Consti Oyj

Constille Pihlajiston ala-asteen perusparannushanke

Jaa

Consti aloittaa tammikuussa 2024 Pihlajiston ala-asteen perusparannuksen ja päiväkodin toiminnallisen muutoksen. Tilaajana toimii Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan Tilat-palvelu. Noin 17,5 miljoonan euron arvoinen urakka valmistuu vuoden 2025 loppuun mennessä. Urakka toteutetaan tavoite- ja kattohintaisena projektinjohtourakkana.

Vuonna 1978 valmistunut Pihlajiston ala-asteen punatiilinen, elementtirakenteinen koulurakennus on tyypillinen esimerkki tarkkoja määräyksiä ja mitoituksia arvostavasta 1970-luvun kouluarkkitehtuurista. Osmo Lappon suunnittelema tasakattoinen, pitkänomainen rakennus koostuu kahdesta osasta, jotka yhdistyvät toisiinsa matalalla nivelosalla. Rakennuksen toisessa osassa ovat opetustilat ja toisessa sijaitsee koulun sali. Rakennuksen laajuus on 6370 bruttoneliömetriä ja urakka-alueeseen kuuluva tontti 18440 neliömetriä.

Koulun oppilaat siirtyvät väistötiloihin remontin ajaksi.

Tavoitteena energiataloudellisuuden parantaminen

Perusparannus parantaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuutta uusien rakenteiden ja taloteknisten järjestelmien ansiosta. Mittavan perusparannuksen suunnittelussa on hyödynnetty tietomallinnusta.

Laadukas sisäilma, nykyaikaiset pintamateriaalit ja alueen kasvavalle käyttäjäjoukolle suunnitellut tilat lisäävät viihtyisyyttä ja käyttömukavuutta sekä luovat monipuolisempia käyttömahdollisuuksia.

Koulun talotekniset järjestelmät uusitaan, ja lisättyä tekniikka varten rakennetaan uudet ilmanvaihtokonehuoneet.

Perusparannus tullaan viimeistelemään kunnostamalla piha-alueita ja parantamalla niiden toiminnallisuutta muun muassa istutuksilla ja viheralueilla sekä rakentamalla uusi jätekatos.

Consti on toteuttanut vuosien aikana useita mittavia kouluhankkeita. Tammikuussa 2023 käynnistyivät Taivallahden peruskoulun perusparannus ja Oulunkylän ala-asteen ja päiväkodin korjaus- ja uudisrakennushanke. Helsingin Uuden Yhteiskoulun perusparannus ja laajennus alkoivat kesällä 2023. Pihlajiston ala-asteen perusparannushankkeen myötä Constilla on vuoden 2024 alussa käynnissä neljä kouluhanketta.

Hanke on kirjattu Constin vuoden 2023 neljännen kvartaalin tilauskantaan.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Consti on yksi Suomen johtavista korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneistä yhtiöistä. Consti tarjoaa kattavasti korjausrakentamisen ja talotekniikan sekä valikoidusti uudisrakentamisen palveluita taloyhtiöille, yrityksille ja sijoittajille sekä julkiselle sektorille Suomen kasvukeskuksissa.

Yhtiöllä on neljä toimialaa: Taloyhtiöt, Yritykset, Julkiset ja Talotekniikka. Vuonna 2022 Consti-konsernin liikevaihto oli 305 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1000 korjausrakentamisen ja talotekniikan ammattilaista.

Consti Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, ja sen kaupankäyntitunnus on CONSTI. www.consti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Consti Oyj

Hekan asunnot Tapanilassa saavat modernin ja viihtyisän ilmeen3.6.2024 14:02:46 EEST | Tiedote

Consti aloittaa Helsingin Tapanilassa, osoitteessa Saniaistie 3 merkittävän peruskorjausprojektin. Seitsemän vuonna 1979 valmistunutta asuinrakennusta kunnostetaan perusteellisesti. Peruskorjaus toteutetaan kokonaisurakkana, ja sen odotetaan kestävän kesäkuusta 2024 maaliskuuhun 2026. Urakan arvo on noin 15,6 miljoonaa euroa. Tilaajana toimii Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka), Helsingin kaupungin asuntotuotanto (ATT).

GLO Hotel Kluuvi muuntautuu Hobo Helsingiksi10.8.2023 09:00:11 EEST | Tiedote

Kluuvikadun ja Aleksanterinkadun kulmassa sijaitseva, GLO Hotel Kluuvina tunnettu rakennus uudistuu ja muuttaa mittavassa remontissa ilmettään merkittävästi. Consti toteuttaa hotellin modernisointiurakan, jossa sisätilat remontoidaan kauttaaltaan. Tilaajana toimii kiinteistön omistava Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana tavoitebudjetilla. Tiloissa toiminnan aloittaa ainutlaatuisesta ja urbaanista tyylistään mainetta niittänyt Hobo Hotel. Hobo on yksi Pohjoismaiden johtavan hotellikonsernin Strawberryn menestyneimmistä hotellikonsepteista. Paikallista kulttuuria korostavan hotellin 184 hotellihuonetta toteutetaan virtautetulla toteutusmallilla, minkä lisäksi aula, käytävät ja kokoustilat sekä ravintola ja baari rakennetaan ja sisustetaan vaiheittain. Constin vastuulle kuuluu toteutuksen rinnalla myös osa suunnittelusta. Uudistustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan kesään 2024 mennessä. Hanke on kirjattu Constin vuoden 2023 toisen kvartaalin t

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye