Consti Oyj

Laakson yhteissairaalan päärakennuksen pohjoisosan talotekniikkaurakka käynnistyy

Jaa

Consti Talotekniikka Oy on allekirjoittanut Laakson yhteissairaalan päärakennuksen pohjoisosaa koskevan tilauksen.

Consti

Talotekniikka-alaurakka-allianssissa on mukana kolme toimijaa, ja Consti vastaa yhtenä hankkeen talotekniikkakumppanina osaltaan LVI-, sprinkleri-, automaatio- ja sähkötöistä.

Laakson yhteissairaala -hanke jakautuu useisiin osaprojekteihin. Tilausta koskevaan osaprojektiin kuuluva pohjoinen osa on kooltaan noin 58 000 bruttoneliömetriä. Constin osuus siihen liittyvästä talotekniikka-alaurakasta on noin 26 miljoonaa euroa.

Päärakennuksen ensimmäinen toteutusvaihe käynnistyi 1.12.2023, ja talotekniikkatyöt alkavat maaliskuussa 2024. Päärakennuksen ensimmäinen osa valmistuu joulukuussa 2026.  

Koko päärakennuksen laajuus on noin 95 000 bruttoneliömetriä, ja sen on määrä valmistua vuoden 2027 aikana.

Tilaus kirjataan Constin vuoden 2023 neljännen kvartaalin tilauskantaan.

Yhteistyötä ja elinkaariajattelua

Consti Talotekniikka Oy solmi Laakson yhteissairaala -hankkeen talotekniikka-alaurakka-allianssin allianssisopimuksen keväällä 2023. Sopimuksia koskivat kehitysvaiheet maanalaisten tilojen, aluetöiden sekä päärakennuksen osalta.

Helsinkiin Laakson alueelle rakennetaan kaksi uutta sairaalarakennusta ja kaksi suojeltua rakennusta peruskorjataan. Sairaala-alueelle rakennetaan uusi kalliopysäköintilaitos ja maanalainen huoltokerros. Lisäksi allianssi rakentaa uudisrakennuksen Mäntsälään Ohkolan alueelle oikeuspsykiatriaa varten.

Helsingin kaupunki ja HUS ovat asettaneet uudelle sairaala-alueelle kunnianhimoiset elinkaaritavoitteet, jotka ovat ohjanneet suunnittelua ja tulevat näkymään myös rakentamisvaiheessa. Hankkeessa rakennetaan kolme uutta sairaalarakennusta, joiden energiatehokkuus tulee olemaan vähintään 10 % kansallista määräystasoa parempi.

null
Laakson yhteissairaalan päärakennuksen ensimmäinen toteutusvaihe käynnistyi 1.12.2023. Kuva: Laakson LATU

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen Laakson yhteissairaala -hankkeessa. Hanke toteutetaan allianssimallilla. Sairaalakokonaisuus valmistuu vuonna 2030.

Hankkeen allianssin muodostavat HUSin ja Helsingin kaupungin muodostama kiinteistöosakeyhtiö, SRV Rakennus Oy ja hankkeen suunnittelijat. Lisäksi allianssi on muodostanut alaurakka-allianssit hankkeen infratoimijoiden ja talotekniikkatoimijoiden kanssa. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Laakson yhteissairaalan päärakennuksen ensimmäinen toteutusvaihe käynnistyi 1.12.2023.
Laakson yhteissairaalan päärakennuksen ensimmäinen toteutusvaihe käynnistyi 1.12.2023.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Consti on yksi Suomen johtavista korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneistä yhtiöistä. Consti tarjoaa kattavasti korjausrakentamisen ja talotekniikan sekä valikoidusti uudisrakentamisen palveluita taloyhtiöille, yrityksille ja sijoittajille sekä julkiselle sektorille Suomen kasvukeskuksissa.

Yhtiöllä on neljä toimialaa: Taloyhtiöt, Yritykset, Julkiset ja Talotekniikka. Vuonna 2022 Consti-konsernin liikevaihto oli 305 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1000 korjausrakentamisen ja talotekniikan ammattilaista.

Consti Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, ja sen kaupankäyntitunnus on CONSTI. www.consti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Consti Oyj

Hekan asunnot Tapanilassa saavat modernin ja viihtyisän ilmeen3.6.2024 14:02:46 EEST | Tiedote

Consti aloittaa Helsingin Tapanilassa, osoitteessa Saniaistie 3 merkittävän peruskorjausprojektin. Seitsemän vuonna 1979 valmistunutta asuinrakennusta kunnostetaan perusteellisesti. Peruskorjaus toteutetaan kokonaisurakkana, ja sen odotetaan kestävän kesäkuusta 2024 maaliskuuhun 2026. Urakan arvo on noin 15,6 miljoonaa euroa. Tilaajana toimii Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka), Helsingin kaupungin asuntotuotanto (ATT).

GLO Hotel Kluuvi muuntautuu Hobo Helsingiksi10.8.2023 09:00:11 EEST | Tiedote

Kluuvikadun ja Aleksanterinkadun kulmassa sijaitseva, GLO Hotel Kluuvina tunnettu rakennus uudistuu ja muuttaa mittavassa remontissa ilmettään merkittävästi. Consti toteuttaa hotellin modernisointiurakan, jossa sisätilat remontoidaan kauttaaltaan. Tilaajana toimii kiinteistön omistava Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana tavoitebudjetilla. Tiloissa toiminnan aloittaa ainutlaatuisesta ja urbaanista tyylistään mainetta niittänyt Hobo Hotel. Hobo on yksi Pohjoismaiden johtavan hotellikonsernin Strawberryn menestyneimmistä hotellikonsepteista. Paikallista kulttuuria korostavan hotellin 184 hotellihuonetta toteutetaan virtautetulla toteutusmallilla, minkä lisäksi aula, käytävät ja kokoustilat sekä ravintola ja baari rakennetaan ja sisustetaan vaiheittain. Constin vastuulle kuuluu toteutuksen rinnalla myös osa suunnittelusta. Uudistustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan kesään 2024 mennessä. Hanke on kirjattu Constin vuoden 2023 toisen kvartaalin t

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye