Kymenlaakson Sähkö Oy

Suomen Liittymisjohdot Oy ja Solmar Consulting Oy yhteistyöhön aurinkopuistohankkeiden verkkoliitynnän suunnittelussa

Jaa

Suomen Liittymisjohdot Oy (myöhemmin SLJOY) ja Solmar Consulting Oy ovat sopineet aurinkopuistohankkeiden verkkoliitynnän suunnittelu- ja kehitysyhteistyön aloittamisesta. Solmar Consulting on kotimainen kestävän ja puhtaan energian kehitysyhtiö, joka kehittää teollisen mittakaavan aurinkovoimapuistoja rakennuslupavaiheeseen asti. Solmar toimii yhteistyössä globaalin uusiutuvan energian sijoittajayhtiö Korkia Oy:n kanssa.

SLJOY on osa Kymenlaakson Sähkö -konsernia ja tarjoaa sähkönsiirron elinkaariratkaisuja uusiutuvan energian tuotantohankkeille. SLJOY:n suunnittelu- ja konsultointipalvelun tuloksena aurinkovoimapuisto on liitettävissä paikalliseen jakeluverkkoon tai kantaverkkoon. SLJOY tarjoaa tarvittaessa myös aurinkopuiston sähkönsiirron rakentamisen ja ylläpidon hankkeen koko elinkaaren aikana.

Tavoitteena energiatehokkaat ja ympäristöystävälliset toteutukset

Nyt käynnistyneellä yhteistyöllä SLJOY ja Solmar tavoittelevat sujuvaa ja teknis-taloudellisesti kestävää aurinkovoimapuiston verkkoliitynnän suunnitteluprosessia. Tavoitteena on huomioida paikalliset erityisarvot ja maanomistajien näkökulma koko energiantuotantohankkeen elinkaaren ajan. Energiatehokkaan toteutuksen ja mahdollisimman pienten ympäristövaikutusten lisäksi tärkeää on myös hankkeiden paikallinen hyväksyttävyys ja avoin yhteistyö. Sähkönsiirron osalta tullaan myös huomioimaan aurinkopuistojen tulevaisuuden kehitystarpeet, painottaen suunnittelussa pitkän aikavälin toimintavarmuutta ja taloudellisuutta.

”Hyvin suunniteltuihin aurinkopuistoihin löytyy kiinnostuneita sijoittajia. He myös tiedostavat, että tekninen kehitys ja sen tuomat mahdollisuudet kannattaa huomioida jo puiston ja sen verkkoliitynnän suunnitteluvaiheessa”, pohtii toimitusjohtaja Jari Marttinen Solmarista.

”Yksi meidän vahvuutemme on tietenkin Kymenlaakson Sähkö -konsernin erittäin pitkä kokemus jakeluverkkotoiminnasta. Vahvalla osaamisellamme voimme suunnitella kestäviä, ylläpidoltaan teknisesti ja taloudellisesti järkeviä ratkaisuja”, toteaa toimitusjohtaja Jouni Pylvänäinen SLJOY:ltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aleksis KlapMaankäyttö- ja projektivastaavaSuomen Liittymisjohdot Oy

Puh:040 721 3137

Jari MarttinenToimitusjohtajaSolmar Consulting Oy

Puh:044 298 1979

Linkit

Suomen Liittymisjohdot on perustettu 2023, ja se on Kymenlaakson Sähkön 100 prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Yhtiö tarjoaa sähkönsiirron elinkaariratkaisuja uusiutuvan energian tuotantohankkeille.

Kymenlaakson Sähkö on kaupunkien ja kuntien omistama energiakonserni, jonka pääliiketoiminnot ovat energian tuotanto ja verkkoliiketoiminta. Konsernin muodostavat energialiiketoimintaa harjoittava Kymenlaakson Sähkö Oy ja sen kokonaan omistamat tytäryhtiöt, verkkoliiketoimintaa harjoittava Kymenlaakson Sähköverkko Oy ja liittymisjohtoliiketoimintaa harjoittava Suomen Liittymisjohdot Oy. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 196 miljoonaa euroa, ja konsernissa työskentelee vajaa 60 asiantuntijaa. Palvelemme yli 100 000 asiakasta pääasiassa neljän maakunnan alueella — Kymenlaakson lisäksi Etelä-Karjalassa, Uudellamaalla sekä Päijät-Hämeessä. Toimipaikkamme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson Sähkö Oy

Kymmenedalens El:s bokslut 202314.3.2024 13:11:46 EET | Tiedote

Koncernen Kymmenedalens El gjorde ett mycket starkt resultat år 2023. Koncernens omsättning uppgick till 148,2 (196,0) miljoner euro och rörelsevinsten var 29,5 (–0,8) miljoner euro. En av de viktigaste orsakerna till det goda resultatet för elproduktionen var framgångsrika prissäkringar av elproduktionen och försäljningen samt en ökning av elproduktionsvolymen. Energiaffärsverksamhetens resultat efter finansiella poster var 17,4 (–14,5) miljoner euro. Elproduktionens andel av resultatet var 17 miljoner euro och elförsäljningens andel något under en miljon euro. Nätverksamhetens resultat förbättrades något trots de extra kostnader som orsakades av störningar till följd av stormar under hösten och rörelsevinsten var 14,6 (13,7) miljoner euro. Koncernens investeringar uppgick till sammanlagt 21,1 (18,3) miljoner euro.

Kymenlaakson Sähkön tilinpäätöstiedote 202314.3.2024 13:10:07 EET | Tiedote

Kymenlaakson Sähkö -konserni teki vuonna 2023 erittäin vahvan tuloksen. Konsernin liikevaihto oli 148,2 (196,0) miljoonaa euroa ja liikevoitto 29,5 (–0,8) miljoonaa euroa. Vahvan tuloksen päätekijöitä ovat sähköntuotannon ja myynnin onnistuneet hintasuojaukset sekä sähkön tuotantomäärän kasvu. Energialiiketoiminnan tulos rahoituserien jälkeen oli 17,4 (–14,5) miljoonaa euroa. Sähköntuotannon osuus tuloksesta oli 17 miljoonaa euroa ja sähkönmyynnin osuus vajaa miljoona euroa. Verkkotoiminnan tulos parani hieman syksyn myrskyhäiriöiden aiheuttamista lisäkustannuksista huolimatta ja liikevoitto oli 14,6 (13,7) miljoonaa euroa. Konsernin investoinnit olivat 21,1 (18,3) miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye