DS Smith

Artekin Tampereella suunniteltu tuolipakkaus on palkittu maailmanlaajuisessa kilpailussa

Jaa

Pakkaussuunnittelijana DS Smithin Tampereen tehtaalla työskentelevä Jyrki Valkama on palkittu maailmanlaajuisessa pakkausalan kilpailussa ikoniselle Artekin jakkaralle suunnittelemastaan pakkauksesta.

Artek Carry Away -pakkauksen on suunnitellut Jyrki Valkama, DS Smith
Artek Carry Away -pakkauksen on suunnitellut Jyrki Valkama, DS Smith

Carry Away -tuotepakkaus sai innoituksensa Artekin korkealaatuisesta brändistä, joka nojaa selkeyteen, toimivuuteen ja yksinkertaisuuteen tuotteissaan.

Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä yksinkertainen ja vain yhdestä materiaalista valmistettava pakkaus Artekin jakkaralle. Carry Away -pakkaus on kokonaan aaltopahvista valmistettu ja tuolin jalkojen suojana on nyt aaltopahvinen rakenne. Pakkauksessa on kätevä kahva, jolloin sen kantaminen myymälästä kotiin on helppoa.

Suunniteltu pakkaus toimii sekä 3- että 4-jalkaisille jakkaroille, sekä lasten jakkaralle. Saman pakkauksen sopiminen erilaisiin tuotteisiin tehostaa varastointia. Pakkauksessa on haluttu myös huomioida kuluttaja ja tehdä kierrätyksestä helpompaa. Kaikki pakkauksen osat ovat kuitumateriaalia, eikä materiaaleja tarvitse nyt erotella toisistaan lajitteluvaiheessa.

Pakkaus on suunniteltu siten, että se toimii sekä kuljetuspakkauksena tehtaan, myymälän ja asiakkaan välillä että verkkokaupan tilauksien toimituspakkauksena. Klassisen ilmeensä vuoksi pakkaus toimii myös loistavasti tilanteissa, joissa tuote annetaan lahjaksi.

”Yksi parhaista asioista työssäni on saada nähdä monenlaisten yritysten toimintaa ja edistää omalla osaamisellani heidän menestystään. Olen kiitollinen työurani tuomista mahdollisuuksista.” – Jyrki Valkama

Suunnittelija Jyrki Valkama palkittiin samasta suunnittelutyöstä syksyllä 2023 Pohjoismaissa järjestetyssä ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailussa, jonka palkinnot jaettiin marraskuussa Tampere-talossa. Nyt saavutettu maailmanlaajuisen kilpailun palkinto on Jyrki Valkamalle jo neljäs, minkä lisäksi hän on urallaan palkittu ScanStar-kilpailussa viidesti ja kerran eurooppalaisessa pakkaussuunnittelukilpailussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Artek Carry Away -pakkauksen on suunnitellut Jyrki Valkama, DS Smith
Artek Carry Away -pakkauksen on suunnitellut Jyrki Valkama, DS Smith
Lataa
Jyrki Valkama ScanStar palkinnon jaossa kuvaaja Terhi Varonen Pakkaus-lehti
Jyrki Valkama ScanStar palkinnon jaossa
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

DS Smith on maailmanlaajuisesti toimiva, johtava kestävän kehityksen mukaisten aaltopahvista valmistettavien pakkausten suunnittelija ja valmistaja, tukenaan kierrätys- ja paperinvalmistustoiminnot. Yrityksen pääkonttori on Lontoossa, se on FTSE 100 -listattu ja toimii yli 30 maassa työllistäen noin 30 000 ammattilaista. Yritys on merkittävä tekijä verkkokaupan, kuluttajatuotteiden, vähittäiskaupan ja teollisuuden toimitusketjuissa. Sen olemassaolon tarkoitus kiteytyy lauseeseen ‘Redefining Packaging for a Changing World’ ja Now and Next -nimisellä kestävän kehityksen strategiallaan se on sitoutunut johtamaan muutosta kohti kiertotalouden mukaista toimintaa tuottaen ratkaisuja, joiden avulla voidaan vähentää kertakäyttöistä muovia, pienentää toimitusketjujen hiilidioksidipäästöjä ja parantaa kierrätystä. DS Smith on Ellen MacArthur -säätiön strateginen kumppani. DS Smithin juuret ovat vuodessa 1940, jolloin Smithin perhe perusti yrityksen. Suomessa juuret ulottuvat jo vuoteen 1911 Tampereella perustettuun Suomen ensimmäiseen aaltopahvia valmistavaan tehtaaseen. DS Smithillä on tehtaat kuudella paikkakunnalla Suomessa (Tampere, Nummela, Pirkkala, Akaa, Kuopio ja Ii).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DS Smith

Auttamisen tarve ei ole vähentynyt – 1000 hyvää tekoa pahvipakkauksessa avuntarvitsijoille Helsingissä 25.marraskuuta 202320.11.2023 07:23:00 EET | Tiedote

Suomen suurin auttamisen tapahtuma #1000tekoa kerää yhteen hyvää tekeviä yrityksiä ja ihmisiä jakamaan konkreettista apua sitä tarvitseville ihmisille 25. marraskuuta 2023 Helsingin Kaapelitehtaalla. DS Smith osallistuu tapahtumaan lahjoittamalla suunnittelemansa ja valmistamansa pahvipakkaukset, joissa avuntarve voidaan sitä tarvitsevien koteihin kantaa.

Artekin tuolipakkauksen suunnittelusta palkinto Tampereelle4.9.2023 07:23:00 EEST | Tiedote

DS Smithin Tampereen tehtaalla pakkaussuunnittelussa työskentelevä kokenut suunnittelija Jyrki Valkama on jälleen saavuttanut palkinnon pohjoismaisessa ScanStar -pakkaussuunnittelukilpailussa. DS Smithin suunnittelutiimissä työskentelevän Jyrki Valkaman tekemä pakkaussuunnittelu on näin ollen palkittu kilpailussa jo kolmatta kertaa vuoden 2019 jälkeen, koko tiimin tuodessa menestystä Suomeen puolestaan kuudetta kerran peräkkäin. DS Smith sai samaisesta kilpailusta myös kaksi muuta palkintoa, yhden Ruotsiin ja yhden Tanskaan.

DS Smith jatkaa investointejaan Suomeen – luvassa yli 10 miljoonan euron koneinvestoinnit17.4.2023 07:36:00 EEST | Tiedote

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, jatkaa tuotannollisen tekemisensä vahvistamista Suomessa ja Pirkanmaalla investoimalla yli 10 miljoonaa euroa koneisiin ja laitteisiin vuoden 2024 loppuun mennessä. Uudet koneet vaikuttavat positiivisesti DS Smithin kykyyn vastata kotimaisen pakkaavan teollisuuden tarpeisiin ja samalla huomioivat kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistavat kasvun. Investointien myötä DS Smith voi tarjota asiakkailleen uudenlaisia pakkauksia kotimaassa valmistettuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye