STT

STT sai tukea uutistoimintaan

Jaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustusta uutismedioiden ja tiedonvälityksen tukemiseen. Tukea saa yhteensä 69 eri yritystä, joiden alla toimii yhteensä 188 eri mediaa. STT on yksi tuensaajista. 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tukee uutismedia-alaa valtionavustuksilla. Avustus on tarkoitettu toimituksellista työtä tekevien ihmisten palkkoihin ja freelance-kustannuksiin. Tuen tavoitteena on tukea yhteiskunnallisesti tärkeää, totuudenmukaista tiedonvälitystä sekä monipuolista uutistoimintaa.

Tuen suuruus on laskettu toimituksellista työtä tekevien määrän ja freelance-kustannusten perusteella. STT:lle myönnettiin tukea 200 000 euroa, joka on yhdelle yrityskonsernille myönnettävän tuen enimmäismäärä.

STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen sanoo, että tuki on myönteinen asia, vaikka se ei ratkaise uutistoimiston pidemmän aikavälin kannattavuusongelmaa.

”On todella tärkeää, että Suomessa valtio tukee vaikeana aikana mediaa. Kielialue ja markkina on pieni. Lisäksi alustajätit syövät yhä isomman osan mainoseuroista ja samaan aikaan paperi ja jakelu kallistuvat. Se vaikuttaa suoraan suomalaismediaan ja sitä kautta meihin. Olemme vuosia kamppailleet taloushaasteissa, koska uutistoimistossa on vaikea tehdä enää lisäsäästöjä vaarantamatta sen toimintakykyä”, sanoo Laaksonen.

”STT:n faktapohjainen uutisointi on erityisen tärkeää alueellisille medioille, jotka nojaavat kansallisessa ja kansainvälisessä uutisoinnissaan lähes täysin STT:n tarjontaan. Olemme osa Suomen uutistoiminnan huoltovarmuutta, mutta liiketoimintana uutistoimintamme ei ole kannattavaa”, hän jatkaa.

Myös STT:n hallituksen puheenjohtaja, Sanoma Media Finlandin uutis- ja featuremedian liiketoimintajajohtaja Petteri Putkiranta on tyytyväinen tukipäätökseen.

”Traficomin myöntämä mediatuki turvaa STT:n uutistoimintaa tilanteessa, jossa yhtiö on aloittamassa useita merkittäviä teknologisia kehityshankkeita tulevaisuutensa turvaamiseksi. Tällä on iso merkitys koko STT:n asiakaskunnan ja suomalaisen yleisön kannalta", toteaa Putkiranta. "Sanoma Media Finlandin muut yksiköt eivät ole hakeneet jaettavana ollutta tukea", hän kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen +358 50 4693060

Hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta +358 40 5501551

STT

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Tekoäly tietotoimistossa: STT ei tingi uutisten aitoudesta22.6.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen Tietotoimisto (STT) on linjannut tekoälyn käyttöä eri palveluissaan. Periaatteena on, että yleisön pitää voida kaikissa tilanteissa luottaa tietotoimiston tuottamaan ja välittämään tekstiin ja kuvaan. Siksi tekoäly ei STT:ssä tee tiedonhankintaa, vaan uutiset ja uutiskuvat ovat aina aitoja. Sen sijaan tekoälyä ja automaatiota hyödynnetään muilla tavoin työn tehostamiseksi. Aitouden lisäksi toinen tärkeä periaate on läpinäkyvyys. Tavoitteena on, että yleisö tietää, jos tekoälyä on hyödynnetty esimerkiksi STT Info -tiedotepalvelun välittämien tiedotteiden tai Lehtikuvan kuvakaupan tarjonnassa olevien kuvituskuvien tuottamisessa. STT seuraa aktiivisesti uusien työkalujen kehitystä ja ottaa sovelluksia käyttöönsä, kun voi olla varma, että niiden tuottamat sisällöt vastaavat tietotoimiston laatuvaatimuksia. STT on monipuolinen media- ja viestintätalo, jolla on kolme keskeistä liiketoiminta-alaa. Mediapalvelut palvelee uutismediaa ja muita asiakkaita, jotka julkaisevat STT:n uutis- ja

STT vahvistaa uutistyötä, kolmanneksi toimituspäälliköksi Janne Huuskonen15.11.2022 10:28:33 EET | Tiedote

Suomen Tietotoimistoon on nimitetty kolmas toimituspäällikkö, vastuualueenaan journalistinen laatu ja kehitys. Uudessa tehtävässä aloittaa 1. elokuuta 2023 Janne Huuskonen, jolla on pitkä kokemus STT:stä aiemmalta työuraltaan. Viime vuodet Huuskonen on työskennellyt teknologiayrityksessä markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä sen ohessa kirjoittanut ja toimittanut kirjoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye