöntä kuolemaa ja tuhoa Gazan kaistalla ja Israelissa. Tuhansia ihmisiä on kuollut, loukkaantunut, joutunut pakolaisiksi, ja lähes kahtasataa pidetään edelleen panttivankeina, mukaan lukien lapsia ja vanhuksia.

YK:n mukaan vesi, ruoka, polttoaine, lääkintätarvikkeet ja jopa ruumispussit ovat loppumassa Gazassa saarron vuoksi. Palestiinalaisilla, jotka etsivät turvaa, ei ole minne mennä.

Maailma ei voi enää odottaa toimia. On yhteinen vastuumme estää viattomien ihmisten kärsimys.

Suomen YK-liitto vetoaa maamme päättäjiin vaikuttamaan sen puolesta, että ihmiselämän säilyttäminen priorisoidaan kaiken muun edelle.

Kaikki panttivangit tulee vapauttaa, erityisesti lapset ja vanhukset. YK:lle on mahdollistettava humanitaarisen avun toimitus ja siviilejä ja esimerkiksi lääkäreitä on suojeltava heidän tekemässään työssä.

Kriittisessä tilassa olevien potilaiden kiireellinen evakuointi on turvattava.

Siviilejä ei pidä käyttää pelinappuloina. Perheillä on oltava mahdollisuus haudata ja surra rakkaitaan. Viattomien siviilien vastainen väkivallan kierre on lopetettava.

Kannanotosta päätettiin Suomen YK-liiton syyskokouksessa 12.12.2023.

Syyskokous esitti kannanoton myös kansalaisjärjestön rahoituksen turvaamisen puolesta: Suomen YK-liitto: Kansalaisjärjestöjen rahoitus on turvattava

Syyskokouksessa valittiin YK-liitolle uusi puheenjohtaja ja hallitus:YK-liiton uusi puheenjohtaja on Karoliina Partanen

Yhteyshenkilöt

Suomen YK-liitto

Suomen YK-liitto on YK-teemoihin keskittyvä kansalaisjärjestö. Liitto edistää laaja-alaisen vaikuttajaverkostonsa avulla kansainvälistä yhteistyötä, jossa ketään ei jätetä. Visiomme on saavuttaa yhteistyöllä vahva YK ja kestävä tulevaisuus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen YK-liitto

Suomen YK-liitto: Ilmastokriisin torjuminen vähentää nälkää ja konflikteja25.5.2023 11:58:38 EEST | Kutsu

YK:n mukaan jo 40 prosenttia maailman väestöstä asuu alueilla, jotka ovat erittäin haavoittuvia ilmastonmuutoksen seurauksena lisääntyville sään ääri-ilmiöille. Samaan aikaan maailman nälkäisten määrä on ennätyksellisen suuri: Apulaisjohtaja Satu Santala YK:n maatalousrahastosta ja kansanedustaja Oras Tynkkynen kertovat, millaisilla ilmastoratkaisuilla maailman nälkäisten määrää sekä konfliktien määrää voidaan vähentää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye