Foodora

Jouluruoka vaihtuu tapaninpäivänä – uudenvuodenpäivänä hurja tilauspiikki

Jaa

Joulunpyhinä kuluttajat istuvat joulupöydän ympärillä, mutta jo tapaninpäivänä moni haluaa syödä jotain muuta. Foodora selvitti minä päivinä joulunpyhien aikaan kuluttajissa näkyy kyllästyminen juhlaruokiin ja mitä silloin tilataan kaikkein eniten.

Pizzaa ja hampurilaisia suositaan juhlien jälkeisenä päivänä. Kumpi voittaa?
Pizzaa ja hampurilaisia suositaan juhlien jälkeisenä päivänä. Kumpi voittaa? Kuva: Foodora

Ruokailu on iso osa joulua ja monen kuluttajan kodissa pysytellään perinteissä. Kinkkua, lohta, rosollia ja laatikoita syödään ähkyksi saakka yli joulupyhien. Foodora selvitti joulun 2023 ja uudenvuoden 2022 tilastoista*, missä kohtaa moni kuitenkin päättää valita juhlapöydän antimien sijasta jotain muuta. 

Vuoden 2023 tilauksissa näkyy merkittävää laskua aatonaatosta lähtien (38%) ja jouluaattona tilattiin peräti 88 prosenttia vähemmän kuin normaalisti, kun kuluttajat siirtyvät joulupöytien ääreen. Myös joulupäivänä tilattiin 37 prosenttia vähemmän kuin normaalisti.

Tapaninpäivänä ruoan kotiinkuljetusten määrä kuitenkin lisääntyy. Monen kuluttajan jouluruoka vaihtuu silloin pizzaan, hampurilaisiin, kebabiin, erilaisiin aasialaisiin ruokiin sekä salaatteihin. Tilausmäärät lisääntyivät tänä tapaninpäivänä 20 prosentilla. Vuonna 2022 vastaava luku oli peräti 39 prosenttia.

Joulun ja uudenvuoden välisellä viikolla tilanne hetkellisesti normalisoituu, kunnes uudenvuoden aatonaattona tilanne alkaa vähitellen muuttua. Uudenvuodenaattona tilataan jo lähes 30 prosenttia vähemmän kuin normaalisti, koska osa kuluttajista viettää aikaa joko juhlistaen ravintolassa tai muuten juhlien. Uudenvuodenpäivä taas näyttää innostavan kuluttajat tilaamaan hurjasti enemmän kuin normaalisti. Tilausmäärät lisääntyvät silloin lähes 60 prosentilla. 

Pizzaa vai hampurilaisia juhlien jälkeen?

Juhlapäivien jälkeen moni haluaa syödä jotain maukasta. Omavalintainen pizza ja hampurilaiset ovatkin selkeästi tilatuimmat tuotteet juhlien jälkeisinä päivinä. Lisäksi tutut kebab-annokset vilahtavat listalla intialaisten makujen ja erilaisten salaattien kyljessä.

Pizza voitti joulun ja uudenvuoden tilauksissa vuonna 2022, mutta vain hiuksenhienosti. Pizzaa tilattiin tällöin puolitoista prosenttia enemmän kuin kerros- ja juustohampurilaisia yhteensä. Hampurilaiset ovat kuitenkin kirineet vuoden 2023 jouluna pizzan ohi yli 23 prosentilla. 

*Lukuja on verrattu juhlattomiin normaaleihin päiviin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Mämmi
PR & Communications Lead
press@foodora.fi
040 1645401

Kuvat

Pizzaa ja hampurilaisia suositaan juhlien jälkeisenä päivänä. Kumpi voittaa?
Pizzaa ja hampurilaisia suositaan juhlien jälkeisenä päivänä. Kumpi voittaa?
Lataa
Omavalintainen pIzza kamppailee hampurilaisten kanssa.
Omavalintainen pIzza kamppailee hampurilaisten kanssa.
Lataa

Tietoa julkaisijasta

Pohjoismaiden suurin ruoka- ja päivittäistavarakaupan alan alustatalousyhtiö Foodora on osa saksalaista Delivery Hero -konsernia, joka on yksi maailman johtavimmista ruoan ja päivittäistavarakaupan toimitusalustoista. Delivery Hero toimii yli 70 maassa ympäri maailmaa. Euroopassa Foodora toimii kahdeksassa maassa - Suomessa, Itävallassa, Tšekissä, Tanskassa, Unkarissa, Norjassa, Ruotsissa ja Slovakiassa. Suomessa yli 100 paikkakunnalla toimiva Foodora aloitti toimintansa Helsingissä kesällä 2015. Foodora toimittaa ravintolaruoat, päivittäistavarat ja paljon muuta suoraan ovelle alle puolessa tunnissa. Foodoran tavoitteena on mahdollistaa asiakkailleen enemmän aikaa heille tärkeiden asioiden parissa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Foodora

Foodoran ruokabarometri luo mielikuvia presidenttiehdokkaiden kannattajien elämäntyyleistä26.1.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Joulukuun 2023 alkupuolella toteutettu Foodoran ruokabarometri luo hauskat mielikuvat eri presidenttiehdokkaiden kannattajista. Aaltolan kannattajista piirtyy selkeä amerikkalainen elämäntyyli, kun taas Stubbin kannattajakunta nauttii kulinaristisemmin. Tuloksista selviää myös Halla-ahon ja Anderssonin äänestäjien olevan innokkaimpia ruokalähettipalveluiden käyttäjiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye